Du er her

Rossåsen - Enkel topptur for hele familien

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Rossåsen – Enkel topptur for hele familien.Turen til Rossåsen er hverken lang eller krevende, snarere tvert om. Selv om det stiger konstant, er en oppe på den utsiktsrike toppen i løpet av kort tid. La de små styre tempoet og ta gode pauser underveis og selvfølgelig en på selve toppen. Rossåsen er også med i Vardejakten på «Ålgård». Turen er både rødmerket og skiltet fra start til slutt.

Sett av 0,5t tur/retur på den totalt 0,8km lange turen.
 

 

 

 

Kommune:                 Time
Tid:                              0,5t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       0,8km tur/retur (Stigning 97m)
Merket:                        Ja (Skiltet og rødmerket)
Terreng:                      Sti (Godt fottøy er en fordel, f.eks hikingsko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Rossåsen 282m.o.h

 

 

 

Parkering:

Rossåsen – Stor og romslig parkeringsplass på toppen av Granliveien i Sandnes kommune.Gratis parkering på toppen av Rossåsen byggefelt.

Fra Nærbø. Følg Gudmestadvegen over Risa og opp til Undheim. Ved idrettsanlegget ta inn til venstre og fortsett forbi parkering til Sælandskogen. Videre i neste veikryss til høyre og fortsett ned mot Ålgård. Fortsett ikke mot E39 over brua, men ned mot Magneten kjøpesenter på «indreveien». Følg veien og ta opp i rundkjøring nummer to til venstre. Følg deretter Granliveien til toppen. GPS posisjon N58 46.832 E5 48.800.

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Rossåsen – Hele turen er rødmerket og skiltet.Turen til Rossåsen er en fin liten topptur, også for hele familien. Fra toppen av Granliveien er det en stor og romslig parkeringsplass, og ikke minst god sti som både er merket og skiltet. Stien er i tillegg godt synlig selv i den høye vegetasjonen som er de første hundre meterne av turen. Hilde, Marikken og jeg starter rolig mot Rossåsen. Det er noenlunde flatt og lettgått frem til gjerdeklyveren, det er her motbakken kommer på prøve.

 

 

 

 

 

Rossåsen – Marikken og jeg på toppen.Turen til Rossåsen er hverken lang eller krevende, snarere tvert om. Men det stiger bratt på tilnærmet hele distansen. Motbakkene er «seige» og med såpass mange tilbakelagte høydemetre, vil en utvilsomt kjenne at hjertet banker og at en rekker å bli andpusten. Innen 15-20minutt er du derimot oppe på den utsiktsrike toppen i normal gange. Etter min mening er turen i det snaueste laget for oss voksne, men la de små styre tempoet og ta gode pauser underveis samt på toppen, så blir dette en fin topptur for alle.

 

 

 

 

Rossåsen – Utsikt mot Åslandsnuten og videre mot Sandnes.Hele etappen er rødmerket og følger sti med unntak av at en må «skrå-krysse» en traktorvei, dette er ca midt i løypa. På toppen tar vi oss en liten pause. Utsikten er enorm til tross for toppens lave høyde. Vi ser langt ut i det åpne og stor Jærlandskapet med kystlinja helt ytterst. Snur vi oss får vi også god utsikt mot både Åslandsnuten og videre mot Sandnes. I tillegg også utover både Figgjo og Ålgård.
På tilbakeveien følger vi samme fotspor ned til Granliveien. God tur!

 

 

Info,

  • Har du med din firbente venn? Husk at det er båndtvang i området.
  • Toppen er med i arrangementet «Vardejakten på Ålgård».
  • Det er egen turbok i kasse festet til varden på toppen.

 

 

Bildegalleri
Dato: 19.09.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

GPX fil: 
Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer