Du er her

Solknuden 480m.o.h – Topptur med variert terreng og god utsikt

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Solknuden – Topptur – Lund kommuneSolknuden er en fjelltopp i Lund kommune, nærmere bestemt rett opp av Heskestadvatnet i vestlig ende. Toppturen bestiges i variert terreng og godt fottøy er nødvendig. Vi skal ikke mange høydemetrene opp i heia før utsikten blir flott og trafikkstøy fra E39 byttes ut med fuglekvitter. Stien går forbi Stemmetjørna og langs med Hellefjellet på østsiden. Fin sti tar deg igjennom tett bjørkeskog og opp mot dagens mål Solknuden som rager 480m.o.h. Du bør sette av 2t tur/retur, i tillegg kommer eventuelle pauser. Turen er på totalt 6,3km.

 

 

 

Kommune:                 Lund
Tid:                                2t tur / retur (Pause kommer i tillegg)
Lengde:                        6,3km tur / retur
Merket:                          Ja (Rødmerket)
Terreng:                        Sti (Vanntett fottøy er nødvendig)
Vanskelighetsgrad:  Middels
Høyde:                          Solknuden 480m.o.h

 

 

 

Parkering:
Solknuden – Parkering – Heskjestad KirkeParkeringsplass ved kirka på Heskestad. Fra Stavanger følger du E39 sørover, forbi Bjerkreim kommune og videre ned mot Helleland. Kjør forbi Hæstad, Hetland og Solheim. Like etter sistnevnte stedsnavn svinger du av med skilt til Heskjestad kirke. GPS posisjon N58 29.876 E6 21.533

 
 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:
Solknuden – Lund kommune – Topptur
Solknuden var en tur vi skulle bestige dersom vi ønsket mer utsikt og frisk luft etter å allerede ha besteget Gullbergknuden og en litt lettere tur til Bringedal. Vi var enstemmig om at Solknuden også skulle bestiges på vei tilbake. Men, før vi kunne starte på vår tredje tur for dagen måtte vi innta litt niste. Turen starter på 700m lang asfaltert vei før skilt viser veg opp i heia. Stigningen opp av Heskestad mot Stemmetjørna er på godt 100høydemeter, for enkelte kan det være greit å ta en pause like ved en ruin på veg oppover heia. Vi skal ikke bestige mange høydemetrene opp i heia før trafikkstøy fra E39 blir omgjort til fuglekvitter og sauene beiter fritt. Stemmetjørna ligger idyllisk til opp av heia og landskapet åpner seg opp. Stien går knappe 100m fra tjernet og videre opp mot Hellefjellet. 

 

 

Solknuden – Tur – Lund kommuneLike i nærheten av ei hytte som ligger fantastisk til ved Stemmetjørna kommer vi til et stikryss. Her er det skiltet mot Dybing, Heskestad og Solknuden. Vi velger sistnevnte og fortsetter oppover i terrenget på østsiden av Hellefjellet. Terrenget flater ut og deler av stien går ved siden av Storemyra hvor det kan være greit med vanntette sko. Videre inn i bjørkeskog hvor flere turlystne fluer og mygg mer eller gjerne følger etter på veien opp mot Solknuden, "heldigvis" glemte jeg myggsprayen i bilen så dermed ble vi godt kjent på veien. Siste parti på ca 100 høydemeter gjenstår før vi er ved dagens tredje "På Topp i Dalane 2013" tur. På toppen åpner utsikten seg i alle retninger og de flyvende turvennene våres blir glemt for et lite øyeblikk. Tur boka blir signert og arket blir klippet med symbolet på tanga som ligg like ved.

 

 

Solknuden – Lund kommune – På Topp i Dalane 2013Toppen har flere små varder plassert rundt forbi og det kan være greit å studere utsikten fra disse for best mulig sikt. Turen går tilbake på samme sti og igjennom "perleporten" avbildet til høgre i bjørkeskogen. Terrenget er frodig og enkelte steder på stien er terrenget vokst sammen, det kan være greit etter perioder med regn å benytte vanntett turbukse / sko for og ikke bli våt.

Dette er absolutt en flott tur som ble besteget på denne dag av mange flere enn oss. 

God Tur!

 

 

Bildegalleri
Dato: 30.06.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

GPX fil: 
Leaflet Kart: 

 

 

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer