Du er her

Høylandsfjellet - Lettgått fjelltopp med storslått utsikt

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Høylandsfjellet – Lettgått topptur i Time kommuneHøylandsfjellet viser godt igjen i terrenget med sine 270m.o.h, og fra toppen er utsikten storslått ut over Jærlandskapet. Med start fra Melsvatnet i Time kommune går turen på grusvei helt til topp platået, her kan en bestige Søre og Nordre Håfjell eller bare nyte rundturen langs grusveien. Det er mulig å nå toppen med barnevogn, men vær forberedt på bratte partier.

Sett av 1,5t tur/retur på de totalt 5,5km turen er på.
 


 

Kommune:                 Time
Tid:                              1,5t tur / retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       5,5km tur / retur
Merket:                        Nei
Terreng:                      Grusvei (Jogge / Hikingsko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Høylandsfjellet 270m.o.h


 

Parkering:

Høylandsfjellet – Gratis parkering ved Melsvatnet i Time kommuneParkering ved Melsvatnet i Time kommune, utgangspunkt for denne turen er den midterste parkeringsplassen.

Melsvatnet ligg like ved Ålgårdsvegen 506 mellom Bryne og Ålgård. Det er mulig å parkere bilen på tre ulike steder, hvorav to har toalett og informasjonstavler. I tillegg er det rullestol rampe for bading på den midterste.
Fra Bryne følges Arne Garborgs vei ut mot "1900" krysset og inn på Kvernelandsvegen. Ta til høyre opp mot Ålgårdsvegen mot Lye, fortsett videre mot Ålgård til vatnet kommer til syne like etter innkjørsel til Time skytterklubb. GPS posisjon N58 43.455 E5 46.691

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 


Informasjon:

Høylandsfjellet – Turen starter langs det populære Melsvatnet

Dagens tur går til Høylandsfjellet, det er ikke hvilken som helst dag i dag. Det er nemlig selveste julaften, hva passer da bedre med en topptur før middagen inntas noen timer etterpå?

Med start fra det populære Melsvatnet følger jeg gruset sti i nordvestlig retning mot veikrysset inn til Jæren Jakt og Fiskelag.
Hva med å avslutte turen til en fisketur?
Det er for øvrig gratis stangfiske fra land rundt hele Melsvatnet. Men, for min del ble turen avsluttet med kaffe, pepperkaker og litt fenalår langs vannkanten

 

 


Høylandsfjellet – Terrenget er stigendeBrått like etter Melsvatnet og innkjørsel til Jæren Jakt og Fiskelag går en asfaltert vei opp i fjelltraktene. Igjennom grind og videre opp i terrenget passeres en liten hytte langs veien, terrenget er stigende.

Selv om det er mulig å ta turen med barnevogn må en være forberedt på stedvis bratte partier.

En gjødselkumme gjør seg fort til kjenne, den er diger! Når du først ser denne flater terrenget noe ut og det er en storslått utsikt ut over Jæren, selv bare fra grusveien også.

 

 


Høylandsfjellet – Varden med vindmøllene i bakgrunnenFor å nå toppen Søre Håfjell må en ut i terrenget og det egner seg ikke med barnevogn / sykkel. Det er knappe fem minutters gange fra grusveien før varden er et lite steinkast unna, men det anbefales å ta turen opp!

Bladene på vindmøllene ved Åsen roterer for full hastighet, det blåser så kraftig at jeg har problemer med å stå oppreist. Jeg setter meg ned og studerer kart mot terrenget til en flott solnedgang, det ser ut til å være mulig å vandre på skogsvei / sti rundt Åsvatnet i nordlig ende og tilbake til Åsen?

 

 


Høylandsfjellet – På vei tilbake i flott solnedgangVell, det må bli ved en annen anledning. Turen går på samme grusvei ned mot Melsvatnet. Det hører sjeldenheten til at jeg ikke har med ryggsekk på tur, noe som også gjelder denne turen.

I sekken har jeg selvfølgelig med litt kaffe, pepperkake og fenalår. Nå skal det bli godt med en liten pause langs vannkanten, til underholdning får jeg to flotte svaner knappe 20m fremfor meg.

Flott liten tur med mye utsikt!
 

God Tur

 

 

Bildegalleri
Dato: 24.12.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer