Du er her

Brekko friluftsområde - Skitur i lysløypa

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Brekko friluftsområde - Skitur i lysløypa.Brekko byr på ulike aktiviteter hele året, det er tilrettelagt med turveier med og uten lys i ulike vanskelighetsgrader. Om vinteren prepareres skiløyper dersom forholdet tillater det, om sommeren kan du bade og fiske i Foretjørna, plukke bær og sopp eller løpe orientering. Området er spesielt tilrettelagt for barnefamilier.

Sett av 30-60min på hver runde i lysløypa, totalt ca 4,5km (ski).
 

 

 

Kommune:                 Gjesdal
Tid:                              1,5t rundtur (2 runder - I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       9km rundtur (2 runder Stigning 251m)
Merket:                        Ja (Lysløype)
Terreng:                      Preparert skiløype / Sporkall (Varierer etter forholdene)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Gapahuk 337m.o.h og Høyeste punkt 365m.o.h

 

 

Parkering:

Brekko friluftsområde - Et "vårbilde" av øverste parkeringsplass.Brekko er lokalisert i Gjesdal kommune, ca 32,5km fra Bryne sentrum.

Fra Bryne, kjør mot Lye og fortsett forbi det kjente Melsvatnet. Videre forbi Eikeland og ned mot Ålgård, ta til høyre over bro og høyre i rundkjøring ved E39. Ta av mot Sirdal og Oltedal fra E39 langs Edlandsvatnet, følg riksvei 45 forbi Limavatnet og like før Oltedalsvatnet er det skiltet mot Brekko og Madland. Følg skilting videre forbi Vølstad og Vatne. Parkeringsavgift kr 30,-. GPS posisjon N58 46.172 E6 04.527.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Brekko friluftsområde - Skitur i gode løyper.Stedet Brekko er et kjent friluftsområde for mange. Om sommeren er dette lynghei og bjørkeskog/plantefelt pregede landskapet mye brukt av blant annet mosjonister, turgåere og barnefamilier. Om vinteren prepareres det flotte skiløyper, forutsatt at det er godt med snø, slik som nå. Ved Varmestova er det egen sklilekebakke for de aller minste. Brekko byr også på skiskytteranlegg som den eneste i Jær-regionen. Heidi og jeg har tatt turen opp for å "tyvtrene" litt, vi er en god vennegjeng som skal til Blåfjellenden om ikke mange ukene.

 

 


 

Brekko friluftsområde – Heidi og jeg fyrer opp et lite bål i gapahuken.Det er en nydelig vinterkveld, midt i uka. Temperaturen kryper ned mot -5 i det vi parkerer bilen på Brekko. Det er fult på øverste parkeringsplass, så mye tyder på at det er godt med folk i lysløypa. Skiene er smurte og sekken pakket. Vi tar oss en god runde og følger hele lysløypa. Heidi og jeg velger å ta opp til Gapahuken på runde nummer to, det er ikke lysløype opp på den lille avstikkeren. I gapahuken fyrer vi et lite bål, spiser kjeks og nyter en kopp kaffe.

 

 


 

 

Brekko friluftsområde – Heidi på skitur.Det er kaldt å sitte i ro for lenge, så vi velger å fortsette etter en god pause. Det er nettopp kjørt med både fres og sporkall, vi og mange flere storkoser seg ute i de opplyste skiløypene, det er tydelig å se. Vi nærmer oss parkeringsplassen igjen, etter å ha fullført to gode runder. Om en ønsker en mer krevende, eller lengre skitur er det bare antall runder og tempo som setter begrensningen.

God skitur.


 

NB!

  • Vår skitur gikk langs ytre lysløype, og ikke indre som vist på kart nedenfor. Lysløypa er inntegnet på kartet med gule prikker, det er opp til hver enkelt om en ønsker å gå kort eller lang lysløype.


 

Andre turalternativer i Brekko?

 

 

Bildegalleri
Dato: 05.02.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

Kart
Kart

GPX fil: 
Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer