Du er her

Kvitlen Turistforeningshytte - Tur fra Bjordal

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Kvitlen Turistforeningshytte – Tur fra Bjordal.Kvitlen turistforeningshytte er å finne i vakre Kvitladalen. Hytta er plassert ovenfor den store elvebredden som er like nedenfor. Turen fra Bjordal er nok den mest populære traseen, i tillegg til å være den korteste etappen opp til hytta. Stien slynger seg i skogkledde lier og åpne daler med elveos og fuglekvitter i bakgrunnen. Hele turen er godt merket og skiltet.

Sett av 2,5t en vei på den totalt 5,9km lange turen.
 

 

 

 

Kommune:                 Bjerkreim
Tid:                              2,5t en vei (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       5,9km en vei (Stigning 324m)
Merket:                        Ja (Skiltet og T-merket)
Terreng:                      Sti (Godt fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Kvitlen 373m.o.h og Brattabø 390m.o.h

 

 

 

Parkering:

Kvitlen Turistforeningshytte – Parkering innerst i Ørsdalen ved Bjordal.Parkering ved Bjordal innerst i Ørsdalen.

Med utgangspunkt fra Nærbø. Bilturen starter med å kjøre over Bue og videre mot E39 og Vikeså. Sving av med bensinstasjonen Statoil på Vikeså og fortsett opp mot Stavtjørn skitrekk. Følg vei 117 forbi skitrekket, igjennom tunnel og ned i Ørsdalen. Fortsett innover i dalen i østlig retning mot Bjordal. P-plass er godt merket og det er vanskelig å kjøre feil. Gratis parkering. GPS posisjon N58 41.399 E6 29.931.

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Kvitlen Turistforeningshytte – Stien går stedvis i kloss hold til vassdraget.Det er igjen klart for en ny hyttetur med godgjengen. Hvert år har vi laget det til en tradisjon og både gå vinter samt sommerturer sammen, - og hver tur har vi det like moro uten unntak! Stavanger turistforenings nyeste flaggskip var målet denne gang og vi startet fra Bjordal. Fra parkeringsplassen innerst i Ørsdalen starter turen med å følge de røde T ene opp i lia. Ved start går stien stedvis i kloss hold til det buldrende vassdraget. Vær forsiktig om stenene er fuktige.

 

 


 

 

Kvitlen Turistforeningshytte – Heidi fyller opp vannflaska i en av de mange bekkene.Selv om lia er skogkledd og urskogen tett så er det fortsatt greit å gå her. Men en skal være klar over at det enkelte steder kan være både svært fuktig og sørpete. De «verste» stedene har nå blitt «kloppet», det vil si at en går på treplanker. I tillegg har stien et par luftige partier, men det er her tilrettelagt med både kjettinger og tau til å holde seg fast i. La ikke dette sette en støkk i deg, det er stort sett veldig greit å gå her. 

 

  

 

Kvitlen Turistforeningshytte – Utsikt opp i det som kanskje er Rogalands best bevarte fjelldal?På bildet ovenfor fyller Heidi vannflaska. Jeg vil bare informere om at det er flere gode steder en kan gjøre dette på, så bær ikke med deg litervis med vann. Før vi når Brattabø, som var turens første husmannsplass og gårdsbruk med røtter helt tilbake til middelalderen, kommer også turens første stiskille. En bekk krysses på trebro og her er det skiltet til både Eikebrekka, Støle, Kvitlen og Bjordal. Vi følger skilt mot Kvitlen. Utsikten som møter oss rundt en sving nær Brattabø, er virkelig flott og gir et godt utsyn oppover i Kvitladalen.


 

 

 

Kvitlen Turistforeningshytte – Før Kvitlen kommer en til Brattabø.En stor geil tar oss opp mot det vakre tunet på Brattabø. Generelt i Bjerkreimsheiene har det vært gårdsdrift i århundrer. Brattabø er ingen unntak, og det er her historie helt tilbake til middelalderen. I år 1349 herjet svartedauden og gårdene i dalen ble lagt øde, først på 1500 tallet tok driften til igjen. Men ble senere avviklet i 1923. Stien videre ved Brattabø går helt i kloss hold til elva. Fuglekvitter og elveos er en selvfølge i denne flotte fjelldalen.

 


 

 

 

Kvitlen Turistforeningshytte – Oppe på en høyde bak elvebredden her ligger turisthytta.Kvitlen byr på et nydelig kulturlandskap i det som kanskje er Rogalands best bevarte fjelldal? Med historie tilbake til middelalderen, gamle hustufter, kvernhus og tørkehus i tillegg til geil og åkerrein fremstår Kvitlen som et særpreget kulturlandskap. Før brua ved elvebredden kommer en til et nytt stiskille. Her går vi over brua og følger stien videre opp på en høyde like ovenfor. Herfra får en enda bedre utsikt utover elvebredden ved Kvitlen. I tillegg er en nå så nære at en kan en se turistforeningshytta lenger oppe i dalen.


 

 

 

Kvitlen Turistforeningshytte – Stavanger Turistforenings nyeste "flaggskip".Turen til Kvitlen har alltid vært populær, men året 2015 fikk stedet ekstra mye oppmerksomhet. Stavanger Turistforenings nyeste «flaggskip» var endelig ferdig bygget. Turistforeningshytta er både stor og romslig, men på ingen måte hverken ruvende eller «upassende» i terrenget. I hytta er det flere soverom, soverom med plass til hund, hemser, to stuer, kjøkken med nødvendig utstyr samt matlager. En kan også reservere flere av de mange soverommene på hytta. 

 

 

 

 

Kvitlen Turistforeningshytte – På kvelden har vi god mat og drikke.Vi var fremme i god tid før mørket og i tillegg noen minutter før det begynte å regne, så alt klaffet godt! Heidi og jeg hadde vært innom et bakeri og kjøpt nystekte skoleboller til alle sammen. Overraskelsen ble godt mottatt. Regnet pisket på de svære vinduene i stua. Varmt og godt sitter vi og spiser deilig kveldsmat, på menyen sto reinsdyrskarv og hjemmelaget potetstappe. Jeg må si tusen takk til de gode kokkene, dette var nydelig! Rune insisterte på å ha hjemmelaget potetstappe, og det til tross for at dette veide godt 4-5kg ekstra.

 


 

 

Kvitlen Turistforeningshytte – Morgenstund med en god kopp kaffe.Bedre potetstappe har jeg aldri smakt, 10 av 10 poeng til Rune! Jeg er sikker på at mister Hellstrøm hadde gitt samme karakter! Med min kunnskap innen matlagning, er det nok greiest at jeg tar oppvasken og henter vann i elva. Senere på kvelden hadde vi quiz, spilte kortspill og «kast grisene». I sistnevnte spill ble aldri hverken Magne eller jeg vinnere. Det ble en sosial, uforglemmelig og kjekk kveld med mye «lått og løye».

  

 

 

Kvitlen Turistforeningshytte – Utsikt fra turisthytta og ned i Kvitladalen.Etter en god natt søvn startet vi dagen med en god frokost. Fra de svære vinduene i stua (på bildet over) kan en nyte en kopp kaffe med utsikter langt nedover i den høstkledde og vakre Kvitladalen. Sekkene pakkes og hyttepliktene gjøres unna før vi setter kursen ned mot Bjordal igjen. Jeg vil også få takke hyttevertene Øyvind og Steven for en alle tiders mottakelse og «service»! Det er tydelig at dere trives på Kvitlen med deres positive engasjement og glede. Takk til alle for en flott og minnerik hyttetur!

 

 

Om Kvitlen Turistforeningshytte

  • Bygget i år 2015, åpnet 23.august samme år.
  • Selvbetjent (eget matlager)
  • 26 sengeplasser fordelt på 9 rom, mulighet for å reservere soveplass/rom.
  • 24 madrasser på hems.
  • Eget hunderom som kan reserveres.
  • Todelt konstruksjon med gang i midten og en «soveavdeling».
  • Sentralt plassert med mange utgangspunkt.

 

 

Bildegalleri
Dato: 24-25.10.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer