Du er her

Håfjellet - Rundtur via Flassavatnet og Kodlifjell

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Håfjellet – Rundtur via Flassavatnet og Kodlifjell.Håfjellet og Kodlifjell er å finne i Gjesdal kommune. Selv om kommunen generelt byr på enormt med flotte turforslag, er dette gjerne et av de mest sentrumsnære, men allikevel så langt borte til at en får seg en god fjelltur i naturskjermet og idyllisk område. Turen går for det meste i et åpent og kupert terreng, men det er også noe småskog ved Flassavatnet.

Sett av 2,5t på den totalt 7,5km lange rundturen.
 

 

 

 

Kommune:                 Gjesdal
Tid:                              2,5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       7,5km rundtur (Stigning 372m)
Merket:                        Ja / Nei* (Skiltet og blåmerket – Unntak v/ Flassavatnet)
Terreng:                      Sti / Grusvei (Godt fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Håfjellet 360m.o.h og Kodlifjell 306m.o.h

 

 

 

Parkering:

Håfjellet – Parkering ved Kodlidalen barnehage.Parkering ved Gjesdalhallen / Kodlidalen barnehage.

Veibeskrivelse fra Statoil Ålgård. Følg E39 sørover, ta til venstre i rundkjøringen med Pizzabakeren. Fortsett opp mot Solåsveien og kjør forbi Tyttebærhammeren idrettsplass. Fortsett på veien Åfaret videre til Gjesdalhallen passeres og veien munner ut i et T-kryss. På høyre side er det en parkeringsplass i tilknytning til barnehagen som kan brukes utenom åpningstid, ellers kan en parkere på idrettsanlegget på andre siden av veien. Gratis parkering. GPS posisjon N58 46.536 E5 52.278.

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Håfjellet – God og synlig sti langs Flassavatnet.Det er en fin vårdag midt i mars måned. Sola skinner og det er tid for en ny fellestur. Ved Kodlidalen barnehage står hele 23 stykker klare til å gripe fatt på dagens rundtur. Første etappe på ca 350m går på asfaltert sykkelsti, bort mot idrettsanlegget i vestlig retning langs terrenget. Deretter på grusvei ca 800m før sørlig ende av Flassavatnet er et faktum. Stien er godt opptråkket og lett synlig langs vatnet, men den er ikke merket. Vannet er jo i og for seg også et godt og naturlig «merke» å følge. 

 

 

Håfjellet – Vi nærmer oss første topp, men herfra går det bratt rett opp.Flassavatnet er stort, og for å komme til Håfjellet må vi følge stien helt bort til vika nedenfor Buberget. Her går stien opp i lia, men følg nøye med, for ved første øyekast er det lett å fortsette videre på stien langs vatnet. Opp i denne skogkledde lia kan en skimte noen røde merker her og der, men da skal en se nøye etter. Uansett, distansen er på knappe 300m fra Flassavatnet og opp til den originale blåmerkede løypa til Vardejakten.

 

 

 

 

 

Håfjellet – Espen har funnet en lun og god plass for en liten rast.Vi har nådd toppen og Espen har allerede funnet et lunt og godt sted til oss. Nå skal det smake med litt niste og en varm kopp kaffe. Fra Flassavatnet og opp, er det nemlig godt 200m stigning som må tilbakelegges, og dette er nok turens tøffeste distanse. Men fortvil ikke, for på toppen får en belønningen. En enorm utsikt i alle retninger, er det som møter oss. Kart og kompass er jo en selvfølge på tur, gjør noe kjekt og prøv og finn navnene på flere av fjelltoppene rundt.

 

 

 

 

 

Håfjellet – Vi er på vei ned fra første topp og går nå mot Kodlifjell.Vi skulle gjerne ha sittet lenger i solkroken. Men, til tross for varme solstråler, kan en mars måned også være veldig kald. Det er nemlig frosset i lia ned mot Budalen, her må vi fote oss forsiktig i de partiene hvor det er litt bratt. Tjørnakovtjørna passeres og stien er både merket og tydelig. Det er ikke mange meterne igjen før vi står ved stiskillet nede i dalen. På nytt går det bratt opp mot neste topp, denne gang opp til Kodlifjell ovenfor barnehagen og idrettsanlegget.

 

  

Håfjellet – Enda et fellesbilde, men denne gang på Kodlifjell.Det er både bratt og til dels noen småluftige partier mot toppen, men det er en kort distanse å gå. Det pustes og peses, men før vi vet ordet av det er vi oppe. Også på denne toppen er det egen turbok. I tillegg byr Kodlifjell på egen kikkert, men kvaliteten er dessverre så som så. Det blir ingen pause her, men vi rekker et fellesbilde også her før følger stien ned på sørvest siden mot barnehagen og Kodlidalen.

Takk for en kjekk og flott rundtur!

 

 

Merking,

  • Ved Flassavatnet er stien hverken merket eller skiltet, dette gjelder også for asfalt og grusveien opp til vatnet. Men istedenfor er stien godt opptråkket og lett synlig langs det store vannet. Nedenfor Buberget, i vika øst for Flassavatnet går stien opp i lia, en må her ta av fra stien rundt vannet. Distansen mellom Flassavatnet og opp til blåmerket vardejakten rute er på knappe 300m.

 

 

Bildegalleri
Dato: 15.03.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer