Du er her

Vannbassengane - Et populært friluftsområde for familien

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Vannbassengane – Et populært friluftsområde for familien.Vannbassengane i Eigersund kommune er et populært og familievennlig friluftsområde. Området byr på merkede turstier som går på kryss og tvers på dette flotte stedet, noen går også opp til ulike utsiktsrike topper. Det er i tillegg lysløype, samt god grusvei å følge for de som ønsker det. I tillegg er det gapahuk, fiskemuligheter, bademuligheter, toalett og grillplass.

Sett av 1t på den totalt 3,5km lange rundturen.
 

 

 

 

Kommune:                 Eigersund
Tid:                              1t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       3,5km rundtur (Stigning 109m)
Merket:                        Ja (Skiltet, merket og god sti/grusvei med lysløype)
Terreng:                      Grusvei (Joggesko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Vannbassengan ca 50-100m.o.h

 

 

 

Parkering:

Vannbassengane – Stor og romslig parkeringsplass like nedenfor.Stor og romslig parkeringsplass ved Vannbassengane i Eigersund kommune.

Fra Nærbø, følg Rv44 ned mot Eigersund. Fortsett inn mot sentrum og forbi brannstasjonen. Veien her heter Bøckmans gate, følg veien til neste rundkjøring og ta andre avkjørsel opp mot Sandbakkveien. Videre igjennom «byggefeltene» er det godt skiltet opp mot Vannbassengane. GPS posisjon N58 27.083 E6 01.340.

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Vannbassengane – Gode grusveier i et flott opparbeidet friluftsområde.Vannbassengane er «Byens viktigste friluftsområde». Nettopp her, fordi alt ligger til rette for et aktivt friluftsliv gjennom langsiktig tankegang og en enorm innsats fra folket. Parkeringsplassen fylles opp mens vi står her, en etter en bil kommer kjørende, selv en kald dag i starten på april måned. Informasjonstavla og de mange skiltene like ved, viser de ulike alternativene stedet har å by på, og det er ikke få. Vi bestemmer oss for å følge «Hvit – Lysløype ytre 3,0km».

 

 

 

 

Vannbassengane – Midt i et idyllisk friluftsområde finner vi Kjerketjørna.På et skilt står det; «Fra beiteland til turområde». Før beplantingen tok til, var dette området et treløst landskap. I dag fremstår turområdet som et lunt og behagelig skogsområde. I senere tid har området blitt oppgradert med merkede stier både på kryss og tvers. Langs lysløypa er det god grusvei, slik at det er enkelt og tilrettelagt både for barnevogn og rullestol. Hilde, Marikken og jeg passerer Kjerketjørna på vei opp mot Ravnafjellet 138moh.

 


 

 

 

Vannbassengane – Stor og romslig gapahuk oppe ved Kjerketjørna.Vi går riktignok ikke opp til toppen, selv om det også her er god sti, den egner seg nemlig ikke for barnevogner. Nord for vatnet Nordsjøen er det satt opp en gapahuk. Her er det mulig for hele familien og ta en rast i flotte og naturskjønne omgivelser. Hva med å prøve fiskelykken? Eller kanskje ungene allerede vil videre, mens de voksne synes det var godt i solkroken? La ungene få prøve seg på «Låvaberget naturfitness bane», kun noen få meter unna.

 

 

 

 

Vannbassengane – Nede ved 1. Vannbasseng er det tilrettelagt for bading, grilling, lek og mye mer.Nede ved 1. Vannbasseng er området lunt og oversiktlig. Det er tilrettelagt med egen plass for grilling, i tillegg er det egen volleyballbane og flotte bademuligheter like i nærheten. Du kan også slappe av og nyte solstrålene fra bryggekanten. Toalett er det også like i nærheten. Dette gjennomførte friluftsområdet har alt, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor turområdet ofte blir omtalt som «Det store apoteket».

 

 

 

 

 

Vannbassengane – Marikken (2,5mnd) og jeg tar oss en liten pause.Hilde og jeg setter oss godt til rette og tar en liten pause i solkroken, nede ved 1. Vannbasseng. Marikken sover, og det har hun gjort under hele turen. Vi skulle gjerne ha blitt sittende her lenger, men dessverre må vi videre. Ned til parkeringsplassen, er det flere muligheter en kan velge mellom. Blant annet går det en asfaltert vei ned, en skogsvei eller grusveien vi kom opp. Vi velger sistnevnte.

God tur!

 


Andre turalternativer i området?


 

Bildegalleri
Dato: 02.04.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer