Du er her

Daurmålsknuten - En spennende og utsiktsrik tur fra Berland

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Daurmålsknuten – En spennende og utsiktsrik tur fra Berland.Daurmålsknuten er et kjent og populær turmål i Bjerkreim kommune. Utsikten er svimlende god og her får en virkelig «lønn for strevet» med å ta seg opp hit, - for ja dette er en tøff motbakketur. Toppen ruver hele 544 meter over havet. Terrenget er for det meste åpent og det er enkelt å finne frem fra Berland til Daurmålsknuten. Hele turen er rødmerket.

Sett av 2t tur/retur på den totalt 6,2km lange turen.
 

 

 

 

Kommune:                 Bjerkreim
Tid:                              2t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       6,2km tur/retur (Stigning 513m)
Merket:                        Ja (Rødmerket)
Terreng:                      Sti og traktorvei (Godt fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels (God stigning)
Høyde:                        Daurmålsknuten 544m.o.h

 

 

 

Parkering:

Daurmålsknuten – Parkering like før gårdstun på Berland.Parkering på Berland i Bjerkreim kommune.

Fra Nærbø, følg Buevegen 504 opp mot spisestedet Karlsbu. Videre til høyre og inn på Undheimsvegen og deretter videre til E39 over «Bue». Sving til høyre mot Bjerkreim ved E39. Fortsett over Storrshei og ned i Vikeså. Like ved Statoil bensinstasjonen svinger du av til venstre og fortsetter videre opp mot Vikesdal (skole og barnehage passeres). Det er skiltet til Berland fra sistnevnte plassering, kjør over bru som tar deg over Hofreisæåni (elva) og gjennvinningstasjonen kommer til syne på venstre side. Følg veien til ca 200m før gården ved Berland, her er det tilrettelagt parkeringsmuligheter i krapp 90grader sving. GPS posisjon N58 38.189 E6 09.296.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Daurmålsknuten – Traktorvei inn til Mjåvatnet, men en skal opp til høyre på markaveien her.Sola skinner og det er varmt i været på denne flotte høstdagen. Det er endelig ukens høydepunkt og beste dag, ja vi snakker selvfølgelig om søndag! Turen til Daurmålsknuten har lenge vært på lista over planlagte turer, så dette er en tur jeg gleder meg ekstra til, spesielt når jeg ikke har vært her før. Fra Berland starter turen på god grusvei ned mot det langstrakte Mjåvatnet. Men før en kommer så langt går det en markavei bratt opp i lia, ca 150m før vatnet.

 

 

 

 

 

Daurmålsknuten – Sola skinner en vakker høstdag.Markaveien går langt oppover i fjellsiden, faktisk veldig langt. Jeg kan like godt informere om at dette er en tøff motbakketur først som sist. Først markavei oppover, så sti, og alt i et stigende lende. Fra bunn og til det flater noe ut er det knappe 400 høydemeter som må tilbakelegges. Det er også viktig å legge til at en skal følge markaveien helt opp til toppen, der hvor det flater noe ut og det står et lite «hus til foring av sauer». Ikke gå over gjerdeklyveren midt i en av de mange svingene oppover, selv om denne også er rødmerket.


 

 

 

Daurmålsknuten – Høstfargene har inntatt fjellet.Det finnes også fordeler med bratt stigning. En av mange er at også utsikten kommer like «brått». Når en har kommet litt opp i lia kan en se ned mot Mjåvatnet og videre ut i Ørsdalsvatnet, her er det virkelig flott en vakker høstdag. Hele turen går stort sett i et åpent og «oversiktlig» terreng mellom svære fjellsider. Men, ca midt i etappen slynger stien seg igjennom noe småskog av hovedsakelig bjørketrær. Det er godt merket igjennom hele «skogsbeltet». Oppe på flaten og ute av skogen er det oversiktlig, småkupert og lettgått heiaterreng som overtar.

 

 

 

Daurmålsknuten – Varde og turbok på toppen.Den rødmerkede stien slynger seg i det småkuperte landskapet bort mot Daurmålsknuten. Det er flatt og for det meste lettgått å gå her. Fjellet og landskapet her oppe har allerede rukket å innta sin flotte og høstfargede drakt. Små tjern omringet av myrull, lyng og gresstufter i forskjellige farger skaper et nydelig maleri. Fra varden kan en se bort mot fjellene Solbjørgnipa, Storafjellet, Urdalsnipa og Spjøtavollstolen for å nevne noen av de populære toppene rundt.

 

 


 

 

Daurmålsknuten – God utsikt utover Mjåvatnet på veien ned.Nå håper jeg at du setter av tid til å nyte nistepakken fra dette vakre utsiktspunktet, etter å ha lest denne turbeskrivelsen, det vil du garantert ikke angre på! Husk også å skriv deg inn i turboka som ligger i kassen like ved varden. Tilbakeveien går i samme fotspor ned til Berland.
Generelt er dette en godt merket tur og det er greit å finne frem. Det er sauer på beite i sesong så husk båndtvang.

God tur!

 

 

Bildegalleri
Dato: 20.09.2015
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer