Du er her

Bjørndalsfjellet - Rundtur fra Gramstad over Lutsifjellet

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Bjørndalsfjellet – Rundtur fra Gramstad innom LutsifjelletRundturen til Bjørndalsfjellet fra Gramstad er en populær tur, på toppen er det storslått utsikt ut over Stavanger, Sola, Sandnes, Lutsivatnet for å nevne noe. I tillegg bestiges Mattirudla (Lutsifjellet) og Kuheia på vei mot toppen, førstnevnte topp gir også en fantastisk utsikt. Dette er en tur for turvante barnefamilier, enkle utfordringer som stedvis bratt stigning må en være forberedt på. Sett av 2t i tillegg til en liten pause på Bjørndalsfjellet så har du god tid på de 5,6km turen er på.

 

 

 

Kommune:                 Sandnes
Tid:                              2t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       5,6 rundtur
Merket:                        Ja (T merket og Skilt)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er en fordel, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Bjørndalsfjellet 362m.o.h og Lutsifjellet 346m.o.h

 

 

Parkering:

Bjørndalsfjellet – Parkering på Gramstad

Parkering på Gramstad, følg østsiden av Gandsfjorden ut mot Dale. Ved Stronda er det skiltet opp mot Dalsnuten.

Sving av Daleveien 317 opp mot Fjogstadveien 338 i Sandnes kommune. I dette krysset er det satt opp skilt til som viser veg, kjør helt opp til parkeringsplass att med Turistforeningshytta. GPS posisjon N58 53.032 E5 47.955

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Bjørndalsfjellet – Ei stor myr passeres på vei mot ParadisskaretDette området byr på mange flotte toppturer til for eksempel Fjogstadnuten, Dalsnuten, Øvre Eikeknuten, Rudla og Vassfjellet i tillegg til de to toppene beskrevet i denne artikkelen. Stavanger Turistforening har arrangert 7 NutsTuren flere år på rad og da går turen innom alle disse toppene, til sammen blir dette en løype på ca 14km lang og har ca 900 høydemeter i stigning.
Link til 7-Nuts turen år 2013, klikk her.

Men, til den kjente toppturen Bjørndalsfjellet som artikkelen skal beskrive. 

 

 


Bjørndalsfjellet – Utsikt fra Mattirudlå mot VedafjelletTuren starter fra parkeringsplassen på Gramstad, like ved turisthytta. Selv om parkeringsplassen er stor fylles den fort opp på godværsdager.
Merket kjerrevei følges ut i terrenget mot Paradisskaret, på veien passeres et flott myrlendt parti avbildet ovenfor. Et stiskille gir oss valget mellom å bestige Bjørndalsfjellet eller å ta turen til Kubbetjørn / Lutsi. Dagens mål var førstnevnte og følger derfor merking mot Paradisskaret og videre i nordøstlig retning opp Rinna og Mattirudla.

 

 

 


Bjørndalsfjellet – En ruvende og stor fjelltoppStigningen på 140 høydemeter opp Mattirudla er nok den tøffeste på rundturen, ta tiden til hjelp og nyt utsikten for hvert steg. I sørlig retning kommer Vedafjellet til syne, i tillegg ser jeg ut over store deler av Dybingen og Lutsivatnet.
På toppen tar jeg en svipptur rundt nabben og innom Mattirudla før turen går videre i et behagelig terreng mot Bjørndalsfjellet. Stien er godt merket og strekningen på toppene er unnagjort i et behagelig tempo, jeg er nå like nedenfor Bjørndalsfjellet. Her er det på nytt skiltet et stiskille, valget er mellom å bestige toppen eller å fortsette ned mot Gramstad.

 

 


Bjørndalsfjellet – Utsikt mot Storaberget og LutsivassdragetSiste stigning mot toppen går i et forrykende tempo, jeg gleder meg til å studere utsikten til en kopp kaffe. På toppen blir jeg stående og fotografere litt i påvente av at tur boka skulle bli ledig for signering, men det er enkelt å glemme seg av med så mange flotte motiver rundt meg. Jeg kom i drøset med både en familie på tre i tillegg til en eldre kjekk kar. Sistnevnte kunne fortelle at han var godt kjent i området og var oppvokst like nedenfor Bjørndalsfjellet mot Hogstad, merkelig nok hadde han aldri vært på denne toppen før?
Vi ble sittende og snakke om alt fra lokale historier til sauesamling i Sirdalen, moro!

Vell, jeg har fått i meg litt niste og en kopp kaffe til den nydelige utsikten som er å få fra toppen. Turen går ned fra Bjørndalsfjellet på samme sti til stiskille kommer til syne, jeg fortsetter ned mot Gramstad på T merket sti. 

En flott rundtur for hele familien!
 

 

Bildegalleri
Dato: 10.11.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer