Du er her

Rampestreken - En luftig utsiktspost med vid utsikt

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Rampestreken – En luftig utsiktspost med vid utsikt.Rampestreken byr på en luftig opplevelse med vid utsikt utover fjord og fjell. Rampen er 20m lang og bryter 8m ut i løse luften, hengende flere meter over bakkenivå. I sesong går turgåere og turister i hopetall for å besøke attraksjonen, både barn som voksne. Fra utsiktsposten kan en beskue krystallklare Isfjorden, Åndalsnes og ruvende fjellformasjoner.

Sett av 2t tur/retur på den totalt 3,6km lange turen.
 

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                          Møre og Romsdal
Kommune:                  Rauma
Tid:                              2t tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       3,6km tur/retur (Stigning 506m)
Høyde:                        Rampestreken 550m.o.h.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Middels

Basert på turens stigning og underlag klassifiserer vi turen til Middels i vanskelighetsgrad. Det er ingen tvil om hvor en skal gå, fordi både sti, skilting og merkinger viser godt igjen i den skogkledde lia. Derimot er det høy stigning fordelt ut på antall kilometer, samt mye krevende fottur-partier – vått, sørpete, sleipe røtter og glatte steiner. Vi trenger ikke skrive annet enn at godt fottøy er viktig her, - velg en sko med godt grep og støtte.

Det er gangveier laget av stålkonstruksjoner i starten av turen, deretter skogsgrunn og til slutt fjellpartier og «sherpa-trapper» - en god kombinasjon!

Det er høy stigning fordelt ut på antall kilometere fra Åndalsnes til Rampestreken, husk at for mange kan være vell så hardt å gå disse høydemeterne ned igjen. Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Møre og Romsdal byr på vakker natur med høye fjell, mange isbreer, langstrakte fjorder og gode turmuligheter – alt dette får en oppleve i Ånsdalsnes. Fra Rampestreken kan en både se fjorder, fjell og isbreer.Fotturen fra Ånsdalsnes til Rampestreken går i den skogkledde Nebba-lia, men underveis er det gode muligheter for pauser med vid utsikt. Stien er godt synlig på hele turen, i tillegg er det gjort nødvendige tiltak for å forhindre eskalering ut i terrenget (klopping).

Anbefalt fottøy: Hiking / Fjellsko (vanntett).

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Turen fra den nedlagte «Esso-bensinstasjonen» i Åndalsnes til Rampestreken er rødmerket og skiltet, følg skilting for «Sommerrute». Til tross for at turen går i ei skogkledd li, er det enkelt å finne frem og det viser at stien er mye brukt – kanskje litt i overkant mye noen steder?

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

Gapahuk*Attraksjon*
Skog 

 


* Gapahuk: Grindabygg med benker og bord nedenfor Rampestreken
* Attraksjon: Rampestreken -  20m lang stålkonstruksjon med vid utsikt over Åndalsnes og Isfjorden.

 

 

Parkering
Parkering

Rampestreken – Parkering på nedlagt Esso bensinstasjon i Ånsdalsnes.Nedlagt Esso bensinstasjon i Ånsdalsnes (Rauma kommune).

Adresse; Romsdalsvegen 9, 6300 Åndalsnes – «Rampestreken Starting point».
Turen har startsted fra den nedlagte Esso bensinstasjonen, eller Esso-tomta som de «innfødte» sier. De som skal gå over kjente Romsdalseggen parkerer også her. Det er rikelig med parkeringsplasser, men i sesong fylles den fort opp og det anbefales å være tidlig ute.

Kjørebeskrivelse - Google Maps
(Legg inn ditt startsted)

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Rampestreken – Turen starter lettgått på gangveier laget av stålkonstruksjoner.Vi står med den nedlagte Esso-stasjonen på Åndalsnes, eller «Esso-tomta» som de innfødte sier her. Det er tidlig morgning, sola skinner og det er varmt i lufta. Både turgåere og cruise-turister har inntatt sentrum, de fleste for å gå over kjente Romsdalseggen. Allikevel er Rampestreken et godt alternativ for de som ikke har mulighet, eller tid til å sette av en hel dag til den spektakulære turen over Eggen.

Fra Esso-tomta spaserer en noen få titalls meter tilbake mot rundkjøringen og tunnelen, derfra er det vei opp i den skogkledde Nebba-lia. Første del av turen går på gangveier laget av stålkonstruksjoner.


 

 

Rampestreken – Fotturen går i den skogkledde "Nebba-lia".Men, la oss si det først som sist; Det som tilsynelatende ser ut til å være en grei «gangvei-spasertur», er ingen enkel affære. Turen opp i den skogkledde lia kan by på flere utfordringer, - om en ikke er forberedt. Det er viktig å ha gode sko, godt grep, helst vanntette og med støtte. Ekstra viktig er våre anbefalinger etter nedbørsrike dager. Husk i tillegg nok vann, både til turen opp og ned.

 

 

 

 

 

 

Rampestreken – Det er god utsikt fra skogens mange "gløtt".Det er rødmerket flere steder i den skogkledde lia. I tillegg er det etappevis skiltet til både Romsdalseggen og Rampestreken. En er aldri i tvil om hvor en skal gå, og det er enkelt å finne frem i dette området, - synes vi. Turgåere, cruise-skip turister og andre går i hopetall opp for å beskue utsikten fra attraksjonen, noen takler stigningene bedre enn andre. Husk at turen ned kan være «vell så hard» som turen opp, vi råder deg derfor til å spare litt på kreftene, og nyt isteden utsikten fra turens mange åpne «gløtt» fra den skogkledde lia.

 

 

 

Rampestreken – Det er vid utsikt fra den 20m lange rampen.Vi kan høre jubel, latter og glede lenger oppe i lia. Utpå den 20 meter lange Rampestreken er det fylt opp med mennesker, - alle vil fotograferes mens de beskuer den enorme utsikten i et slags «kø-system»! Rampen henger høyt i fjellsidene med et utspring på hele 8m ut fra fjellveggen, og det er mange meter ned til bakkenivå.

Det er vid utsikt over Åndalsnes med den krystallklare Isfjorden og de mange fjellene rundt – en sammensetning som gjør det hele magisk!

Tilbakeveien går i samme fotspor.

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått sommeren 2017, dato 20.juli.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

Tillegg,

  • Vann - Husk nok vann til både turen opp og ned. Det er lite muligheter for å fylle drikkeflasken på denne turen, det til tross for at det kommer ut et rør i nærheten av Rampestreken hvor det står skilt for «Drikkevann». Vår erfaring er at det kommer lite, eller ingen vann ut av dette røret på tørre sommerdager.

 

 

Bildegalleri
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Romsdalseggen - Fra Venjesdalen til Åndalsnes Blånebba – Utsiktsrik topptur fra Venjesdalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Kjell Arild Nummedal.

 

 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer