Du er her

Gullbergknuden 485m.o.h – Fantastisk utsikt ut over Lundevatnet

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Gullbergknuden 485m.o.h – Lund – Topptur

Gullbergknuden ligger idyllisk til opp av gruveveien like i nærheten av Gursli i Lund kommune. Fjelltopper rager 485m.o.h og gir med dette en fantastisk utsikt i alle retninger. Kanskje mest fantastisk mot Lundevatnet i retning øst. Toppturen er populær, i tidsrommet vi gikk møtte vi godt 20 stykker. Noen jogget og andre gikk. Toppturen byr på god stigning og enkelte bratte parti hvor det er nødvendig og holde i wire som er montert i fjellsiden. Du bør sette av 1,5t tur/retur, i tillegg kommer eventuelle pauser. Turen er totalt 4,3km lang og har en stigning på hele 343 høydemeter.

 

 


Kommune:                 Lund
Tid:                                1,5t tur / retur (Pauser kommer i tillegg)
Lengde:                        4,3km tur / retur
Merket:                          Ja (Rødmerket)
Terreng:                        Kjerrevei / Sti (Vantette Hikingsko kan brukes)
Vanskelighetsgrad:  Middels
Høyde:                          Gullbergknuden 485m.o.h

 

 

 

Parkering:

Gullbergknuden – Parkering – Lund kommuneUtgangspunkt for turen er fra Nærbø og tiden vi brukte nærmet seg 1t og 30minutter. Bilturen starter i retning Varhaug og videre over Bue. Ved veikryss med E39 svinger vi sørover (høgre) og setter kursen mot Lund kommune, nærmere bestemt Moi. I "sentrum" av Moi svinger vi av og følger Fv1 mot Gursli. Forbi kirka og ved siden av Lundevatnet på vestlig side. Følg veien videre og opparbeidet parkeringsplass ligg like etter Gursli. GPS posisjon N58 25.045 E6 32.245

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Gullbergknuden – Sti – Gruveveien – LundDagen var søndag og Gullebergknuden skulle bestiges. Varmt og godt i været startet vi fra opparbeidet parkeringsplass ved Gursli. Ved start er det satt opp skilt som viser til forskjellige turmål, vi følger skilt merket "Topptur". Over gjerdeklyver og inn på gruveveien starter turen brått med god stigning fra første stund. Gjennom blandingsskog av grantre og bjørk følger vi veien oppover i likhet med mange andre turgåere. Utsikten ut over Lundevatnet skimter til mellom tett skog oppover.

 
Gullbergknuden 485m.o.h – Topptur – Lund kommuneEtter å ha besteget nærmere 200 høydemeter på gruveveien kommer Gullbergknuden godt til syne i nordlig retning. I siste hårnålsvingen er det skiltet opp mot toppen og stien starter. Tett mellom lyng og pissemaur følger vi stien i godt 250m før neste stikryss er satt opp, her kan vi gå til Jegningsknuten eller Gullbergknuten. Vi velger sistnevnte og fortsetter videre oppover i godværet. Like under målet for dagen starter et lite myrlendt parti hvor det kan være greit å ha vanntette sko.


 


 

Gullbergknuden – Lundevatnet – ToppturNå gjenstår kun siste stigning opp mot selve toppen, enkelte kan føle denne som utfordrende. Fjellet er bratt og flere steder er det montert wire i fjellsiden for hjelp oppover. Ekstra viktig er det og bruke god tid ned da det somregel er vanskeligere og gå ned enn opp :)
Fra toppen er det panoramautsikt i alle retninger, kanskje mest spesielt ut over Lundevatnet i retning øst. Toppen er med i arrangementet til Dalane Friluftsråd som heter "På Topp i Dalane 2013" som mange benytter seg av. Turen gir 20poeng så husk å klippe arket som du har med, eller registrer turen på Telltur.no.

Turen tilbake går på samme vei / sti.

 

 

Bildegalleri
Dato: 30.06.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer