Du er her

Karten - Topp og rundtur fra Husavatnet

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Karten – Topp og rundtur fra HusavatnetKarten byr på storslått utsikt utover i det Jærske landskapet, toppen ruver 421moh og lokalisert i Time kommune. Turen til toppen er enkel, i tillegg går hele traseen på godt opparbeidet grusvei. Det trelause terrenget byr på flere flotte vatn, gresskledde flater og utsiktsrike opplevelser. Det beiter sauer i området.

Sett av 1,5t på rundturen, totalt 5,8km.
 


 

 

Kommune:                 Time
Tid:                              1,5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       5,8km rundtur
Merket:                        Ja / Nei (Deler av traseen er rødmerket, se turbeskrivelse)
Terreng:                      Grusvei (Joggesko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Karten 421m.o.h

 

 

Parkering:

Karten – Parkering nordøst for Husavatnet.Parkeringsplass nordøst for Husavatnet.

Fra Nærbø, følg Opstadvegen181 forbi Åna Kretsfengsel i sørlig retning, sving opp mot Tvihaug på Bjorheimsvegen 150, for øvrig første til venstre etter innkjørsel til fengselet. Videre opp mot vindmølleparken og vatnet Storamoset tar en til høyre like ved Karlsbu. Følg Buevegen 504 forbi Kartavoll, Husavatnet passeres og like etter svinger du inn til høyre. Følg grusveien i knappe 200m, og skiltet parkering kommer til syne. GPS posisjon N58 38.354 E5 51.528.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Karten – Veien slynger seg oppover i terrengetDet er en nydelig og varm sommerdag, sola skinner og det er lett overskyet i området. Turen til Karten er på ingen måte krevende, snarere tvert om er den veldig enkel og følger grusvei på hele etappen. Bilen er parkert, sekken og kamera er godt festet til overkroppen. Turen starter blant dyrkede jorder og følger traseen videre oppover i terrenget, det går ikke lenge før de første røde merkene kommer til syne. Jeg blir stående litt og tenke over merkingen, fordi jeg på et tidligere stadium har vært på Karten uten å finne sammenhengende merking til toppen.

 

 

 

Karten – Jeg blir mottatt av et flott lam ved Kartavatnet.Men, konkluderer kjapt med at merkingen må være i sammenheng med et av de mange utgangspunktene for en rundtur til Brusaknuden?
Vell, med og uten merking, det spiller ingen rolle i dette oversiktlige og lettgåtte terrenget. Velkomsten ved Kartavatnet er overveldende, et nysgjerrig og flott lam vil mer eller gjerne hilse på, men samtidig holder det en trygg avstand til meg. De mange traseene i området kan kanskje virke litt forvirrende, men for å komme til topps må en som oftest oppover og da er retningen i dette tilfellet enkel.

 
 

Karten – Utsikten fra toppen er upåklagelig.På vei mot toppen passeres noe militært utstyr, jeg går uforstyrret forbi og finner meg en behagelig plass for en liten rast. Med i sekken har jeg blant annet nykokt kaffe og litt kjeks, nå skal det kobles av og hvert øyeblikk skal nytes. Det er tilnærmet vindstille, lyden av sauer som beiter i det frodige terrenget kan høres langveis fra. De mange fiskevatna i området nord og nordøst for toppen inngår i det såkalte "504 Fiske".

 

 


 

 

 

Karten – Utsikt mot vindmølleparken på Høg-Jæren.Etter en nydelig pause er det tomt i kaffekoppen, det samme gjelder for øvrig kjekspakken også. Jeg må videre og forlater stedet uten andre synlige tegn enn mine egne fotspor. Deler av turen ned fra toppen følger samme trase, men det er bare snakk om i 300-350m før rundturen på nytt kan fortsette, men nå på motsatt side av Karten (vestsiden). Langt unna kan jeg skimte noen beitende kyr, det er uvisst om de er innegjerdet fra dagens rundtur, men det gjør ikke noe.

 

 


 

 

Karten – Utsikt ut over HusavatnetJeg passerer en liten innhengning for skilling av sauer like ved Husavatnet, turen nærmer seg unnagjort og den "kjedeligste" delen gjenstår, nemlig traseen på asfalt bort til parkeringsplassen. Lengden er på snaue 700-800m og er unnagjort før en får tid til å tenke seg om, men vær forsiktig for trafikken, det er 80km fartsgrense på strekningen.

En lettgått, enkel og utsiktsrik topp og rundtur er unnagjort. 

 

 

 

Bildegalleri
Dato: 07.07.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer