Du er her

Bursfjellet - Lettgått topp og rundtur fra Eikeland

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Bursfjellet – Lettgått topp og rundtur fra Eikeland.Bursfjellet i Time kommune er nok kanskje ikke så kjent som det burde, for her er utsikten enorm og toppen er absolutt verdt et besøk. Rundturen går i et oversiktlig, nakent og spennende terreng. I tillegg til utplasserte gjerdeklyvere er det også rødmerket langs stien. Turen veksler mellom sti, traktorvei og litt asfaltvei fra Riset.

Sett av 2t på den totalt 6,6km lange rundturen.
 

 

 

 

Kommune:                 Time
Tid:                              2t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       6,6km rundtur (Stigning 349m)
Merket:                        Ja (Rødmerket – Unntak v/ asfaltvei)
Terreng:                      Sti / Grusvei / Asfaltvei (Godt fottøy er nødvendig, f.eks hikingsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Bursfjellet 365m.o.h

 

 

 

Parkering:

Bursfjellet – Parkering ved Eikeland skole (Vinterbilde - hører ikke til beskrevet tur).Parkering ved den nedlagte skolen i nærheten av Eikeland.

Kjørebeskrivelse fra Nærbø. Følg Gudmestadvegen 181 mot Risa på Risavegen 170, sving til høyre i krysset ved Garborg. Fortsett mot Undheimsvegen 505 til veikrysset like før Undheim. Sving av mot Ålgård til venstre og følg Sælandsvegen 205 mot Sæland og videre ut på Ålgårdsvegen 506. Sving til høyre på Ålgårdsvegen og fortsett ca 600m før det er skiltet ned til Eikeland skole. GPS posisjon N58 43.997 E5 48.986.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Bursfjellet – Vi er ute i ei mellomstor turgruppe i dag (FjellTrimmen).Fra gamle Eikeland skole kan en velge om en vil gå til Riset eller Øydgard først. Går en til venstre mot Riset vil flesteparten av turens høydemetre være unnagjort i en og samme stigning. Det er nok også «hardest» å gå opp her, men til gjengjeld er det kanskje bedre enn å gå ned bratte helninger for noen? Uansett, vi velger Øydgard og følger asfaltveien til det idylliske tunet. Ta til venstre like før tunet og deretter over ei «liggegrind/ferist». Grusveien fører videre oppover i det frodige og utsiktsrike terrenget.


 

 

 

Bursfjellet – På veien mot toppen tar vi oss et par velfortjente pauser.I dag er vi ute med ei ny mellomstor turgruppe. Det er onsdagskveld og ny FjellTrimmen tur. Vi passerer Bukkaknuten på veien bort mot «ryggen» av Bursfjellet. Været er strålende med både sol og lette skyer over oss, i tillegg til lite vind. Med vårt utgangspunkt bestiges Bursfjellet fra sørsiden. Men selv om vestsiden er brattest, betyr ikke det at det er særs «enkelt» denne veien. Det går riktignok oppover her også, det skal en være klar over!

 

 


 

 

Bursfjellet – På toppen er det storslått utsikt i alle retninger!Veien slynger seg oppover i det skogkledde terrenget. Det er varmt og vi tar oss et par velfortjente pauser mot toppen. Der «markaveien» avtar, ca 600m fra toppen står de røde pålene tett oppover i terrenget. Fra foten av Bursfjellet er snaue 200 høydemeter tilbakelagt i det vi når toppen. Flere skriver seg inn i turboka, andre nyter utsikten til en kopp kaffe mens et par sørger for at fotoapparatet holder seg varmt. På toppen tar vi selvsagt et fellesbilde!

 

 

 

 

Bursfjellet – Ned vestsiden av fjellet passeres Gunnhildtjørna.Stien ned mot Riset går vest for Bursfjellet. Det går bratt ned fjellsiden, men ikke brattere enn at turen er overkommelig for de aller fleste. Også her er det satt ut gjerdeklyvere, en ved Gunnhildtjørna og enda en i skaret ovenfor. Fra Gunnhildtjørna er det grusvei ned til Riset. Herfra er det asfaltvei tilbake til skolen, turen på asfalt tar knappe 5 minutter. Husk og lukk grinda ovenfor tunet på Riset.

God tur!


 

Andre turalternativer i området?

 

Bildegalleri
Dato: 24.06.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

GPX fil: 
Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer