Du er her

Den Trondhjemske postvei - Fra Herdalen til Ljøbrekka

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Den Trondhjemske postvei – Fra Herdalen til LjøbrekkaLjøbrekka er å finne i vakre Stranda kommune. Turen går gjennom den frodige grønne Herdalen der blomster i alle farger omkranser stien, og høye fjell er å se i alle retninger. En må være forberedt på å bestige mange høydemeter for å komme opp til Ljøbrekka, men terrenget er lettgått og overkommelig for turvante barneføtter.

Sett av 2,5t tur/retur på den totalt 7,4km lange turen.
 

 


 

Fakta
Fakta

Fylke:                         Møre og Romsdal
Kommune:                  Stranda
Tid:                              2,5t tur/retur (Barn 10 år – Pauser kommer i tillegg)
Lengde:                       7,4km tur/retur (Stigning 497m)
Høyde:                        Ljøbrekka 760m.o.h

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Middels

Barnefjellstøvelen – MiddlesTur/retur fra Herdalen til Ljøbrekka er Middels i vanskelighetsgrad. Til tross for turens totale stigning har vi valgt å merke turen Middels, dette fordi hele turen går på gruset vei og tydelig sti. I tillegg til lettgått terreng gjør hårnålsvingene opp den bratteste stigningen at høydemetrene blir jevnt fordelt og overkommelig for barn. Lengden og stigningen vil nok være i lengste laget for de aller minste, men turen egner seg godt for barn som har gått litt fra før av.

Les mer om vanskelighetsgrad – Barnefjellstøvelen.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Fra parkeringsplassen og gjennom hele Herdalen går turen på gruset vei. Hårnålsvingene som tar en opp fjellsida til Ljøbrekka går på tydelig sti, denne stien er noe steinete og ujevn men allikevel lettgått. Det er ingen grind eller gjerdeklyvere på turen. Landskapet er åpent og variert. Her er du omringet av høye fjell, frodig vegetasjon og blomstrer i alle farger. Vannet er krystallklart, og bekken bruser langs store deler av grusveien. Velger en å ta en 5 minutters avstikker fra toppen får man en spektakulær utsikt over Geirangerfjorden og Sunnylvsfjorden.

Anbefalt fottøy: Joggesko

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

På parkeringsplassen i Herdalen står et stort skilt merket med "Den Trondhjemske postvei", herfra er det røde merker på steiner langs traseen. En følger tydelig vei/sti hele veien opp til Ljøbrekka, og det er umulig å ta feil. Avstikkeren til utkikkspunktet er ikke skiltet, men man følger stien sørover og går rett på oppsiden av Kremmarvatnet, anbefales!

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

VannSkogBålplass*Fiske*Sykkel*
Barnevogn*Bade*Sove uteTurbok*Utkikkspunkt*
BekkBenkebordBærplukking  

 

 

* Bålplass: Ved Herdalsvatnet
* Fiske: I Herdalsvatnet. Fritt fiske for barn under 16 år, voksne må løse fiskekort.
* Sykkel: Det er egnet med sykkel til enden av Herdalsvatnet, men ikke hele veien til Ljøbrekka.
* Barnevogn: Det er egnet med barnevogn til enden av Herdalsvatnet, men ikke hele veien til Ljøbrekka.
* Bade: I Herdalsvatnet.
* Turbok: I postkasse ved Herdalsvatnet og på Ljøbrekka.
* Utkikkspunkt: 5 minutters avstikker sørover på toppen, utsikt over Sunnylvsfjorden og Geirangerfjorden.

 

 

Parkering
Parkering

Ljøbrekka – Parkering på opparbeidet p-plass i Herdalen, Stranda.Parkering på opparbeidet parkeringsplass nær Ljøtunnelen i Herdalen, Stranda.

Fra Stranda sentrum, følg Rv60 mot Stryn/Hellesylt. Kjør gjennom Røyratunnelen  og videre mot Ljøtunnelen. Like før Ljøtunnelen er det en stor opparbeidet parkeringsplass på høyre side.

Fra Hellesylt, følg Rv 60 mot Stranda. Kjør gjenneom streketunnelen og Ljøtunnelen. Like etter tunnelen er det skiltet mot den Trondhjemske postvei, stor opparbeidet parkeringsplass på venstre side.

Kjørebeskrivelse - Google Maps
(Legg inn startsted)

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Ljøbrekka – Hele turen følger den Trondhjemske postvei.Vi er i Møre og Romsdal på familieferie, og har blitt tipset om at turen fra Herdalen til Ljøbrekka passer godt for barn. Da vi parkerer i Herdalen skjønner vi raskt at denne turen kommer til å bli bra, for allerede før turen starter er det slående vakkert! En portal merket "Den Trondhjemske postvei" markerer starten på turen, og en gruset vei tar oss gradvis oppover i terrenget. Små stier går som snarveier i terrenget mellom den svingete postveien, selv følger jeg hoved traseen, mens ungene finner det mer interresant å variere mellom grus og sti. Bekken bruser langs store deler av stien, og flere små vannfall er sammen med alle de vakre blomstene med å pryde den flotte naturen som er rundt oss.

 

 

 

Ljøbrekka – Det krystallklare Herdalsvatnet egner seg godt til både fiske og bading.Først når vi kommer til Herdalsvatnet flater det ut, og her kommer den bratte fjellsiden med de mange hårnålsvingene til syne. Det stiger godt, skal vi virkelig helt opp til topps der?! Vi tar oss en matpause på et av benkebordene langs det krystallklare vannet, og nyter sikten til de høye fjellene som omgir oss. En kan se snøen ligge som hvite flekker på toppene, og flere fossefall som slynger seg ned langs fjellsidene.

 

 

 

 

Ljøbrekka – 23 hårnålsvinger tar oss til topps!

Hårnålsvingene ser på avstand skremmende ut, men nå er det på tide å komme seg til topps!I frykt for at ungene skal få motorstopp på vei opp blir de lovet en "Skittles" i hver sving, og DET var noe som ga bensin til de små føttene! De hadde ikke tid til å vente i svingene, og bestemte seg for å sette belønningen i banken. For hver sving de kom til, telte de hvor mange Skittles de hadde til gode. De fikk så fart på beina at vi voksne hadde ikke sjans til å holde følge, med rett motivasjon klarer de jammen mye mer enn vi tror! Med hele 23 hårnålsvinger opp fjellsiden ble stigningen jevnt fordelt og ikke så tøff som først fryktet.

 

 

 

Ljøbrekka – Herdalen er et skue for øye!Hver sving var markert med tall laget av steiner, og på toppen sto det skrevet "Finish" med små steiner i gresset. Nå sto belønningen for tur, både i form av Skittles og en spektakulær utsikt over Herdalen og Strandadalen. Når en først har kommet til topps, er det obligatorisk å ta en avstikker til utkikkspunktet som gir en spektakulær utsikt over Sunnylvsfjorden og innover Geriangerfjorden. Har en parkert en bil i hver ende av Ljøtunnelen, kan en velge å følge skilting videre ned til Ljøen. Selv valgte vi å gå tur/retur Herdalen og kan varmt anbefale denne turen videre.


 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått sommeren 2017, dato 26.juli.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Bildegalleri
Bildegalleri

Bilde 1, Bekken sildrer og det er flere små vannfall langs stien.
Ljøbrekka – Bekken sildrer og det er flere små vannfall langs stien.

 

Bilde 2, Ungene velger snarveiene i terrenget.
Ljøbrekka – Ungene velger snarveiene i terrenget.

 

Bilde 3, Hele 23 hårnålsvinger tar oss til toppen!
Ljøbrekka – Hele 23 hårnålsvinger tar oss til toppen!

 

Bilde 4, Vi er ferdige med alle svingene!
Ljøbrekka – Vi er ferdige med alle svingene!

 

Bilde 5, Avstikkeren til utkikkspunktet anbefales!
Ljøbrekka – Avstikkeren til utkikkspunktet anbefales!

 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Dalmannshornet - Topptur i spektkaulære omgivelser Tindeskarvatnet – Fottur i nydelige omgivelser

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre.

 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer