Du er her

Skårlandskula - Utsiktsrik topptur fra Snorestad

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Skårlandskula – Utsiktsrik topptur fra Snorestad.Skårlandskula ligger idyllisk til med utsikt over store deler av Jæren. På toppen kan du se fiskevannene ligge som perler på en snor. Sikvalandkula, Lauvlia og Edlandsfjellet er noen av turmålene som omgir en. Vi er med andre ord midt i «smørøyet». En fin tur som ikke byr på de store utfordringene, men noen høydemeter er det på denne turen.

Sett av 2t tur/retur på den totalt 6km lange turen.
 

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                          Rogaland
Kommune:                  Time
Tid:                              2t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       6km tur/retur (Stigning 284m)
Høyde:                        Skårlandskula 401m.o.h

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Middels

Basert på turens lengde og stigning er turen fra Snorestad til Skårlandskula klassifisert som Middels i vanskelighetsgrad. Det er god og tydelig sti, og de mest utsatte områdene er det tilrettelagt med bro/klopping og gravd grøfter. Vær allikevel forberedt på at enkelte parti kan være svært våte, dette vil variere fra årstid til årstid. Er det vått er også terrenget stedvis tungt å gå i. Fra Fiskelaustjerna må en opp et bratt parti, før det stiger jevnt opp mot toppen. Dette er en grei tur som ikke byr på de store utfordringene, en passende familietur om barna har litt turerfaring. Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Turen fra Snorestad til Skårlandskula går i åpent og oversiktlig terreng. Første del av turen går på traktorvei, og videre på tydelig og godt synlig sti. Stien veksler mellom å gå i utmark, på fjellknauser og i myrdrag. Det er tilrettelagt med bro og klopping, i tillegg til at det er gravd grøfter på de mest utsatte myrpartiene. De myrete partiene gjør at det tidvis er noe tungt terreng, men ellers er terrenget lettgått. Man må også belage seg på litt motbakke for å komme til topps, men om en tar tiden til hjelp bør det være overkommelig for de fleste. Det er grinder og gjerdeklyver på turen.

Anbefalt fottøy: Fjellsko (vanntett).

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Fra parkeringsplassen er det tydelig skiltet mot Skårlandskula, og alle stiskiller er merket med skilt. De røde merkene står tett på hele traséen, og det er nærmest umulig å gå feil. Det er oversiktlig og enkelt å finne frem i dette turområdet.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

Vann/tjernTeltmuligheterBadeFiske *Kano/kajakk
Ti på topp i TimeBærplukkingBekk  


 

* Fiske: Etter avtale med grunneier.

 

 

Parkering
Parkering

Skårlandskula – Parkering på Snorestad i Time kommune.Parkering på opparbeidet grusplass på Snorestad.

Fra Bryne, følg vei 505 Garborgsveg mot Løge, Oma og videre opp til Undheim. Fra Undheim følg Sikvalandsvegen 201 forbi Knudaheia, totalt 3,1km. Det er skiltet opp til Skårlandskula fra Sikvalandsvegen. Følg veien nesten helt til endes, og parkeringsplassen kommer til syne på høyre side. GPS posisjon N58 41.374 E5 49.761.

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Skårlandskulå – Vi starter fra Snorestad og følger de røde merkingene utover i marka.Vi har noen timer til rådighet på en søndagsformiddag, og hva passer vel bedre da en å samle en ny tur? I følge værmeldinga skal det være ganske greit tur-vær, men når vi parkerer begynner snøen å lave ned. Heldigvis finnes ikke dårlig vær, og vi har gode klær. Marikken blir kledd godt, og sitter godt beskyttet bak regntrekket i bæremeisen. Fra parkeringsplassen følger vi grusen ned mot vannet, et nytt og fint skilt viser oss vei mot Skårlandskula. Vi går gjennom grinda og følger de rødmerkede pålene langs Snorestadtjørnene.

 


 

 

Skårlandskula – Marikken sitter godt å trygt oppe i bæremeisen.Videre kommer vi inn på en traktorvei som vi følger til en grind der det er tydelig skiltet mot Skårlandskula til høyre. Her går vi av traktorveien og går inn i åpent terreng. Vi går over en bakketopp, og får Kalvafjellet og Fiskelausvatnet i nordlig retning av stien. En fin bro tar oss over en liten bekk, før vi kommer inn på et parti som er myrete og noe tungt å gå i. Så kommer vi til turens bratteste parti, som heldigvis ikke er så langt. Med et par pust i bakken kommer vi oss opp uten problem.

 

 

 

 

Skårlandskula – Heidi er på vei mot målet og snart er toppen nådd!Etter å ha besteget noen høydemeter begynner utsikten naturligvis å ta seg opp. Mot toppen blir utsikten bedre og bedre, mens vi gradvis beveger oss oppover i terrenget. Vi kommer til topps, og her har vi utsikt over store deler av Jæren. Det er fjelltopper og fiskevann å se i alle retninger, virkelig et skue for øye. I dag er det vindfullt og kaldt på toppen. Vi knipser de obligatoriske bildene på toppen, før vi følger samme rute tilbake. Skårlandskula leverte, og skal helt klart bestiges igjen på en solskinnsdag.

 

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått sommeren 2017, dato 16.april.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

Tillegg,

  • Det er husdyr på beite i sesong, husk eventuelle båndtvangsbestemmeler i tillegg til å lukk alle grinder etter deg.  

 

 

Bildegalleri
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Sikvalandskula, Edlandskula og SkårlandskulaLauvlia - Vannveien fra Snorestad til SolheimSikvalandskula - Topptur med imponerende utsikt Hellevatnet - Telttur med toppturmuligheterLauvlia - En nedlagt gård ved Røyrvatnet Lauvlia, Bjødnalia, Ristølnuten og Kalvafjellet Kvernafjellet - Telttur fra Tjåland med vid utsiktUlvarudlå 418m.o.h - Rundtur fra Tjåland via Aurenes Ulvarudlå 418m.o.h - Topptur fra TjålandLåglia - En nedlagt fjellgard i flott kulturlandskap Låglia - Hellefjellet bestiges på vei mot fjellgarden

 
 
 
 
 
 
 
Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre.
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer