Du er her

Vedafjellet - Kveldstur til festningsanlegget

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Vedafjellet – Kveldstur til festningsanleggetVedafjellet byr ikke bare på fin utsikt, men også krigsminner fra 2.verdenskrig. Tyske okkupasjonsmakter har ombygget toppen til et festningsanlegg, ved hjelp av russisk arbeidskraft. Det er tunneler og kanonoppstillinger flere steder av ulik størrelse. Turen er ikke lang, eller krevende og passer utmerket til barnefamilier.

Sett av 0,5t tur/retur på de totalt 1,5km.
 

 

 

Kommune:                  Hå
Tid:                              0,5t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       1,5km tur/retur (Stigning 65m)
Merket:                        Nei (Informasjonsskilt og trapper/kjettinger)
Terreng:                      Sti / Tunneler (Joggesko)
Vanskelighetsgrad:     Enkel
Høyde:                         Vedafjellet 44m.o.h

 

 


Parkering:

Vedafjellet – Tilrettelagt parkeringsplass nedenfor festningsanleggetParkering på opparbeidet og skiltet parkeringsplass ved Stormolovegen i Sirevåg, Hå kommune.

Fra Nærbø følger du Rv44 sørover mot Varhaug, Vigrestad, Brusand og videre forbi Ogna. Like etter broa til den populære Ognaelva, kommer Svingen Grill til syne. Fortsett og jernbanebroa ned til Sirevåg passeres, like etter er det skiltet langs veien med severdighetsskilt merket «Krigsminner». Følg Stormolovegen i ca 400m, det er på nytt skiltet ved veien og parkeringsplassen er på venstre side. GPS posisjon N58 29.978 E5 48.078.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3


 

Informasjon:

Vedafjellet – Det er en kort tur, men bratt opp til toppenVedafjellet er mye besøkt og omtalt, ikke bare som turmål, men også for sine krigsminner. Det tyske festningsanlegget har flere tunneler og rester etter oppstillingsplasser for kanoner. Fra parkeringsplassen slynger stien seg, i et høstlig og vakkert terreng. Det er god sti, i tillegg går deler av traseen bort til Vedafjellet på treplanker. Opp ryggen av Vedafjellet får en knapt varmen i kroppen, det er kort, men bratt.

 


 

 

 

 

Vedafjellet – Tunnelene er åpne for allmenn ferdselRester etter 2.verdenskrig kommer raskt til syne, både ruiner, tunneler og oppstillingsplasser for ulike kanontyper. Russisk arbeidskraft etablerte anlegget i 1942, bak sto den tyske okkupasjonsmakta. Store deler av anlegget består av sprengte tunneler inne i fjellet, husk derfor å ta med lommelykt på turen! Det er ikke bare på Sirevåg krigsminnene er mange, men også flere andre steder langs Jærkysten. Ved Brusand, Hårr, Obrestad og Hanabergsmarka for å nevne noen steder.

 

 

 

 

Vedafjellet – Husk lommelykt, det er mørkt i tunnelene.Turen til Vedafjellet er en fin og spennende familietur, men på visse premisser. Hå kommune oppgir klart og tydelig at dette ikke er en lekeplass for barn, og at barn derfor kun må gå sammen med voksne. I tillegg skjer all ferdsel på eget ansvar. Området er ikke merket med fargekode eller annen merking, men det finnes situasjonskart og ulike informasjonsplansjer. 

 

 

 

 

 

 

Vedafjellet – Om litt er solnedgangen over for i dag.Det er riktignok litt tid før solnedgang, men legger vi godviljen til er dette en fin forsmak. På Vedafjellet er utsikten god, tross toppens lave høyde. Turen vil være unnagjort på under en halv time, om målet kun er å gå tur/retur. Men som familietur med besøk i mange av tunnelene og bunkersene, vil dette bli en flott søndagstur.

God tur.

 

 

 

Merk!

  • Det er båndtvang hele året.
  • Du ferdes i et område med krigsminner, vis hensyn.
  • Det er viktig å ha med lomme eller hodelykt, alle tunneler og bunkere er mørke.
  • Området er ingen lekeplass, barn må ha følge med voksen.
  • Ferdsel på området skjer på egen risiko.


 

Bildegalleri
Dato: 19.09.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer