Du er her

Brekko – Populært og familievennlig friluftsområde

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Brekko Friluftsområde – Utsikt fra Litle Foretjørn mot GloppenutenBrekko byr på ulike aktiviteter hele året, det er tilrettelagt med turveier med og uten lys i ulike vanskelighetsgrader. Om vinteren prepareres skiløyper dersom forholdet tillater det, om sommeren kan du bade og fiske i Foretjørna, plukke bær og sopp eller løpe orientering. Området er spesielt tilrettelagt for barnefamilier, hva med å ta nistepakken i varmestua eller i gapahuken?
Sett av 1t på gul løype (3,3km) og 1,5t på rød løype (5,5km).
 

 

 

Kommune:                 Gjesdal
Tid:                             Gul løype 1t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
                                    Rød løype 1,5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                      Gul løype 3,3km rundtur
                                    Rød løype 5,5km rundtur
Merket:                       Ja (Skiltet og Lysløype)
Terreng:                      Gul løype - Grusvei (Joggesko)
                                     Rød løype – Grusvei og traktorvei (Joggesko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel (Familievennlig)
Høyde:                        Gapahuk 337m.o.h og Varmestue 355m.o.h

 


Parkering:

Brekko – Stor og god opparbeidet parkeringsplassBrekko er lokalisert i Gjesdal kommune, ca 32,5km fra Bryne sentrum.

Fra Bryne, kjør mot Lye og fortsett forbi det kjente Melsvatnet. Videre forbi Eikeland og ned mot Ålgård, ta til høyre over bro og høyre i rundkjøring ved E39. Ta av mot Sirdal og Oltedal fra E39 langs Edlandsvatnet, følg riksvei 45 forbi Limavatnet og like før Oltedalsvatnet er det skiltet mot Brekko og Madland. Følg skilting videre forbi Vølstad og Vatne. Parkeringsavgift kr 30,-. GPS posisjon N58 46.172 E6 04.527.

 


 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Brekko – Ved start står store oppslagstavler å ønsker velkommen.Brekko friluftsområde kledd i lynghei og bjørkeskog med flere plantefelt byr på ulike aktiviteter året rundt, det rolige landskapet er tilrettelagt med turveier og stier i kilometervis. Gul løype er tilrettelagt som lysløype og egner seg for barnevogner, mens rød løype derimot ikke har lys og egner seg ikke for barnevogn med unntak av veien opp til gapahuken. Hva er gul og rød løype? Se kart nedenfor.

Hilde og jeg står ved den store oppslagstavla som er selve "inngangsporten" til friluftsområdet.

 

 


Brekko – Kilometervis med grusvei gir grunnlag for flotte turområderTurmulighetene er mange, og med første øyekast på kartet/brosjyren som er tilgjengelig ved oppslagstavla kan en kanskje bli litt forvirret? Men, det varer ikke lenge. Området er godt skiltet og en får raskt et overblikk av de mange turmulighetene.

Om vinteren prepareres det flotte skiløyper, forutsatt at det er godt med snø. Ved Varmestova er det egen sklilekebakke for de aller minste. Brekko byr også på skiskytteranlegg som den eneste i Jær-regionen.

 

 


Brekko – Utsikt fra Store Foretjørn fra gapahuken mot GloppenutenEt bilde forklarer mer enn tusen ord, også i dette tilfellet. Fra gapahuken ved Store Foretjørn er utsikten nydelig mot Gloppenuten. I både store og litle Foretjørn er det gratis stangfiske, eller kanskje du heller ønsker en dykkert på en varm sommerdag? Hopp uti.

Litle Foretjørn utmerker seg til en flott teltplass, tjernet er et par hundre meter fra gapahuken.

Vann er en forutsetning for alt liv på jorda, viste du at et stort bjørketre kan suge til seg opp mot 500 liter vann i døgnet?

 

 


Brekko – Flott gapahuk er disponibel for alleI gapahuken er det mulig å gjøre opp ild i grua, husk bålforbudet i tidsrommet 15.apr til 15.sept. Det er viktig at kjettingen i inngangen forblir på når du forlater stedet, da slipper nemlig ikke kua inn og tar seg til rette.

Gapahuken er stor og rommer mange familier, i midten er det tilrettelagt med ei stor grue, ta gjerne med litt kull eller tørr ved. Fin og lun plass, enten en ønsker å spise nistepakken eller søke ly for regnet. På godværsdager kan en med fordel bruke grua og stein bordene på utsiden.


 

 


Brekko – Hilde følger Skogstien tilbake til VarmestuaTilbakeveien legges via Skogstien, den er ikke egnet for barnevogn. Langs stien er det satt opp ulike plakater med naturinformasjon, for å nevne noen Myras HistorieVannets KretsløpTorvmoserRogn, og sist men ikke minst Skogen – en betinget fornybar ressurs.

Det er viktig å ta vare på vår fauna, skogressursene fornyes bare innenfor visse kriterier. Viste du at den kjente tresorten furu innvandret til Norge like etter istiden og mange tusen år før grana? Det er gode muligheter til å se et rikt dyre og fugleliv. 

 

 


Brekko – Varmestue og kapellNedenfor Skogstien kommer vi til Varmestua og frilufts kapellet, i åpningstiden kan en kjøpe kaffemat i kiosken eller forsyne seg fra sin egen nistepakke. I kapellet er det gudstjeneste første søndag i hver måned med unntak av juli og august kl, 11,00.

Det nærmer seg slutten på en vellykket rundtur i rolige og flotte omgivelser, Jæren Friluftsråd besitter et rikt og nydelig naturområde som er tilrettelagt for oss turgåere. En stor takk til dere og deres samarbeidspartnere.

 


 

Tips

  • Ønsker du å leie lokalet til selskap eller andre arrangementer? Ta kontakt med Jæren Friluftsråd
  • Det er gode turmuligheter på merkede stier til Gloppenuten, Karten og området rundt Kartavatn.
  • Barnevogn er kun egnet på gul løype, og i tillegg opp til Gapahuken.
  • Sjekk føreforhold på Jæren Friluftsrådets egne hjemmesider i skisesongen.
  • Jæren Friluftsråd kan du kontakte via www.jarenfri.no (åpnes i nytt vindu)

 


 

Bildegalleri Gul løype
Dato: 13.03.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

 

Bildegalleri Rød løype
Dato: 08.03.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer