Du er her

Storafjellet 537m.o.h - Ruvende utsikt så langt øyet kan se

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Storafjellet – Topptur – Bjerkreim kommuneStorafjellet er en fjelltopp de fleste har kjørt forbi og utvilsomt sett langs E39 i Bjerkreim kommune. Følelsen av nytelse og frisk luft er absolutt tilstede enten en velger første varde som er plassert på 489m.o.h, eller om du velger å bestige det høyeste punktet på 537m.o.h (Det er kun merket til topp 489m.o.h).

Sett av 2,5t tur/retur på den totalt 5,3km lange turen.

 


 

Kommune:                 Bjerkreim
Tid:                              2,5t tur / retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       5,3km tur / retur
Merket:                        Ja (Skilt og Rødmerket)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy kan være greit, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Tur bok plassert på 489m.o.h og Storafjellet 537m.o.h

 


 

Parkering:

Storafjellet – Parkering – TurVi parkerte ved lageret til Teknisk etat avdelingen til Bjerkreim kommune. Her er det forøvrig også merket "Topptur" og parkering. Følg E39 sørover mot Vikeså, i bunn av bakken svinger du inn til venstre med Statoil bensinstasjonen. Følg vei 503 opp mot Vikeså skole men, sving av til venstre like etter Storånå og før skolen. Følg vei 112 opp mot Hompen helt til lageret til Teknisk etat kommer til syne. GPS posisjon N58 38.643 E6 05.400

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Storafjellet 537m.o.h – Topptur – BjerkreimToppturen gikk denne gang til Storafjellet, toppen ruver 537m.o.h på sitt høyeste og gir en enorm utsikt ut i det fjerne. Selve tur boka er plassert på 489m.o.h og det er her sti og merking stopper. Skal du videre helt til toppen vil jeg anbefale og ta seg frem på sørøst siden av fjellet.

Start ved lageret til Teknisk etat i Bjerkreim kommune (kanskje de har flere?) Vi følger merket sti opp mot barnehagen og videre østover mot det skogkledde terrenget. Merking og skilt viser godt igjen i det stedvis høye gresset. Som bildet bevitner skal vi ikke mange høydemetrene opp i terrenget før utsikten blir fantastisk, her mot Svelavatnet i Vikeså sentrum.

 

 

 

Storafjellet 537m.o.h – Topptur – BjerkreimEtter å ha beundret naturen fra første mulige åpning i den skogkledde lia starte neste etappe. Med stigning opp mot 400 høydemeter og over 20 varmegrader tar vi det med ro og nyter utsikten i hver åpne flekk som terrenget gir oss. I retning sør dominerer Solbjørgnipa med sine 466m.o.h, dette er forøvrig også en veldig populær fjelltopp. 
Vell ute av det skogkledde terrenget setter vi pris på et lite vindpust som drar forbi oss. Utsikten er enorm og målløs, bare tanken på hva som møter oss lengre oppe fyller energi lagrene våres.

 

 

 

Storafjellet 537m.o.h – Solbjørgnipa – BjerkreimVi er kommet opp til turens høydepunkt for mange, nemlig 489m.o.h hvor sti og merking slutter. Men, jeg vil absolutt anbefale og utforske terrenget litt på egenhånd og bestige selve "Storafjellet" med sine 537m.o.h. Silje hopper ivrig opp på varden, jeg prøver å fange Solbjørgnipa med hennes pekefinger fra kameralinsen. Etter mange forsøk lyktes vi og resultatet ble meget bra. Men, vi ønsker mer utsikt og etter å ha skrevet oss inn i tur boka legger vi ut i det åpne terreng opp mot Storafjellet. Vi ble litt overivrig og fortsatte i nordlig retning for å så bestige toppen på vestsiden, det gikk forså vidt fint men jeg vil anbefale og heller gå opp på sørøst siden.

 

 

 

Storafjellet 537m.o.h – Topptur – BjerkreimPå toppen setter vi oss ned med hver vår Kvik lunsj og tar et aldri så lite pust i bakken. Stemningen er på topp og utsikten er ubeskrivelig i alle retninger. Etter et aldri så lite energisjokk av frisk luft og Kvik lunsj har Silje balansen inne, hun river til med å stå på hendene mens jeg nøyer meg med å fotografere. På turen møter vi hele 10 stykker som bestiger Storafjellet på denne solfylte dagen, det synes jeg er bra!

 

 

Storafjellet er en kjekk familietur, toppen passer for barn som er tur vant.
Turen går tilbake i samme fotspor.

 

 

 

Bildegalleri
Dato: 25.08.2013

Feil ved visning? Klikk her

For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

GPX fil: 
Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer