Du er her

Himakånå - Nedstrands svar på Trolltunga

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Himakånå – Nedstrands svar på Trolltunga.Himakånå ruver 357 m.o.h., og befinner seg i Tysvær kommune. Utsikten fra Himakånå er spektakulær, med utsikt over Lysevatnet i Nordvestlig retning, og Nedstrandsfjorden i Sørlig retning. Her har du Nedstrands svar på Trolltunga, og kombinasjonen av blått vann mot frodige grønne daler er virkelig et skue for øyet!

Sett av 1,5 - 2 t tur/retur på den totalt 5,8 km lange turen.
 

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                          Rogaland
Kommune:                  Tysvær
Tid:                              1,5 – 2 t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       5,8km tur/retur (Stigning 390m)
Høyde:                        Himakånå 357 m.o.h.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Middels

Basert på turens lengde og stigning er turen fra Nedstrand (Hinderåvåg) til Himakånå klassifisert som Middels i vanskelighetsgrad. Stien er lettgått, men med en del stigning fordelt utover antall kilometer. Det er noen myrlendte partier som vil være sørpete etter perioder med regn, samt partier med en del sleipe røtter.
Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Turen fra Nedstrand (Hinderåvåg) til Himakånå går i et idyllisk kysthei- og fjellandskap med flere gode utsiktsposter underveis. Traseen går for det meste i skogsterreng, men også i noe utmark på veien oppover mot Himakånå. På «toppen», like i nærheten av utsiktspunktet er terrenget småkupert med krattskog – men ryddig og fin sti overalt. Utsikten fra Himakånå er enorm, ikke bare utover Lysevatnet, men også sørover mot Nedstrandsfjorden.

Anbefalt fottøy: Fjellsko (vanntett).

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Vi velger å dele turen inn i to ulike etapper;

  1. Fra Joker/Kirken på Hinderåvåg (Nedstrand) til begynnelse på merket sti.
    Fra Joker, gå over fotgjengerfelt og over til siden hvor kirken ligger. Følg gang- og sykkelsti ned og over brua ved Osmundvika, deretter opp til skilting og merking for stiens start. Det er egne skilt her, samt ei rødmalt pil på gang- og sykkelstien. Lengde på asfalt cirka 750 meter.
     
  2. Fra start ved merket sti til Himakånå.
    Hele turen, altså fra gang- og sykkelstien og opp til Himakånå, er så bra skiltet og rødmerket at det er ikke behov for videre detalj forklaring her. Men vi kan si at det stiger bratt, stien går for det meste i skogsterreng med utsikt mot Hetland gård. I tillegg vil vi fremheve at turens to grinder må lukkes etter å ha passert dem!

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

Turbok*BekkBærplukking
HistorieSkogInfoplakat


 

* Turbok: I kasse like ved Himakånå.

 

 

Parkering
Parkering

Himakånå – Parkering ved kirken og Joker på Nedstrand.Parkering ved Joker på Hinderåvåg / Nedstrand i Tysvær kommune.

Fra Arsvågen fergekai i Bokn kommune, kjør sørvest på E39 mot Haugesund og Bergen. Ved Aksdal ta første avkjøring i rundkjøringen ut på E134/E39 mot Bergen. Etter 1,2 km ta 1. avkjøring i rundkjøringen ut på Rv515 mot Nedstrand. Følg Rv515 ca. 33 km til du kommer til rundkjøringen ved Nedstrand (Hinderåvåg) Kirke og Joker-matbutikk. Vi parkerer ved butikken, men lengst borte og ut mot veien – Husk som takk og legg handleturen innom matbutikken. GPS posisjon N59 20.948 E5 47.990.

NB!
Vi har blitt kontaktet av Tysvær kommune og fått melding om at parkering ikke må skje med kirken.

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under)Annonse: Høyt & Lavt Nedstrand Klatrepark - Kombiner tur til Himakånå med dagstur i Klatreparken!

 

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Himakånå – Det er tydelig skiltet ved turens sti-start på gang- og sykkelstien.Vi skulle til Nedstrand for å gå i Høyt og Lavt klatrepark, og ble tipset om "Himakånå", som skulle være Nedstrands svar på Trolltunga. Sjansen til å gå til en lokal Trolltunge kunne vi ikke la gå fra oss, så vi bestemte oss for å sette av et par timer til denne turen. Vi startet fra den lokale Joker-butikken, og første etappe gikk på asfalt. Vi spiser noen høydemetre på asfalten, før vi kommer til noen flotte skilt som viser vei mot Stølanuten og Himakånå. Skiltene viser oss inn på en traktorvei på venstre side.

 

 

 

Himakånå – Nydelig utsikt utover Jelsafjorden.Her er det ingen kjære mor, og selv om det er lettgått terreng som veksler mellom traktorvei og skogsti, så skal vi en del høydemetre opp. Vi får hentet oss inn på noen litt flatere parti innimellom. En gård kommer til syne, og vi følger stien opp i skogen, før vi kommer til et mer myrlendt terreng. Høydemetrene vi går nå skal gi oss en forsmak på en fantastisk utsikt mot havet. Og jo høyere vi kommer, jo flottere blir utsikten! De røde merkene står tett i tett på denne turen, her har det virkelig blitt gjort et godt stykke arbeid!

 

 

 

Himakånå – Turen er både godt skiltet og rødmerket.Vi kommer til et stiskille hvor en kan fortsette mot Stølanuten, eller ta avstikkeren mot Himakånå. Vi går mot sistnevnte, og er svært spent på hva som venter oss… kan det sammenlignes med Trolltunga?! Terrenget er nå noe mer ulendt, men fortsatt greit fremkommelig. Vi plukker med oss noen blåbær på veien, og plutselig dukker det opp en postkasse på et tre. Jeg åpner boken for å skrive oss inn, men Kjell Arild lar meg nesten ikke fullføre! Han har tydeligvis kommet frem til dagens mål, og er i ekstase. Jeg får beskjed om å droppe hele boka, for her må jeg komme å se!

 

 

 

Himakånå – Vi blir målløse, for en fantastisk utsikt!Jeg signerer i boka og lukker postkassen, Kjell Arild er så gira at det høres nesten ut som tull. Det skjønner jeg fort at det ikke er! WOW - Himakånå ruver majestetisk over Lysevatnet som er omringet av frodige grønne daler og fjell, for et syn! Vi blir stående en stund og bare nyte utsikten. I sørlig retning ser vi utover hele Nedstrand som er omgitt av både fjord og fjell. Her får en virkelig belønning for all pusting og pesing! Vi knipser bilder i alle retninger, før vi følger samme vei tilbake, glade og takknemlige for at vi tok turen opp hit.

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått sommeren 2017, dato 13.juli.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

Tillegg,

  • Er det ønskelig å gå en rundtur kan turen med fordel legges via Stølanuten, da blir Himakånå en «avstikker» på veien rundt og over fjellet – blir vi fortalt på Høyt & Lavt Klatreparken i Nedstrand.

 

 

Bildegalleri
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Høyt & Lavt Klatrepark - Nedstrand

 

 

 

 

 

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre og Kjell Arild Nummedal.

 

 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer