Du er her

Trollshaugen og Joneknuten

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Trollshaugen og Joneknuten – Bjerkreim – TurTrollshaugen og Joneknuten er nok ikke veldig kjent for folk flest, disse to toppene kan du se når du går opp til Urdalsnipa / Bjerkreimsenderen som er noe mer kjent. Flotte topper som gir god utsikt. Trollshaugen er formet noe spesielt, merkelig topp. Du bør regne 2t tur / retur på denne turen.
 


 

 

 


Kommune:                  Bjerkreim
Tid:                                  2t tur / retur
Lengde:                          5,2km tur / retur
Merket:                           Nei
Terreng:                         Se tekst nedenfor
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                           Trollshaugen 442m.o.h         Joneknuten 470m.o.h

 

 

 

Parkering:

Trollshaugen og Joneknuten – Bjerkreim – TurFor parkering sving av fra Undheimsvegen 504 mot Moi i Bjerkreim kommune. Her er det tilrettelagt parkeringsplass som kan benyttes for turgåere opp til Urdalsnipa og Joneknuten etc. GPS posisjon for parkering N58 38.977 E5 55.270.

 

 

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Trollshaugen og Joneknuten – Bjerkreim – TurTuren starter på grusveg ned mot Røyslandsvatnet, nede ved vatnet att med lukket grind vil Middagsfjell være i retning sør. Vi tok snarvegen rett opp skaret istedenfor å følge grusveg rundt og bort ved Kvamsmyra. Den første stigningen før det begynner å flate ut kan være krevende, det stiger i et fra ca 235m.o.h til ca 370m.o.h. Vell oppe på sletta går vi av grusveg og fortsetter ut i terrenget uten sti og opp mot Trollshaugen. Etter en kort visitt her går turen videre til Joneknuten som ligger i retning vest fra Trollshaugen. På de siste stykket opp mot Joneknuten ser vi litt av ei merking som kanskje har vært mer brukt tidligere? Vi sjekket ikke ut denne merkingen noe mer siden vi var omringet av sterk skodde, vind og regn. Vi hadde egentlig planlagt turen fra Moi ved P.plass til Joneknuten – Brusaknuten og Karten som ville gitt oss en ca lengde på 10km. Vi valgte å avslutte turen ved Joneknuten siden været ikke forbedret seg så tidlig som først meldt. Men, turen ble luftig og regnfull. Vi gikk ned litt lenger nord enn det vi gikk opp før vi kom tilbake til grusveg.
Fra Joneknuten med sine 470m.o.h er det flott utsikt ut over Jæren på godværs dager, flott tur som passer for hele familien.

God tur!  

 


Bildegalleri
Dato:02.03.2013

Feil ved visning? Klikk her

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer