Du er her

Håfjellet - Sentrumsnær topp og rundtur

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Håfjellet – Sentrumsnær topp og rundtur.Håfjellet er å finne i vakre Gjesdal kommune. Generelt byr kommunen på mange varierte og flotte turforslag, men dette er gjerne et av de mest sentrumsnære. Det føles allikevel så langt borte at en får seg en god fjelltur i et idyllisk turområde. Fra den 360moh høye fjelltoppen er utsikten virkelig et skue for øyet og kan anbefales! Turen er skiltet og blåmerket.

Sett av 2t på den totalt 5,9km lange rundturen.
 

 

 

 

Kommune:                 Gjesdal
Tid:                              2t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       5,9km rundtur (Stigning 407m)
Merket:                        Ja (Skiltet og blåmerket)
Terreng:                      Sti (Godt fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Håfjellet 360m.o.h

 

 

 

Parkering:

Håfjellet – Parkering enten ved Kodlidalen barnehage eller idrettsanlegget like ved.Parkering ved Gjesdalhallen / Kodlidalen barnehage.

Veibeskrivelse fra Statoil Ålgård. Følg E39 sørover, ta til venstre i rundkjøringen med Pizzabakeren. Fortsett opp mot Solåsveien og kjør forbi Tyttebærhammeren idrettsplass. Fortsett på veien Åfaret videre til Gjesdalhallen passeres og veien munner ut i et T-kryss. På høyre side er det en parkeringsplass i tilknytning til barnehagen som kan brukes utenom åpningstid, ellers kan en parkere på idrettsanlegget på andre siden av veien. Gratis parkering. GPS posisjon N58 46.536 E5 52.278.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Håfjellet – På vei opp mot Tjørnakovtjørna.Det er en kald og nokså grålig ute, men også glimt av sol innimellom. Fra parkeringsplassen starter turen med å følge undergangen til andre siden av veien. Det er her både en gjerdeklyver samt skilt. Til info er det kun hundeluker ved noen av gjerdeklyverene. En skal ikke langt opp i dalen før en møter første stiskille, vi snakker faktisk ikke om mer en knappe 50-60m. Flere velger å gå oppom Kodlifjellet fra start, men i dag blir det tur direkte til Håfjellet.

 


 

 

 

Håfjellet – Det spørs om det blir noe utsikt fra toppen i dag...Stien er normalt god å følge og grei å gå på, men det vil også her være både vått og fuktig etter nedbørsrike dager. Om en har gått forbi skiltet til Kodlifjellet, og angret litt på turen videre får en enn ny sjanse om ca 600m fra forrige stiskille. Fra begge stedene går det bratt og rett opp mot Kodlifjellet. Igjen fortsetter jeg innover dalen og har nå passert Tjørnakovtjørna. Brudalen krysses og stien går rett opp i skaret mot Jærbumyra. Nå gjenstår kun selve oppstigningen til Håfjellet.

 

 

 

 

Håfjellet – På klarværsdager er utsikten god fra den 360moh høye fjelltoppen.Fra Jærbumyra går det sti store deler av turen oppover mot toppen. I senere tid har det blitt gravd og tilrettelagt med vei et lite stykke, men en skal kun følge denne i knappe 100m. Noen av de røde merkene er borte som følge av arbeidet, men en finner enkelt frem på dette lille partiet uten merking også. På toppen er det gode utsiktsmuligheter på klarværsdager! Her vil en kunne få oppleve flott utsikt fra alle vinkler og kanter. Det er i tillegg egen turbok i kassen festet til varden.


 

 

 

 

Håfjellet – Utsikt ned mot det store Flassavatnet fra Buberget.Jeg blir ikke værende lenge her på toppen i dag. Det er dårlig med sikt i tillegg til å være både «surt og kaldt». Videre går stien bratt ned mot Ormadalen. På våte og sleipe dager må en sette ned tempoet her. Det er godt merket og grei sti å følge. Istedenfor å ta en pause på toppen setter jeg meg ned i nærheten av Buberget. En god og varm kopp kaffe nytes til en flott utsikt utover Flassavatnet. Det er stort sett åpent og lettkupert terreng på hele turen.

 

 


 

 

Håfjellet – En kan krysse gjerdeklyveren her og gå opp mot Kodlifjellet om en ønsker.Litle og Store Risberget passeres nede på myra. Stien går i kloss hold til et parti med gjerder oppover mot Rotatjørn. Før en kommer til tjernet møter en på to gjerdeklyvere, en skal gå over den som fører i samme retning som en gikk opp, altså ikke ut til venstre (øst). Idylliske Rotatjørn passeres og etappen går videre sør for tjernet. På nytt møter en et stiskille. Denne gang kan en gå opp til Kodlifjellet. I dag var det kun Håfjellet som sto på agendaen og dermed bærer deg i vei ned mot stiskille like ved Tjornakovtjørna igjen. Til info er dette samme stiskille som en passerte på veien opp til Håfjellet. Fra stiskillet er det knappe 600-700m ned til parkeringsplassen.

God tur!

 

Til info

  • I sommer/høstsesongen går det husdyr på et lite område like ved Brudalen. Det er både kyr og sauer ute og beiter akkurat her i det frodige terrenget.

 

 

Bildegalleri
Dato: 24.01.2016
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

GPX fil: 
Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer