Du er her

Hellevatnet - Telttur med toppturmuligheter

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Hellevatnet – Telttur med toppturmuligheterHellevatnet befinner seg i Gjesdal kommune og ligger midt mellom de tre toppene; Sikvalandskula, Edalandskula og Skårlandskula. Rundt vannet er teltmulighetene mange, og på grunn av den korte avstanden er dette en tur som egner seg godt for barn. Hva med å se solnedgangen fra en av toppene før du legger deg i teltet for kvelden?

Sett av 20 min en vei på den totalt 1,4 km lange turen.
 

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                         Rogaland
Kommune:                 Gjesdal
Tid:                             20 min en vei (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                      1,4 km en vei (Stigning 73m)
Høyde:                        Hellevatnet 295 moh.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Enkel

Basert på turens lengde og stigning er turen til Hellevatnet klassifisert som Enkel i vanskelighetsgrad. Traseen går i et åpent og oversiktlig terreng på rødmerket sti. Stien er for det meste god, men vær forberedt på at stien stedvis kan være svært sørpete og våt etter fuktige perioder. Det er lite stigning på etappen, og denne turen egner seg godt for barn.

En må en passere enkle partier med ur/steiner, - husk at disse kan være sleipe/glatte etter fuktige perioder. Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Turen til Hellevatnet går i et åpent og oversiktlig terreng. Første del av turen går på en steinsatt traktorvei, og videre i utmark, på fjellknauser og myrdrag langs rødmerket sti. Det er to gjerdeklyvere, men ingen grinder eller broer på turen.

Anbefalt fottøy: Fjellsko (vanntett).

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Turen til Hellevatnet er rødmerket, de røde merkene går like til Sikvalandskula hvor Hellevatnet passeres på veien. Stien er tydelig, og det er et åpent og oversiktlig terreng og finne frem i. Bilveien følges knappe 100 meter nedover bakken (vestlig retning), og det er på venstre side av veien en gjerdeklyver, her starter stien og rødmerkingen.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

Vann             Teltmuligheter    Fiske*            Bade             Toppturmuligheter*

* Fiske: Etter avtale med grunneier.
* Toppturmuligheter: Sikvalandskula, Skårlandskula og Edlandskula

 

 

Parkering
Parkering

Hellevatnet – Parkering langs FV 201Parkering på opparbeidet parkeringsplass like ved Sikvalandsveien 201, mellom Ålgård og Undheim.

Fra Undheim, følg FV201 mot Sikvaland. Veien skal følges i 10 km forbi Tjålandsvatnet, Sikvalandsvatnet og Fjellvatnet. Kort tid etter sistnevnte vann, tar veien en nesten 90 graders sving mot venstre. Opparbeidet parkeringsplass på høyre side av veien. GPS posisjon N58 42.867 E5 53.554.

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Hellevatnet – Teltet settes opp i mørket med hodelykter påHellevatnet har vi gått forbi flere ganger, og hver gang har vi vært enige om at dette må være et fint sted å telte. Det er lørdag i mars, og tid for månedens utenatt. Klokken er 19.30 før vi starter fra parkeringsplassen, og da er det perfekt med et turmål som nås på 20 minutter! Solen har gått ned, men vi har enda litt tid på oss før det blir helt mørkt. Vi følger den rødmerkede stien, og langs Nåselvatnet ser vi også flere potensielle teltsteder, men i dag er Hellevatnet målet. Vi sonderer terrenget og finner en egnet teltplass. Nå må hodelyktene på, men teltet har vi slått opp mange ganger før, så å prøve seg i mørket er bare gøy. Teltet er festet og det blir rigget klart inni, så er det tid for en sen middag.
 

 

 

Hellevatnet – Viltgryte med hjortekjøttI dag har vi med oss hjortekjøtt, og lager en deilig viltgryte som serveres med potetmos og tyttebærsyltetøy. Stort bedre kan vi ikke få det! Kjell Arild legger seg godt til i soveposen, mens jeg går ned til vannet og tar oppvasken. Enjo er genialt på tur, det blir skinnende rent med kaldt vann! (Nei, jeg er ikke sponset og betalt.) Etter en god natt søvn rigges teltet ned, og vi følger samme rute tilbake til bilen. Hellevatnet er et perfekt turmål om du ønsker en kort og lettgått tur, der du allikevel får følelsen av å være langt ute på fjellet.

 

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått våren 2019, dato 23.-24. mars.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

 

Bildegalleri
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Sikvalandskula, Edlandskula og SkårlandskulaSkårlandskula - Utsiktsrik topptur fra SnorestadLauvlia - Vannveien fra Snorestad til SolheimSikvalandskula - Topptur med imponerende utsikt Lauvlia - En nedlagt gård ved Røyrvatnet Lauvlia, Bjødnalia, Ristølnuten og Kalvafjellet Kvernafjellet - Telttur fra Tjåland med vid utsiktUlvarudlå 418m.o.h - Rundtur fra Tjåland via Aurenes Ulvarudlå 418m.o.h - Topptur fra TjålandLåglia - En nedlagt fjellgard i flott kulturlandskap Låglia - Hellefjellet bestiges på vei mot fjellgarden

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer