Du er her

Skinansfjellet - Topptur fra Eikeland

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Skinansfjellet – Topptur fra Eikeland.Skinansfjellet er å finne i Hå kommune, nærmere bestemt ved det store drikkevatnet Hagavatnet. Turen til topps er lettgått og terrenget er både behagelig og vakkert. Stien slynger seg i et nakent og oversiktlig fjellandskap. I tillegg til det store Hagavatnet, er turen omringet av små og mellomstore tjern. Turen er ikke merket, men er istedenfor nødlet.

Sett av 2t tur/retur på de totalt 7,0km.
 

 

 

 

Kommune:                 Hå
Tid:                              3t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       9,6km tur/retur (Stigning 234m)
Merket:                        Nei* (Sti er nødlet – Stein på stein)
Terreng:                      Sti (Godt fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel / Middels
Høyde:                        Skinansfjellet 279m.o.h

 

OBS - Høsten 2018!

Vi gjør oppmerksom på at deler av dette turområdet går i en vindmøllepark under etablering. Det har også blitt oss fortalt at selve varden er tatt ned, men at den kanskje skal bygges opp igjen på et annet sted. Ellers fint turområde å vandre i, men varden er byttet ut med noen store hvite vindmøller isteden... Det er nå bekreftet at det vil bli gjeoppbygging av varden + at stien som vises på vårt kart fremdeles er inntakt.

 

 

Parkering:

NY PARKERINGSPLASS - Parkering v/ Vindmølleparken på Eikeland i Hå kommune.

NB! Ingen parkering fremfor, eller i nærheten av gårdstunet innerst på Eikeland.

Fra Nærbø, følg Opstadvegen 181 forbi Åna Kretsfengsel i sørlig retning. Sving av til venstre etter innkjørselen til Åna, opp mot Bjorheimsvegen 150. Videre i neste kryss til venstre mot vindmølleparken på Buevegen 504. Vatnet Storamoset og Skjæret passeres like før spisestedet Karlsbu. Sving til høyre og fortsett mot Kartavoll, på toppen av bakken er det skiltet mot Brusand, sving opp til høyre og inn på Fuglestadveien 133. Det er skiltet til Brusali, her svinger vi ikke inn, men fortsetter videre. Sving av til venstre, det er merket «2,5 Eikeland» på skiltet. Følg veien innover og parker i 90 grader sving. GPS posisjon N58 35.837 E5 50.665. Kjørebeskrivelse (legg inn startsted)

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Skinansfjellet – Turens første demning ved Hagavatnet i Hå kommune.Turen starter ovenfor Strandvatnet. Her følger Leidulf, Kari og jeg grusveien ned mot vannanlegget til bedriften Ivar. Ei grind like i nærheten er låst, men det er satt ut to gode gjerdeklyvere. I fjellsiden fremfor oss er det støpt en tunell. Hagavatnet er en drikkevannskilde, det er mulig dette reguleres herfra blant annet? Det store drikkevatnet er oppdemmet, og vi er kommet frem til turens første demning. Vi skal ikke over her, men følger istedenfor grusveien litt til, men bare litt. For like rundt «hjørnet» ser vi en ny demning. Her er det tilrettelagt for å kunne passere på en trygg og god måte.

 

 

 

Skinansfjellet – God sti å følge til toppen av fjellet.Grusveien tar slutt ved demningen, nå bærer det innover i det nakne fjellandskapet på sti. Det er ikke merket, men istedenfor brukbart nødlet (stein på stein) mot turens mål. Stien slynger seg i et nydelig og oversiktlig terreng. Flere berg, små og mellomstore tjern og gresskledde flater med massevis av lyngtufter er å se. Det er rett og slett nydelig, selv en værskiftende vintersdag. Vi nærmer oss Skinansfjellet, den store varden er ikke langt unna.

 


 

 

 

Skinansfjellet – Stor og flott varde på toppen. Husk å signer i turboka.På tross av at det ikke er merket med maling, slik som de fleste gjerne er vant med, byr det ikke på problemer å finne frem til toppen når stien er nødlet. I tillegg ses turens toppunkt stort sett under hele traseen. Festet til den store varden henger det en rund stålbeholder. Leidulf plukker opp turboka, vi skriver oss inn. Utsikten fra toppen er overraskende god, til toppens lave høyde å være. Ikke vært her enda? Da anbefales det å ta turen!

  

 

 

Skinansfjellet – Det er høstlig i terrenget, selv en kald vintersdag.Etter hva jeg har fått hørt, planlegges det å bygge vindmøller i blant annet dette området. Foreløpig ligger stedet skjermet og urørt, og det får vi håpe det forblir også i fremtiden. Turen tilbake til Eikeland følger samme sti. Men, i et mye bedre vær. Det har nemlig vekslet mellom snø, sludd, regn og sol på dagens korte topptur.

God tur!

 

 

 

Obs!
Parkering foregår på innmarksområde, følg veien og gå ikke i marka. Det er i tillegg storfe (kyr) på beite, parkering skjer på eget ansvar.

 

 


Bildegalleri
Dato: 07.01.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Kommentarer

Kommentar: 
Området er dessverre nå heilt øydelagt for turgåing, jfr. lesarinnlegget mitt i Jærbladet 12. februar 2020.

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer