Du er her

Ulvarudlå 418m.o.h - Topptur fra Tjåland

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Ulvarudlå – Tur fra TjålandUlvarudlå med sine 418m.o.h er et utsiktsrikt turmål, toppen byr på storslått utsikt i alle retninger. Terrenget er varierende, åpent og enkelt å ferdes i, passer også godt for turvante barn. Fjelltoppen ligger i Time kommune, parkering v/ Tjåland.
Du bør sette av 2,5t tur/retur i tillegg til eventuelle pauser. Turen er på totalt 6,9km.

 

 Kommune:                 Time
Tid:                              2,5t tur / retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       6,9km tur / retur
Merket:                        Ja
Terreng:                      Traktorvei og Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Ulvarudlå 418m.o.h

 


 

Parkering:

Ulvarudlå – Parkering ved TjålandParkering ved Tjåland i Time kommune. Fra Bryne, følg vei 505 Garborgs veg mot Løge, Oma og videre opp til Undheim. Fra Undheim følg Sikvalandsvegen 201 ca 2,8km. Det er skiltet opp til Tjåland fra veien, følg videre opp og igjennom gardstun. Følg deretter vegen inn et lite stykke til skilt tar deg videre til parkeringsplass.
GPS posisjon N58 40.274 E5 49.572 (Øverste parkeringsplass er tilrettelagt for turgåere)

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Ulvarudlå – På vei mot dagens målBilen er parkert, jeg er pakket og klar for en av sesongens første turer i et hvit dekkende lag med nysnø. Det er 1.desember og vintermånedene er nå et faktum både på kalender og i terrenget.

Turen starter på traktorvei opp mot Solbergvatnet. Like ved start etter brua er det satt opp retningsvisende skilt, jeg følger mot Ulvarudlå. Terrenget er dekket av et lite lag nysnø, noe som enkelte steder resulterte i et par knall og fall lenger uti turen.

 

 


 

Ulvarudlå – Gjerdeklyver er satt ut og merking viser veiDen hvitkledde traktorveien følges til en gjerdeklyver med godt synlig merking mot Ulvarudlå kommer til syne. Terrenget er åpent og utsikten i vestlig retning mot Høg-Jæren Energipark begynner og ta form, de hvite bladene roterer for fult.

Terrenget er stigende og det nærmer seg slutten på traktorveien, før det bærer ut i terrenget blant rødmerkede trepinner slynger veien mot venstre (øst).

 

 

 


 

Ulvarudlå – Butjørnane kommer til syne

Ikke mange hundre meterne etter den rødmerkede stien startet er Butjørnane et faktum, to små tjern som ligger idyllisk til i det åpne terrenget.

Det er nå selve stigningen starter, suget etter mer utsikt fører meg oppover i det snødekkede landskapet. Fra Ulvarudlå har du flott panorama utsikt ut over store deler av Jæren. For å nevne noen av de populære turmålene denne toppen gir utsikt til er dette Brusaknuten i sør-øst, Urdalsnipa i øst og Jærkysten i vest dekket av vindmøller fra Høg-Jæren Energipark.

 

 

 

Ulvarudlå 418m.o.h – Vell fremme på toppenJeg skulle gjerne sittet på toppen lengre og studert den fantastiske utsikten men, et tykt lag skodde nærmer seg styggelig fort. Jeg pakker sammen og sluker siste rest av kaffe`n, målet er nemlig å komme ned til traktorveien før det verste slår inn. I tillegg til at skodda kom sivende hurtig inn over Ulvarudlå starter det å lave ned med mer nysnø.

Værforholdene endrer seg fort!

God Tur
 


Har du lyst til å gå til Ulvarudlå som en rundtur?
Klikk deg inn på artikkelen "Ulvarudlå 418m.o.h - Rundtur fra Tjåland via Aurenes" her.

 

Bildegalleri
Dato: 01.12.2012

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer