Du er her

Lifjellet - Topptur og rundtur ved fjorden

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Lifjellet – Topptur og Rundtur i felleskapLifjellet er en populær og ofte besøkt fjelltopp parallelt med Gandsfjorden, toppen byr på en storslått utsikt med sine 282m.o.h. Rundturen går langs Gandsfjorden ut mot Bymarken, terrenget er vekslende mellom å vandre helt nede i fjæra til skogkledde skråninger mot toppen og videre til varden.

Fra Dale i Sandnes, sett av 4t på rundturen som er på 9,7km.

  

Kommune:                 Sandnes
Tid:                              4t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       9,7km rundtur
Merket:                        Ja (T-merket)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Krevende (God stigning til toppen)
Høyde:                        Lifjellet 282m.o.h

 

 

Parkering:

Lifjellet – Parkering ved DaleParkering ved Dale i Sandnes kommune.

Fra Nærbø, følg Rv44 mot Bryne og videre til Klepp og Ganddal. Følg skilting ned mot Sandnes sentrum, en Esso bensinstasjon passeres, ta til høyre i rundkjøring bort mot Maxi. Gravarsveien 332 tar deg videre mot Daleveien 317 på østsiden av Vågen og Gandsfjorden. Fortsett videre ut mot Stronda og videre til Dale. Parkering i nærheten av fotballbanen bak de mange bygningene. Gratis parkering. GPS posisjon N58 54.087 E5 46.877

 


 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Lifjellet – På fellestur til LifjelletDet er virkelig ikke ofte jeg er så "urolig" og nærmest litt nervøs for en tur, men i dag var jeg det. Det er nemlig første fellestur ut for Fjell-Vandring.net, et opplegg som er nystartet i 2014 med håp om å arrangere minimum en tur pr måned.

Ved informasjonstavlen like ved fotballbanen sto jeg klar og ventet i spenning, klokken nærmet seg 11,00 og det var hele 14 påmeldte ved start. En etter en kom de turglade bort mot tavlen og ved start var vi hele 12 stykker som gikk samlet på denne fellesturen.

 

 


Lifjellet – Stedvis går turen helt nede i fjæra ved GandsfjordenDet som startet noe lydløst ved Dale gikk fort over i latter og drøs, det gikk ikke lange tiden før denne flotte gjengen kom i drøset. Noen kjente hverandre fra før, andre ikke.

Vell, fra Dale går den T merkede ruten blant høyvokst barskog mot Dalsvågen, videre til Breidvika før terrenget åpner seg og fortsettelsen går nærmest i fjæra ut mot Bymarken. Noen steder langs Gandsfjorden var svabergene og fjellskråningen isete, på de bratteste partiene har Turistforeningen tilrettelagt med wire og fester i fjellveggen.

 

 


Lifjellet – Et fellesbilde på vei opp mot toppenVi har tatt noen små pauser langs fjorden, ikke for å hente inn pusten, men for å kartlegge utsikten. De lengre pausene sparte vi til stigningen opp fra Einerneset og videre sør opp mot toppen. Vi er alle ulikt trent og tempoet mot toppen tilpasses, men til felles liker vi friluftslivet noe bildet vitner om. I bakgrunnen ser vi Lihalsen 110m.o.h.

 


 

 

 

 

Lifjellet – For et fantastisk og flott bilde!På toppen får vi alle en smakebit av stiv kuling, det var meldt opp mot 12-16m/s fra øst. Vi har vært "utskjemt" frem til nå og gått i ly for vinden, på toppen blåste det så kraftig at vi måtte ta flere støtte steg for å holde balansen.

Men, litt vind setter ikke en stopper for denne turglade gjengen! Alle er samlet til fellesbilde med unntak av fotografen som meldte seg sjøl, Silje Elin. Montert på varden henger det en tur kasse med bok for å legge igjen en liten helsing.

 


 


Lifjellet – Litt niste inntas ved DalevatnNaturlig nok tilbringer vi ikke mer tid en nødvendig på toppen, vi fortsetter samlet ned mot Dalevatn for å spise litt niste.

Bak demningen i sørlig ende av Dalevatn fikk vi oss en overraskelse, en ny "istid" er kommet! De heftige vindkastene gjorde slik at vatnet slo over demningen og med trær og kratt som is modeller fikk vi oss et flott syn.

Fra Dalevatn følger vi skogsvei / sti ned mot Dale.

Takk for turen til dere alle, det var en kjekk tur!

 

 

Alternativ tur?

  • Ved Revsdal er det skiltet opp mot Lifjellet, en alternativ tur som er litt kortere. Dersom en ønsker en mer krevende tur er det mulig å fortsette ved Dalevatn mot Jødestadfjellet og videre til Dalsnuten / Gramstad.

 

 

Bildegalleri
Dato: 19.01.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer