Du er her

Slettabø - Telttur ved Mjåvatn og Lomvsik

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Slettabø - Telttur ved Mjåvatn og Lomvsik.Lomsvik ligger idyllisk til ved Mjåvatn i Gjesdal kommune. Turen fra Slettabø til Lomsvik er svært lettgått og passer hele familien. Det er kort avstand fra parkering, men akkurat langt nok til at en føler seg ute i det fri og kan nyte friluftslivet. Lomsvik er omringet av gresskledde flater, blinkende vann og høye fjell.

Sett av 20 min en vei på den den totalt 800m lange turen.
 

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                          Rogaland
Kommune:                  Gjesdal
Tid:                              20min en vei (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       800m en vei (Stigning 4m)
Høyde:                        Mjåvatn 250m.o.h.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Enkel

Fra parkeringsplass ved Slettabø og inn til Lomsvik er det tilnærmet helt flatt. Terrenget er lettgått og det finnes ingen hinder på denne turen, med unntak av en gjerdeklyver, men her kan en også velge å gå igjennom grinda. Basert på turens lengde og stigning er turen klassifisert som Enkel i vanskelighetsgrad. Kjekk og lettgått familietur – enten som dagstur eller til overnatting. Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Landskapet er åpent og oversiktlig med Madlandsvatnet og Mjåvatnet blinkende fra stien. Det er egen sandstrand ved Madlandsvatnet, og fra Sandane til Lomsvik er gressflatene frodige og stien god å gå i. Fjellene rundt i kombinasjon er dominerende og skaper en vill stemning over turområdet.

Turens korte lengde og liten stigning gjør at etappen egner seg godt for barnefamilier. Det er ei grind/gjerdeklyver på turen.

Anbefalt fottøy: Joggesko / Fjellsko (vanntett).

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Fra Slettabø til Lomsvik er det rødmerket, men ingen skilting. Det er enkelt og oversiktlig å finne frem.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

VannBekkFiske*TeltmuligheterBålplass/gruve
BadeSove ute   

 


* Fiske: Må avklares med grunneier.

 

Parkering
Parkering

Slettabø – Stor og romslig parkeringsplass nede ved Madlandsvatnet.Parkering på Slettabø i Gjesdal kommune.

Fra Ålgård, følg Rv45 forbi Limavatnet og videre opp mot Oltedal. Følg veien til veikryss like før Oltedalsvatnet, her er det skiltet til «Madland» og «Brekko». Sving av til høyre og fortsett oppover, det er på nytt skiltet mot målet. Sving av til venstre og følg veien, Vølstad passeres. Et veikryss skiltet «Brekko Friluftsområde» passeres og videre går Fv286 mot Madland. Sving av med skilt ned til Slettabø og parker på stor opparbeidet parkeringsplass. GPS posisjon N58 46.762 E6 05.282.

Kjørebeskrivelse fra Nærbø (Google Maps)

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Slettabø – Vi er kommet frem til Lomsvik ved Mjåvatnet.Turområdet vi nå skal beskrive er et sted svært mange kjenner til, hvert fall Madland og området rundt Brekko. Men Slettabø og Lomsvik – kanskje flere også har vært her?

Området er «nyåpnet i 2015» og i den anledning også merket. På Slettabø er det stor og romslig parkeringsplass, like ved Madlandsvatnet og det er herfra vi starter turen. Først følger vi traktorveien langs steingjerdet ved parkeringsplassen og bort til grinda. Heidi klyver over gjerdeklyveren, og jeg benytter meg av grinda for å komme inn på området ved Storemyr. Og nei, det er ikke så fuktig som en gjerne skulle tro i følge navnet, hvert fall ikke der hvor stien går.


 

 

Slettabø – Helsport telt i soloppgang ved Lomsvik.Stien er tydelig og de røde merkene synlige, så vi opplever det som enkelt å finne frem til Lomsvik.

Det er flere gode steder å slå opp telt her, og vi finner raskt en liten forhøyning hvor det er perfekt å sette opp vårt telt før kvelden siger på. Det er mange minusgrader og iskaldt ute, så fyr i gruva er en selvfølge like etterpå. Sola er på vei ned og på den mørke himmelen blinker stjerner, mens fullmånen viser seg fra sin beste side – for en nydelig kveld!

 


 

 

Slettabø – Heidi varmer hendene over bålet en kald morgning.God og mettende mat, gjerne med litt ekstra fett er viktig på kalde netter og på bålet varmer vi hver vår matpakke med Fjorland komler. Siden vi hadde noe «sen adkomst» til Lomsvik blir det ikke mange timene rundt bålet før det er kveld etter at maten er spist.

Som rutine lager vi alltid klar bålet kvelden før, så sant det er mulig, og på den måten kan vi ta med oss soveposene ut å fyre opp bålet dagen etter. Varmen fra bålet er god når kalde fingrer trenger å varmes.

 

 

 

Slettabø – Kjell Arild nyter utsikten utover Lomsvik.Frokosten er spist og på menyen sto havregrøt med kanel, sukker og smør. Fulle av energi utforsker vi terrenget og løper opp på knauser og lier for å speide utover i terrenget. Sola titter over fjellene i øst og varmer kjærkomment med sine stråler mot oss – det er nesten vårlig ute jo? Det føles hvert fall slik nå...

Vi sitter mange timer rundt bålet og koser oss, før det er på tide på pakke sekken og vende nesen hjemover. God tur!

 

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått sommeren 2017, dato 11-12.februar
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

Tillegg,

  • Den rødmerkede stien går videre inn til Gloppevatnet, og herifra opp Tverromdalen og til Vådlandsknuten (T-merket sti).

 

 

Bildegalleri
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Madlandsheia - Telttur langs FisketjørnaVådlandsknuten - Topp og rundtur via TverromdalenVådlandsknuten - Utsiktsklassiker i en idyllisk rundtur Gloppenuten - En populær topptur fra BrekkoKarten - Topp og rundtur via KartavatnBrekko – Populært og familievennlig friluftsområdeBrekko friluftsområde - Skitur i lysløypaMadland – Fottur til Veen via Vargastølen

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;

Forfatter: Kjell Arild Nummedal.

 

 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer