Du er her

Kvinen Turisthytte - Skitur fra Solheimsdalen

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Kvinen Turisthytte – Skitur fra Solheimsdalen.Kvinen turisthytte ligger idyllisk til på en høyde ovenfor Kvivatnet. Hytta er strategisk plassert som et knutepunkt for flere andre DNT hytter i området. Hytta er populær både sommer som vinter. Det er gode preparerte skiløyper fra Solheimsdalen, noe som gjør dette til ei populær hytte også i vinterhalvåret, både som dags og overnattingstur.

Sett av 3,5t tur/retur på den totalt 23km lange turen.
 

 

 

 

Kommune:                 Sirdal
Tid:                              3,5t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       23,0km tur/retur (Stigning 821m)
Merket:                        Ja (Trepåler fra Donsen – Tråkket løype)
Terreng:                      Preparert løype (Godt fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Krevende (Lett løype – Men lang)
Høyde:                        Kvinen Turiststasjon 720m.o.h

 

 

 

Parkering:

Kvinen turisthytte – Parkering i Solheimsdalen langs bilvei (gjesteparkering).Parkering langs vei i Solheimsdalen.

Fra Ålgård, sving av E39 opp til Sirdal og Oltedal. Følg veien forbi Oltedal, Dirdal, Gilja og fortsett videre mot Hunnedalen. Fylkesgrensa passeres og en kjører inn i Vest-Agder fylke og inn i Sirdal kommune. Du skal fortsette forbi parkeringsplass til Tomannsbu og Sandvatn ovenfor Hunnedalen. Fortsett mot GPèn (Joker/Esso) ved Sinnes. I krysset her tar en til høyre mot Tonstad. Følg bilveien (Rv468) ned til skilt «Solheimsdalen 2,5» kommer til syne. Sving av til venstre her og fortsett forbi Saganeset Camping og videre oppover i Solheimsdalen. Parkering langs bilvei (gjesteparkering). GPS posisjon N58 53.045 E6 54.382.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Kvinen turisthytte – Ole Andre er på vei opp mot Donsen.Forrige skitur i Sirdal området gav virkelig mersmak, så hva er vell da mer naturlig enn å ta en tur til? Ole Andre og jeg er pakket og klar for en ny tur, men i dag blir det kun en dagstur til Kvinen uten overnatting. Til fots har turen til Kvinen utgangspunkt fra Donsen. Men til informasjon så brøytes ikke veien helt opp hit om vinteren. Dermed er vinterløypa ca 2km lengre hver vei fordi en må starte fra Solheimsdalen, like ovenfor Saganeset camping.

 

 


 

 

Kvinen turisthytte – Kan det bli bedre forhold? Vi er fremme ved Donsen.Selv om dette er en lang dagstur, så frykt for all del ikke for kilometerne. I dette området er det gode preparerte skiløyper og kilometerne bare «fordufter» en etter en. Ole Andre og jeg har kommet oss opp til Donsen. Det er helt stille ute, vi kan knapt høre eller kjenne et vindpust. Men langt der oppe, nærmest på toppen av Sandtjødnbekken kan vi høre en motor. Like etter kommer tråkkemaskinen kjørende ned fjellsiden og etterlater seg noen fantastiske skispor. Tenk at disse er til oss, og mange flere, tusen takk!

 

 

 

 

Kvinen turisthytte – Ole Andre i godt "driv" inn mot Kvinen.Det stiger jevnt fra Solheimsdalen og opp til Donsen. Men det er gjerne først når en skal opp skaret ved Sandtjødnbekken, og videre bort mot Haugevatn at en merker hjertet banker mest. Ta tiden til hjelp og nyt utsikten bak deg. Jeg har smurt med rødt og det er godt grep under skiene, men det slites også fort bort, så det må ofte legges på ny smøring. Skisporene går stort sett utenom vatn og tjern for nesten hele turen, det er kun korte kryssinger som skjer på islagte vann.


 

 

 

 

Kvinen turisthytte – Hytta ligger idyllisk til på en høyde ovenfor Kvivatnet.Når en er kommet «opp» til Haugevatn, er terrenget frem til Kvinen turiststasjon småkupert og lettgått. Det går både opp og ned, men ikke mer enn at det hele er virkelig moro, selv for både eksperten og nybegynneren. Kvinen ligger idyllisk til på et høydedrag ovenfor Kvivatnet, eller fjorden om en vil. Kvifjorden er veldig stor og strekker seg flere kilometer i sørlig retning. Hytta er av typen «selvbetjent» og har eget proviantlager, i tillegg står hytta ulåst hele året. Det er 37 sengeplasser fordelt på to etasjer.

 

 

 

 

Kvinen turisthytte – Gammel og koselig hytte.Ole Andre og jeg nøyer oss med ei lita brødskive utenfor, men tar en kort titt inne i hytta. Det sies så mangt, vi traff flere som nevnte at hytta enten skulle rives, restaureres eller bygges ny? Hva som er riktig vet ikke jeg, men det jeg vet er at hytta var absolutt fult brukbar og koselig, så her kommer vi garantert tilbake! Til info så kan alle medlemmer av DNT fiske gratis i Kvifjorden, så husk å ta med fiskestanga på sommerstid.

 

  

 

Kvinen turisthytte – Flotte preparerte løyper helt inn til Kvinen fra Solheimsdalen.Vi må videre og fortsetter på hjemturen som går i samme skispor tilbake til Solheimsdalen. Vi merker fort varmen fra sola, selv etter bare noen få timer senere enn da vi gikk inn, har snøen tint en god del av løypa og dannet et lag «slush». Det er ikke like enkelt å ta seg frem nå. På solfylte dager og hvert fall i sesong, kan en bare glemme å gå alene i disse skisporene. Det er massevis av skiløpere ute i sporene, og en går sjeldent alene. Men det er ikke så fult at det blir «for mye», om en kan si det? God tur!

 

 

Viktig!

  • Kryssing av islagte vann og elver er alltid forbundet med en viss risiko, denne må vurderes av hver enkelt til en hver tid. Det samme gjelder for skredfaren i terrenget. Ta kontakt med Stavanger Turistforening for løypeinformasjon.
  • Vær oppmerksom på at avvik kan forekomme fra GPS løype, fra år til år. Følg de godt synlige kvistene turistforeningen setter ut for sesongen. Det er normalt kvistet fra uke 9 (vinterferien) til ut april måned.
  • GPS spor på kart nedenfor følger vinterløypa, vær oppmerksom på at den avviker fra sommerløypa.
  • Oppdatert løypeinformasjon finnes på www.skisporet.no
  • Vi brukte 2t opp fra Solheimsdalen til Kvinen. Tilbake gikk det 1,5t med lett dagstursekk.


 

Bildegalleri
Dato: 20.03.2016
Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer