Du er her

Rundtur til Åslandsnuten i Time kommune

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Åslandsnuten – Time – Topptur – TurÅslandsnuten ligger i Time kommune men, grensen til Sandnes kommune ligger veldig nære. Store deler av turen går også i Sandnes kommune. Denne fjelltoppen er et flott turmål enten du bestiger den fra sør eller øst siden, eller rundturen på 4,8km tur / retur som jeg tok. Fra topp punktet har du flott panorama utsikt i alle retninger fra toppens høyeste punkt som er 302m.o.h. Du bør sette av 1,5t tur / retur og i tillegg kommer pauser. Stien er ikke merket men, den er svært enkel å følge og retningen sier seg selv fra start til slutt. Det er satt ut gjerdeklyvere flere plasser.

 


Kommune:                 Time
Tid:                                 1,5t tur / retur
Lengde:                         4,8km tur / retur
Merket:                          Nei
Terreng:                        Sti / Traktor veg / Asfalt
Vanskelighetsgrad:  Enkel
Høyde:                          302m.o.h

 

 

Parkering:
Åslandsnuten – Time kommune – ParkeringJeg benyttet meg av parkeringsplass som ligger like ved Figgjo porselen fabrikk i Sandnes kommune. Kommer du kjørende fra nord mot sør på E39 sving av ved Figgjo Nedre og inn på Figgenveien. Du skal ikke kjøre mange hundre meter før du ser Figgjo porselen fabrikk og idrettsanlegg. Kjør over broa og du vil se parkeringsplassen som vist på bilde like i nærheten. GPS posisjon N58 47.239 E5 48.263.

 

 

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 


Informasjon:
Åslandsnuten – Jernbanespor – Time og Sandnes kommuneDa var jeg kommet frem til parkeringsplass att med det nedlagte jernbanesporet, jeg klær meg godt og i vanntette klær siden det var meldt kraftig vind og regn. Ferdig pakket og kledd tar jeg turen opp til jernbanesporet og fortsetter på sti nordover, det vises godt på stien at jeg ikke var alene om å bruke den. Men, jeg møtte ingen på min ferd langs jernbanesporet. Turen langs jernbanesporet går parallelt med E39 på denne etappen med kun elva som skille og det satt en demper for naturopplevelsen. Men, noen plasser er vi nødt for å kjøre også!
Etter ca 1,2km ser jeg en gjerdeklyver mellom noen trær og går over her. Denne retningen avviket litt fra inntegnet løype på GPS`en men, det er flere måter å komme seg til toppen på og det finnes vell neppe en fasit. Jeg fortsetter så videre på kjerreveg et lite stykke før jeg bestemmer meg for å ta en liten snarveg opp til neste traktorveg som lå 50m ovenfor der jeg var. Det stigert jevnt opp mot Åslandsnuten fra 75m.o.h ved jernbanesporet til 302m.o.h på toppen. Jeg følger traktorvegen videre oppovert i terrenget og utsikten blir bedre og bedre samtidig som vindkastene gjør det nærmest umulig og bruke kikkerten uten å sette seg godt til rette og låse armene. Jeg er snart kommet meg til toppen ved hjelp av sti og traktorveg, utsikten er fantastisk bare ved 200 meter over havet. Jeg fortsetter videre oppover langs dyrket jorde og klatrer over gjerdeklyveren som er satt ut. Det er nå på tide og klatre lett opp i terrenget mot Åslandsnuten, her er det nemlig litt bratt så du må regne med å gå litt sikksakk.

 


Åslandsnuten – Time – Utsikt – TurUtsikten fra Åslandsnuten er fabelaktig i alle retninger selv med sine 302m.o.h, jeg setter meg ned ved varden og knepper igjen luftingen i jakke / buksen før jeg tar en kopp kaffe og studerer nye fjellturer i nærheten med kikkerten. Jeg fikk satt meg i ly for vinden, det blåste så kraftig at jeg måtte med flere anledninger ta flere støttesteg for å holde balansen. Etter en pause på toppen startet nedturen på sørsiden av Åslandsnuten, toppen ble besteget på østsiden. Jeg valgte å følge sti rett ned fra sørsiden og ned til Åslandsvegen 220 for å så gå i østlig retning mot bilen ca 900m langs vegen.

Åslandsnuten var en viktig topp under 2. verdenskrig for okkupasjonsmaktene, de hadde god utsikt fra topp punktet. Går du turen fra sørsiden av fjellet vil du se trapper som tyskerne laget under 2. verdenskrig,  i dag kalles trappene for tyskertrappene.

Dette er en flott topptur med gode stier og veier, du finner lett frem selv om turen ikke er merket.
God Tur!

 


Bildegalleri
Dato: 16.04.2013

Feil ved visning? Klikk her

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer