Du er her

Stapsåsen 353m.o.h fra Helleland – Familievennlig topptur

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Stapsåsen 353m.o.h – Helleland – Familievennlig ToppturStapsåsen er en familievennlig topptur som passer de aller fleste. I tillegg er toppen med i arrangementet På Topp I Dalane 2013 som arrangeres av Dalane Friluftsråd. Toppen er 353 meter over havet og gir en flott utsikt i alle retninger. Du bør sette av 1,5t tur/retur uten pauser på de snaue 4,7km denne turen er på. Men, det stiger jevnt fra 100m.o.h til toppen uten at det flater noe ut.

 

 Kommune:                 Eigersund
Tid:                              1,5t tur / retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       4,7km tur / retur
Merket:                        Ja (Rødmerket)
Terreng:                      Vei / Sti (Hiking eller lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Stapsåsen 353m.o.h

 

 


Parkering:

Stapsåsen – Helleland / Grendahuset – ParkeringParkering på Helleland att med grendahuset. Følg E39 mot Helleland og ta inn til Strømstad, følg skilting til grendahuset som ligger like i nærheten av skolen og fotballbanen. Se kart nedenfor. GPS posisjon N58 31.970 E6 07.937

 

 

 

 

 


Informasjon:

Stapsåsen 353m.o.h – Helleland – ToppturTuren startet nede ved grendahuset på Helleland i Eigersund kommune. Turen starter på sykkelsti opp på veien som fører til Epteland. Første etappe av turen går på asfalt gjennom byggefelt til vi er oppe ved Myssingen. Det stiger jevnt oppover fra 100 til 353m.o.h uten at det flater noe nevneverdig ut. Vi passerer garden ved Myssingen og fortsetter på grusveg ca 300m før merking viser veg inn til venstre (vestover). Vi er nå ferdig med asfalt og grusveg og går inn på traktor veg, naturen rundt oss er grønn og frodig med sauer som beiter rundt oss. Vi følger traktor vegen i knappe 500m og passerer to gjerdeklyvere før vi tar inn til venstre og følger ryggen av Stapsåsen oppover. Siste etappe går på godt merket sti, utsikten begynner å ta form for hver meter vi stiger oppover. Heldigvis bedret været seg så vi fikk god utsikt denne gangen, jeg har nemlig vært her før og ta hadde jeg knappe 10m sikt.
 

 

 

Stapsåsen – Helleland – Bukkatjørni – ToppturVi møtte to andre turgåere på veg opp som også var ute etter de 20poengene denne fjelltoppen gir i arrangementet På Topp i Dalane 2013 til Dalane Friluftsråd. Vell oppe signerer vi oss inn i gjesteboken og klipper hull i arket for å delta i konkurransen. Bukkatjørni vest fra toppen er et flott fiskevann for ørret. Far bor i Åsen nord-vest for fjelltoppen ca 2,5km i luftlinje og er en ivrig fisker i dette vannet. Jeg er godt kjent i dette området og går ofte toppturer til Ramnafjellet som ligger nord for Stapsåsen like i nærheten av Eptelandsvatnet 234m.o.h.
Etter en kort visitt på toppen følger vi samme rute tilbake. Nede ved sykkelstien like før grendahuset går jeg med et par meters forsprang fra Hilde, plutselig hører jeg "Pass deg". Da jeg snur meg kryper en huggorm ut rett bak beina på meg, knappe 30cm vil jeg tippe. Heldigvis ble jeg ikke bitt :)

Flott familietur med blandet terreng og jevn stigning, så selv om turen er på 4,7km tur/retur vil de fleste kjenne litt på stigningen oppover.

 


Bildegalleri:
Dato: 25.05.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer