Du er her

Sikvalandskula - Topptur med imponerende utsikt

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Sikvalandskula – Topptur med imponerende utsiktSikvalandskula byr på en imponerende utsikt, den langstrakte fjellformasjonen ruver 424m.o.h. Terrenget er lettgått og stien byr ikke på de store utfordringene, men siste kneik mot kula vil sørge for at du er god og varm i det du når toppen. Turen er ikke merket, men godt nødlet.

Sett av 1,5t tur/retur på den 5,3km totale lengden.

 

 

 

Kommune:                 Gjesdal
Tid:                              1,5t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       5,3km tur/retur
Merket:                        Nei (Nødlet – Stein på Stein)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er en fordel, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Sikvalandskula 424m.o.h


 


Parkering:

Sikvalandskula – Parkering langs Sikvelandsveien 201 mellom Ålgård og UndheimParkering på opparbeidet p. plass like ved Sikvalandsveien 201, mellom Ålgård og Undheim.

Kjørebeskrivelse fra Nærbø. Følg Gudmestadvegen 181 mot Risa og Risavegen 170, sving til høyre i krysset ved Garborg. Fortsett mot Undheimsvegen 505 til Undheim, ved ny Coop butikk sving av til venstre i rundkjøringen, avkjørsel nummer tre og fortsett over elva. Sving av til høyre like etter og følg veien mot Tjåland. Om kort tid passeres Tjålandsvatnet etterfulgt av Sikvaland, i tillegg til kommunegrensa. Nordvest for Fjellvatnet gjør veien nærmest en krapp u-sving og det er her du skal parkere. GPS posisjon N58 42.867 E5 53.554.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Sikvalandskula – Toppen kommer tidlig til syneNok en solfylt påskedag blir benyttet til å samle på topper, det er knusktørt i vegetasjonen og vinden er beskjeden. Sekken er pakket og Hilde og jeg er klar for en ny topp. Bilveien følges i knappe hundre meter og leder oss mot en gjerdeklyver. En steinsatt traktorvei leder oss mot Nåselvatnet, det er ikke langt mellom nødligene når først stien tar over. Ved stien får jeg øye på et stort hjortegevir, gleden blir derimot kortvarig da jeg oppdager at det tidligere har vært brukt som veggpynt, kanskje på den lille røde hytta like ved?


 

 

Sikvalandskula – Turen er tilrettelagt med gjerdeklyvereDet åpne og utsiktsrike terrenget består av gressflater og fjellknauser, to nærliggende vatn gjør det nærmest umulig å gå feil mot toppen. Spør du grunneier er det gjerne gode fiskemuligheter i Nåselvatnet?
En gammel steingard er passert og stigningen begynner å vise igjen i terrenget for alvor, enkelte steder mot toppen kan det være flere tråkk og nødlinger, men til felles fører de alle til Sikvalandskula.

 

 


 

Sikvalandskula – Et navnløst tjern like under toppenSikvalandskula har etter min mening likhetstrekk med den populære toppen Brusaknuden, en langstrakt fjellformasjon med gode utsiktsmuligheter er hva som venter oss. Et idyllisk lite tjern er å finne like under toppen. Med første øyekast kan det se ut som en skal holde til høyre på toppen mot en gjerdeklyver. Men, det "riktige" er å passere tjernet på venstre side.

 

 

 

 

 

Sikvalandskula – Toppen byr på en storslått utsiktFor å komme til toppen må enkle klatreferdigheter settes på prøve. Toppunktet byr ikke på noen varde og virker kanskje noe kjedelig med første øyekast, men det kan derimot ikke sies om utsikten. Herfra ser en ut over store deler av Jæren, i sørøst dominerer Urdalsnipa, mens kystlinja viser i vest og synesvarden i sør. Hilde og jeg setter oss godt til rette og studerer det vakre landskapet.

 

 

 


 

Sikvalandskula – Utsikt fra fjellryggenEtter en vell overstått pause er det på tide og sette kursen mot parkeringsplassen. I bunn av Sikvalandskula treffer vi på et par som også har tenkt seg til toppen, de har en fin tur i vente. Langs Nåselvatnet møter vi på et par barnefamilier, de skulle nok ikke til toppen, men kun ut å kose seg i det flotte terrenget.

Turen går tilbake i samme fotspor.
God Tur!  

 

 

Merk,
Turen er ikke merket med skilt eller farge, men er istedenfor nødlet.
Nødling er «stein på stein» som en ofte finner langs stien.

 

 

Bildegalleri
Dato: 20.04.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer