Du er her

Kvernafjellet - Telttur fra Tjåland med vid utsikt

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Kvernafjellet – Telttur fra Tjåland med vid utsiktKvernafjellet ligger ved Tjåland nær den mer kjente toppen Ulvarudlå. Turen opp er både kort og lettgått, men gir ikke en mindre spektakulær utsikt av den grunn! Fra toppen får en vid utsikt utover store deler av jæren og jærkysten. En lavterskel telttur som passer for de aller fleste, både med og uten erfaring.

Sett av 30 min en vei på den den totalt 2,2 km lange turen.
 

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                         Rogaland
Kommune:                 Time
Tid:                             30min en vei (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                      2,2 km en vei (Stigning 128m)
Høyde:                        Kvernafjellet 304 moh.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Enkel

Basert på turens lengde og stigning er turen fra Tjåland til Kvernafjellet klassifisert som Enkel i vanskelighetsgrad. Nesten hele veien opp går en på god grusvei/traktorvei, bare de siste meterne går direkte i terreng. Det er lite stigning fordelt på antall kilometer. Turens korte lengde og liten stigning gjør at etappen egner seg godt for barnefamilier.

Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Turen fra Tjåland til Kvernafjellet går i et åpent og oversiktlig terreng, fra toppen får en vid utsikt utover store deler av Jæren. En følger gruset vei/traktorvei nesten like til turmålet, og fra der traktorveien ender er varden og turmålet synlig.

Anbefalt fottøy: Fjellsko (vanntett).

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Turen fra Tjåland til Kvernafjellet er rødmerket og skiltet nesten like til turmålet. Det er ikke skiltet mot Kvernafjellet, men mot Aurenes. Fra turstart, følg det gamle skiltet mot Aurenes til høyre, IKKE det nye skiltet mot venstre. Følg gruset vei/traktorvei til Fiskelaustjørna (ta IKKE over gjerdeklyveren opp mot Ulvarudlå), herfra er det skiltet videre mot Aurenes, men en skal ikke i stedet følge traktorvei forbi tjernet, og varden på Kvernfjellet kommer til syne. Gå direkte i terreng de siste meterne til toppen. Det er oversiktlig og enkelt å finne frem i dette turområdet.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

TeltmuligheterVann                                                             

 

 

Parkering
Parkering

Kvernafjellet – Parkering på Tjåland i Time kommuneParkering på Tjåland i Time kommune.

Kjørebeskrivelse fra Shell Bryne langs Rv44. Følg Fv506 gjennom Bryne og forbi Esso stasjonen før du svinger av til høyre og inn på Fv505 mot Undheim. Etter ca. 5,3 km, ta til venstre og fortsett på Fv505 mot Undheim. I Undheim sentrum, sving til venstre i rundkjøringa og inn på Fv201 mot Sikvaland. Følg veien i 3 km før du følger skilting mot Tjåland til høyre. Ved første gårdstun svinger du høyre, og like etter tar du til venstre. Følg grusveien gjennom to grinder til du får en liten parkeringsplass med en turpostkasse på venstre side. GPS posisjon N58 40.274 E5 49.572.

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Kvernafjellet – Teltet ble satt opp i mørketNatt i naturen november står for tur. Det er fredag kveld og bekmørkt ute, så denne måneden blir det ingen strabasiøs tur. Med traktorvei nesten like opp er Kvernafjellet det perfekte turmålet. Det er kaldt ute, så både votter og luer er på plass. Vi følger veien mot Ulvarudla og Aurenes, før vi kommer til et stiskille hvor vi fortsetter mot sistnevnte. Når vi har passert Fiskelaustjernet klarer hodelyktene å lyse opp varden på Kvernafjellet. Vi går direkte i terreng til turmålet, og finner et egnet sted til teltet litt på nedsiden av varden, her ligger vi mest i ly for vinden. Med lyktene på hodet setter vi opp teltet og er klare for kvelden.

 

 

 

Kvernafjellet – Vi våkner til en flott utsikt i nydelig vær!Det er stjerneklart ute, og månen lyser opp. Det er flott å se lysa fra tusenvis av bygninger som lyser i mørket utover Jæren. Snart er det kveld, og vi våkner til en kald men stille og nydelig morgning. Frokost og kaffe nytes i soveposene, før telt og utstyr pakkes ned. Vi går opp til toppen og nyter utsikten, før vi starter på tilbakeveien. Vi går samme vei tilbake, men nå med en nydelig morgensol som akkurat har tittet frem over fjellene. Vi nyter synet av det idylliske Fiskelaustjernet som vi så vidt skimtet i mørket dagen før. Og før vi vet ordet av det er vi tilbake på parkeringsplassen med nok en fullført natt i naturen.

 

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått høsten 2018, dato 16.-17. november.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Bildegalleri
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Ulvarudlå 418m.o.h - Rundtur fra Tjåland via Aurenes Ulvarudlå 418m.o.h - Topptur fra TjålandLåglia - En nedlagt fjellgard i flott kulturlandskap Låglia - Hellefjellet bestiges på vei mot fjellgardenSkårlandskula - Utsiktsrik topptur fra SnorestadLauvlia - Vannveien fra Snorestad til SolheimSikvalandskula - Topptur med imponerende utsikt Lauvlia - En nedlagt gård ved Røyrvatnet Lauvlia, Bjødnalia, Ristølnuten og Kalvafjellet Sikvalandskula, Edlandskula og SkårlandskulaHellevatnet - Telttur med toppturmuligheter

 

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer