Du er her

Løkjelsvatnhytta – Selvbetjent Turistforeningshytte

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Løkjelsvatnhytta – Selvbetjent Turistforeningshytte – EtneLøkjelsvatnhytta ligger flott plassert i vestlig ende av Lykilsvatnet, i Etne kommune. Området består av to Turistforeningshytter. Den ene ble oppført som anleggsbrakke i 1916, Haugesund Turistforening leide hytten fra 1980 til 2001 da de ble eier av hytta. Hytten ble restaurert i perioden 2007 til 2010, og har nå 16 senger fordelt på fire rom. Sikringshytta ble bygget i 2001 og har 18 sengeplasser hvorav 4stk er på et rom og resten på hems. Dette er absolutt en familievennlig tur som kun tar 1,5 - 2t en vei fra Kritle der hvor vi startet turen fra. Utrolig flott terreng og plassering.

 

 


Kommune:                 Etne
Tid:                              2t en vei (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       5,2km en vei
Merket:                        Ja (T merket)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Enkel
Høyde:                        Løkjelsvatnhytta 640m.o.h

 

 

 

Parkering:

Løkjelsvatnhytta – Selvbetjent Turistforeningshytte – ParkeringVi startet turen fra Kritle i Etne kommune. For å komme seg til parkeringsplass må du svinge av Europavei 134 og inn mot vei som fører deg forbi Rygg / Auastad og videre inn mot Aukland på veg 36. Følg veien videre opp mot Hårlandsvatnet og sving av til høgre ved skilt opp til Løkjelsvatnhytta. Det er viktig at du svinger opp til høgre og ikke fortsetter videre for da kommer du til Hårland (Stegane). Du kan også gå til Løkjelsvatn fra Hårland, da får du en litt mer luftig tur med litt klatring. Uansett, følg veien til toppen og forbi Kritlalia til du kommer på anvist parkeringsplass.


Husk kr 35 (år 2013) for parkering som legges i konvolutt som finnes ved parkeringsplassen. Vi hadde ikke vekslepenger så vi måtte ut med kr 100.
GPS posisjon N59 38.933 E6 05.855

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 


Informasjon:

Løkjelsvatnhytta – Selvbetjent Turistforeningshytte – Turkjelsvatnhytta er et flott turmål for store og små turglade folk. Hytta ligger flott plassert mellom svaberg, grastustar og vann i et åpent naturområde. Hytten ligger plassert 640m.o.h i vestlig retning av Lykilsvatnet. Husk gode klær selv om dette er en kort og enkel tur i relativt lav høydemeter over havet, området er åpent og er svært utsatt for kraftig vær / vind.
Denne hytta ble valgt ut og planlagt som vårt turmål ved siste planleggingsdel av turen som vi hadde til Galdhøpiggen 17.Mai.2013, denne turen kan du lese mer om her. Vi hadde planlagt og overnatte ei natt på denne hytta for at hjemturen fra Jotunheimen ikke skulle bli for lang, hytta ligger greit plassert i forhold til Europavei 134 hvor vi passerte på hjemveien til Hå kommune.
Uansett, turen starter ca 550m nord for Jørnåsvatnet på godt synlig parkeringsplass. Følg merket grusveg opp til Jørnåsvatnet og videre til Grindeimsvatnet ca 1km, videre på grusvei ca 400m til merket sti opp til Løkjelsvatnhytta i nord-østlig retning kommer til syne.

 

 


Løkjelsvatnhytta – Selvbetjent Turistforeningshytte – TurVi skal ikke stige mange meterne opp før utsikten over Grindeimsvatnet og svære fjell dominerer i sørlig retning. Temperaturen er tett opp mot 20 grader og turen er godt i gang, vi er allerede kommet opp på "topp platået" hvor det flater ut og terrenget åpner seg med flott utsikt mot Raunevika og Lykilsvatnet i sørlig ende. Haugesund Turistforening har gjort en kjempejobb med å merke stien, det er ingen tvil om hvor vi skal. I tillegg byr dette området på flere turstier som Blomstølen, Olalia og Storavassbu. Fremme i sørlig ende av Lykilsvatnet (Raunevika) følger vi vatnet i nordlig retning langs svaberg og betong demninger, det er nå knappe 1,5km igjen. Like før hytta ligger en stein plassert som er formet som en terning, i dette området ligger det skjulte skatter (geocaching). Etter en liten men, naturrik tur er vi fremme og legger fra oss bagasjen i sikringshytta.

 

 

 

Løkjelsvatn Turistforeningshytte – Silje hopper av gledeDette blir gjort bevist fordi vi møtte en person ved parkeringsplassen som informerte oss om at de var 19stk (familie) på veg opp til hytta, vi tenkte da at de kunne få den "nyeste" hytta som er best tilrettelagt for hele familien. Etter at sekken er plassert og vi har pakket om er vi klar for en topptur til Flokatveitnuten 901m.o.h som ligger plassert i nordlig retning fra hytta, denne turen kan du lese mer om under turer i Etne kommune. Vell nede fra topptur er det tid for skattejakt og Bjørnar er koordinat sjef og guidet Silje og Anne Helen rett til skatten! Etter en naturrik dag med mye flott utsikt fra Flokatveitnuten er det tid for kveldsmat og leggetid. Vi var totalt fire stykker som overnattet i sikringshytta.

 

 Løkjelsvatnhytta – Soloppgang og kaffeJeg vaknet som vanlig tidlig og fikk med meg soloppgangen over Lykilsvatnet med en temperatur på nærmere 15grader i lufta en tidlig søndag morgen. Jeg hentet kokeapparatet og fikk satt på litt kaffe, en perfekt start på dagen! Klokka nærmet seg 06,30 og jeg var allerede klar for å utforske mer av dette flotte terrenget mens de andre lå og sov, turen gikk i retning Moltenut med flott utsikt vestlig retning. Etter en god morgentur bar det tilbake til hytten der de andre hadde vaknet og vi fikk i oss litt morgenmat. Etter maten gikk tiden med på å pakke og gjøre rent i hytta. En fantastisk tur helg er over og hjemturen til Kritle kunne begynne.

NB!
- Lykilsvatnet er et regulert vann, gå derfor ikke på isen!
- Hytten er utstyrt med robåt og dobbelt åresett, redningsvest er en selvfølge og henger i uthus i hovedhytta. - Fiskekort selges i selvbetjeningskassen ved parkeringsplass på Kritle.

 

Bildegalleri
Dato: 18/19.05.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer