Du er her

Ulvarudlå 418m.o.h - Rundtur fra Tjåland via Aurenes

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Ulvarudlå 418m.o.h – Topptur – TimeUlvarudlå med sine 418 meter over havet er et flott turmål på Jæren. Toppen byr på fantastisk utsikt i alle retninger. Terrenget er varierende, åpent og enkelt å ferdes i. Rundturen fra Tjåland via Aurenes passer også godt for turvante barn. Fjelltoppen ligger i Time kommune, parkering v/ Tjåland eller Aurenes.

Sett av 2,5t på rundturen, i tillegg kommer eventuelle pauser. Totalt 7,5km.
 

 

 

 

Kommune:                 Time
Tid:                              2,5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       7,5km rundtur
Merket:                        Ja (Skiltet / Rødmerket)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Ulvarudlå 418m.o.h

 


 

Parkering:

Ulvarudlå – Parkering – TjålandParkering ved Tjåland i Time kommune. Fra Bryne, følg vei 505 Garborgs veg mot Løge, Oma og videre opp til Undheim. Fra Undheim følg Sikvalandsvegen 201 ca 2,8km. Det er skiltet opp til Tjåland fra veien, følg videre opp og igjennom gardstun. Følg deretter vegen inn et lite stykke til skilt tar deg videre til parkeringsplass. GPS posisjon N58 40.274 E5 49.572 (Øverste parkeringsplass er tilrettelagt for turgåere)

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 


Informasjon:

På vei til Ulvarudlå – Silje smaker på friskt og godt vann.En værskiftende men, flott høstdag gikk med til å bestige Ulvarudlå. Toppen ruver 418m.o.h og gir med dette en formidabel utsikt ut over deler av Jæren. Både Silje og jeg har vært her før men, jeg hadde ikke gått rundturen noe vi skulle få gjort noe med i dag. Vi hadde avtalt å møtes med matbutikken på Undheim, herfra fortsatte vi i en bil. Vi startet først i retning sør mot Solbergvatnet på fin grusvei oppover i terrenget. Dessverre ble vi stoppet av et tykt lag skodde på toppen hvor traktorvei går over i sti, ca 500m vest for Butjørnane. Sikten var dårlig og vi ønsket ikke og fortsette. Men, vi ønsket ikke å gi oss med det og fortsatte på vei ned mot parkeringsplassen. Her bestemte vi oss for å fortsette i motsatt retning mot Tjålandsvatnet, og videre mot Aurenes i håp om at det hvite teppet skulle gi slipp.

 

Silje hoppende over myrlendte parti på vei til UlvarudlåVi var allerede godt varme og hva er da mer naturlig enn litt friskt godt vann? Silje løsner turkoppen fra beltet og tar seg en slurk fra bekken. Videre langs Tjålandsvatnet er stemningen god for flere enn oss, knotten er en ivrig følgesvenn. Heldigvis kun for en kort etappe, det er ikke mange meterne før vi er ute av det skogkledde terrenget og gården på Aurenes kommer til syne. Merkingen går igjennom gårdstun, vis hensyn til grunneier som tillater dette. Videre ned langs bilvei er det skiltet opp mot Ulvarudlå. Langs merket sti og vei stiger vi opp mot dagens mål i takt med merkingene. Etter å ha passert Sjurstjørna bærer det videre oppover i terrenget.

 

 

Utsikt fra Ulvarudlå 418m.o.h – Flott!Været ser ut til å være på vår side denne gangen, det hvite teppet har for lengst passert oss og er på vei nordover. Stemningen er på topp blant det frodige men, høstlige terrenget vi er omringet av. Sjeldent flotte høstfarger byr på sitt aller vakreste og vi blir nærmest stående helt stumme på toppen. Stigningen fra Aurenes og opp til toppen er på knappe 260 høydemeter i lettgått terreng.

Vi finner en liten lun plass på toppen, nå skal det smake godt med litt kaffe og kvikklunsj. Fra toppen er utsikten enorm, Brusaknuden og Urdalsnipa (Bjerkreimsenderen) dominerer i sørøst. Karten og den populære Synesvarden i retning sør mens, vindmølleparken sviver for fult mot vest.

 

Ulvarduldå 418m.o.h - Butjørnane – RundturProgrammet er fult for dagen og vi må videre. Ned fra Ulvarudlå følger vi merket sti på vestsiden mot Butjørnane, her beiter sauene i et urørt og vakkert landskap. Om ca 500m fra tjernene kommer vi inn på traktorvei som går helt ned til Tjåland og vårt utgangspunkt for turen. 

En flott og vellykket turdag er over. 
Takk for turen!

 

 

 

 

Bildegalleri
Dato: 05.10.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

GPX fil: 
Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer