Du er her

Synesvarden - Den korteste turen til toppen

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Synesvarden – Familietur fra VeisedalenSynesvarden 359m.o.h er et populært turmål, det finnes tre merkede ruter til toppen. Fra Veisedalen er den korteste og kanskje mest barnevennlig. Ønskes en lenger tur er det mulig å kombinere med en tur til Steinkjerringa og eventuelt en rundtur innom Holmavatnet. Du bør sette av 1t tur/retur på beskrevet rute, total lengde er 3,6km.
 

 

 

 

 

Kommune:                 Time
Tid:                              1t tur / retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       3,6km tur / retur
Merket:                        Ja (Blåmerket / Skilt)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er en fordel, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Synesvarden 359m.o.h

 

 


Parkering:

Synesvarden – Opparbeidet parkeringsplass ved VeisedalenParkering på opparbeidet parkeringsplass ved Veisedalen i Time kommune, husk kr 20 i avgift (år 2013).

Med start fra Nærbø følger vi Opstadvegen 181 forbi Åna Kretsfengsel i sørlig retning. Sving av til venstre etter innkjørselen til Åna, opp mot Bjorheimsvegen 150. Videre i neste kryss til venstre mot vindmølleparken på Buevegen 504. Vatnet Storamoset og Skjeret passeres like før spisestedet Karlsbu kommer til syne. Sving til høyre og fortsett mot Kartavoll, på toppen av bakken er det skiltet mot Brusand.
Sving av til høyre og følg Fuglestadveien 133 opp til Synesvarden P.skilt kommer til syne. GPS posisjon N58 37.544 E5 50.051


 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3


 

Informasjon:

Synesvarden – Hilde på vei til toppen blant blå merkede trepinnerDet er like før jul, terrenget burde vært dekket av et hvitt lag nysnø. I stedet har vinden vært røff og nedbørsmengden har skapt problemer enkelte steder.

Vell, pakket og klar starter vi fra Veisedalen i Time kommune hvor grunneier har opparbeidet en parkeringsplass. Massive steingarder viser tydelig vei før bilveien krysses og det brune landskapet blir et faktum. Turen starter i et bokstavelig talt innegjerdet område og slik fortsetter det til ca halvveis ut i etappen. Selvfølgelig med en hensikt om å holde beitedyr adskilt.

 

 


Synesvarden – Toppen kommer til syneSynesvarden landskapsvernområde ble fredet ved Kongelig resolusjon den 17.September 1993. Lyngheia på om lag 14km er fordelt på Time og Hå kommune, hvor mesteparten er i sistnevnte kommune. Området ble fredet for å bevare det jærske beite og myrlandskapet.

Det er mulig å kjøpe fiskekort for de som ønsker det, muligens dette blir solgt på Holmavatnet Misjonssenter?
Hold utkikk, det er mulig å få øye på ulike dyrearter. Det mest vanlige er gjerne hare, rev og røyskatt, men det er mulig å få øye på rådyr og hjort i terrenget, kanskje også en elg?
Det opplyses at i senere tid er observert gaupe streife igjennom terrenget, det hører nok sjeldenheten til.

 

 

Synesvarden – Hilde noterer oss inn i tur bokaSelv om toppen er godt synlig fra bildet over er vi et lite stykke unna, hvert fall for små barneføtter. Det brune og ensformige landskapet bestiges, meter for meter.

Synesvarden er nå et faktum hele 359m.o.h etter en middels stigning som siste etappe. Utsikten fra toppen er storslått 360 graders visning. I nordlig retning dominerer resten av Høg-Jæren med roterende vindmøller og Undheim enda lenger borte. Vestlig er mot vår vakre kystlinje, utvilsomt Norges fineste?
Sørlig retning mot Ogna og i øst dominerer som vanlig Urdalsnipa (Bjerkreimsenderen).

 

 


Synesvarden – Bildet vitner om Tur-Glede!Hilde noterer oss inn i tur boka som er plassert i en stål boks skjult i varden. Dessverre har vi litt dårlig med tid og må tilbake, kombiner gjerne turen med en rundtur innom Steinkjerringa. For mer informasjon om turen til Steinkjerringa fra Holmavatnet kan du klikke her.

Jeg avslutter besøket på Synesvarden med et bilde som utvilsomt vitner om tur glede. Retur tilbake til Veisedalen går på samme sti tilbake.

God Tur!

 

 

Bildegalleri
Dato: 22.12.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer