Du er her

Dalsnuten - Populær og barnevennlig topptur i Sandnes

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Dalsnuten – Et barnevennlig og populært turmålDalsnuten er å finne i Sandnes kommune og toppen er nok den mest populære i kommunen. Opp til toppen som ruver 323m.o.h går turgåere i alle aldrer, den nære beliggenheten til veinettet gjør denne toppen svært populær blant barnefamilier. Ruten her er godt merket og du går sjeldent aleine, på toppen har du utsikt ut over store deler av Jæren. 

Sett av 1,5t på rundturen som er 3,7km lang.
 


 

 

Kommune:                 Sandnes
Tid:                              1,5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       3,7km rundtur (Stigning 241m)
Merket:                        Ja (T merket)
Terreng:                      Sti (Hiking eller lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Dalsnuten 323m.o.h

 

 

Parkering:

Dalsnuten – Parkering ved Gramstad TuristforeningshytteParkering på Gramstad i Sandnes kommune. Følg østsiden av Gandsfjorden ut mot Dale, ved Stronda er det skiltet opp mot Dalsnuten.

Sving av Daleveien 317 opp mot Fjogstadveien 338 i Sandnes kommune. I dette krysset er det satt opp skilt til som viser veg, kjør helt opp til parkeringsplass att med Turistforeningshytta. GPS posisjon N58 53.032 E5 47.955

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Dalsnuten – Gramstadtjørna et idyllisk tjern på vandringen mot toppenDette området byr på mange flotte toppturer til for eksempel Mattirudla, Bjørndalsfjellet, Fjogstadnuten, Dalsnuten, Øvre Eikeknuten, Rudla og Vassfjellet. Stavanger Turistforening har arrangert 7 NutsTuren flere år på rad og da går turen innom alle disse toppene, til sammen blir dette en løype på ca 14km lang og har ca 900 meter stigning.

Link til 7-Nuts turen år 2013, klikk her.

 

 

 

 

 


Dalsnuten – Steinsatt sti med steingarder viser veiMen, til den kjente toppturen Dalsnuten som artikkelen skal beskrive. Vi starter fra Gramstad parkeringsplass like ved turisthytta, på andre siden av parkeringsplassen er det satt opp en informasjonstavle som det kan være greit å ta en titt på før tur. Gruset vei følges ned mot Gramstadtjørna, barnelatter høres fra skogholtet like i nærheten. Turen til Dalsnuten er mye gått og dette er ikke turen for deg som liker å gå alene på tur. Knappe to hundre meter fra start kommer vi til et stiskille. Det er forøvrig samme hvilken vei du velger å gå her, men østsiden (grusveien) er nok den enkleste for barnefamilier.


 

 


Dalsnuten – Utsiktspunktet i SandnesVed Revholen stopper den tilrettelagte grusveien og ferden går over i sti, det er mulig å ta med barnevogn helt opp til Revholen hvor det er satt ut benker / bord. Østsiden av Revholstjørn passeres og den rolige starten på turen er brått over, ved Kvitemyra starter stigningen opp mot Dalsnuten. På østsiden kan enkle klatreferdigheter komme godt med på vei oppover, deler av stien og fjellpartiene kan være svært glatte etter perioder med mye nedbør. Fra Revholstjørn og opp til toppen av Dalsnuten er stigningen hele 137 høydemeter, de fleste vil rekke å bli varme før toppen er nådd.

 


 


Dalsnuten – Utsikt mot Lifjellet og GandsfjordenDalsnuten med sine 323m.o.h byr på storslått utsikt ut over Sandnes, Sola og Stavanger for å nevne noe. Jeg skulle gjerne satt meg ned og tatt en kopp kaffe til utsikten Dalsnuten byr på. Men, Lutsifjellet og Bjørndalsfjellet skal bestiges samme dag og derfor velger jeg å ta litt niste og en kopp kaffe på sistnevnte fjelltopp. Etter å ha skrevet meg inn i gjesteboka til Dalsnuten fortsetter turen ned mot Gramstad og parkeringsplassen, jeg velger å passere Revholstjørn på vestsiden på tilbakeveien for å variere litt.

Dalsnuten er et flott turmål som gleder mange små og store turgåere, sentralt plassert i Sandnes gjør dette til et førstevalg for mange. Følg stien og merkingen for å skåne vegetasjonen for unødig slitasje.

God Tur!

 

På familietur med små barn?
Dalsnuten - En overkommelig topptur for de små

 

Bildegalleri
Dato: 10.11.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

GPX fil: 
Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer