Du er her

Skjørestadfjellet - Rundtur innom flyvrak og Resasteinen

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Skjørestadfjellet – Rundtur innom flyvrak og ResasteinenSkjørestadfjellet med flyvraket og Resasteinen, er et sentrumsnært og viktig turområde. Sammen med nærliggende topper som Lifjellet og Dalsnuten er dette et populært sted. Turen er variert mellom skogkledde lier til et litt mer nakent fjellterreng. Langs stien passeres idylliske Dalevatn. Turen har god sti og er merket.

Sett av 2,5t på den totalt 7,3km lange rundturen.
 

 


 

Kommune:                  Sandnes
Tid:                              2,5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       7,3km rundtur (Stigning 466m)
Merket:                        Ja (T merket og skiltet)
Terreng:                      Sti (Godt fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:    Middels
Høyde:                        Jødestadfjellet 325m.o.h og Skjørestadfjell 342m.o.h

 


 

Parkering:

Skjørestadfjellet – Parkering v/ Dale i Sandnes kommune.Parkering v/ Dale i Sandnes kommune.

Fra Nærbø, følg Rv44 mot Bryne og videre til Klepp og Ganddal. Følg skilting ned mot Sandnes sentrum, en Esso bensinstasjon passeres, ta til høyre i rundkjøring bort mot Maxi. Gravarsveien 332 tar deg videre mot Daleveien 317 på østsiden av Vågen og Gandsfjorden. Fortsett videre ut mot Stronda og videre til Dale. Parkering i nærheten av fotballbanen bak de mange bygningene. Gratis parkering. GPS posisjon N58 54.087 E5 46.877.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Skjørestadfjellet – Ved Dalevatn er det idyllisk, ta gjerne en liten rast her.Det er 1.nyttårsdag og hva passer vell bedre enn en liten tur? Valget falt på Skjørestadfjellet. Jeg hadde bestemt meg for å gå rundturen innom flyvraket og Resasteinen. Fremme ved Dale, setter jeg bilen fra meg på den opp-grusete parkeringsplassen, like bak de mange bygningene. Været er mildt, det er vekslende mellom lett regn og opphold på vei opp mot Dalevatn. Den skogkledde lia opp mot vatnet gir ly for vær og vind.

 

 

 

 

 

Skjørestadfjellet – Utsikt mot Riskafjorden fra Jødestadfjellet.Ved Dalevatnet er det idyllisk og flott. Her kan en med fordel sette seg godt til rette og ta seg en liten rast. Jeg liker å bruke god tid på mine turer, men i dag vil jeg prøve og nå toppen før skodda siver inn. Fra Dalevatnet og opp til fjelltoppene Jødestadfjellet og Skjørestadfjellet, stiger det veldig bratt. Ta tiden til hjelp og vend blikket mot nord, utsikten utover Riskafjorden er verd en liten pause på klarværsdager. Min utsikt uteble, da området omkring toppen er dekket i tåke.

 


 

 

 

Skjørestadfjellet – Flyvrak på toppen av Skjørestadfjellet.Avstikkeren til flyvraket er merket med skilt, men selve stien bort er ikke merket. Det er allikevel oversiktlig og enkelt å finne frem. Et tysk fly styrtet i fjellskråningen ned mot Riska, besetningen på fire omkom da flyet styrtet den 4.nov 1940. I dag ligger det vrakrester nær ei infotavle, det er åpent for allmenheten til å ta en titt. Turen følger samme sti tilbake til stiskillet ved Skjørestadfjellet.

 

 

 

 

 

Skjørestadfjellet – Resasteinen er et kjent og populært turmål.Etter nedbørsrike dager er det svært fuktig i stien, jeg tar det rolig ned fjellsiden mot Resasteinen. Det går ikke lenge før den kjente og populære Resasteinen kommer til syne. Utsikten fra steinen er også flott, så spar gjerne nistepakken og ta pausen her, om det blåser for mye på toppen av Skjørestadfjellet. Fra Resasteinen går den T merkede stien ned og inn i den skogkledde lia, sør for Dale.

 

 

 

 

 

Skjørestadfjellet – Fin stemning igjennom den skogkledde lia.Stien går utenom tunet som kjerreveien fører ned til, og går istedenfor brått opp og igjennom et stort område fylt med eikeskog, det er nærmest litt trolsk og spennende. Min tur fikk en litt annerledes og brå slutt en vanlig. I det jeg passerer noen steiner, ca ti meter fra stien får jeg brått øye på noe i sidesynet. Jeg går nærmere og nærmere. Jeg ble litt satt ut, men det som møter meg er en stakkers liten katt, med en metallboks rundt hodet.

 

 

 

 

 

Skjørestadfjellet – En stakkers katt med en metallboks over hodet.Jeg måtte selvfølgelig hjelpe, men hvordan? Ikke gikk det og «dra» boksen av, jeg prøvde gjentatte ganger med variert «kraft». Jeg måtte få lånt meg ei klypetang, det bar i vei ned til parkeringsplassen. Med litt flaks var det en som hadde ei klypetang i bilen. Det bærer i vei opp for å redde katten, men hvilket syn ville møte meg? Hadde den ligget der i 1 time, eller kanskje flere dager? Uansett, den levde og måtte reddes. Etter litt forsiktig klipping gikk boksen av og katten forsvant som et lyn inn i skogen, og siden har hvert fall ikke jeg sett den. Får håpe det gikk godt og at den lever i dag.

 

 

 

Bildegalleri
Dato: 01.01.2015

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer