Du er her

Støle Turisthytte - Fjellveien fra Tomannsbu

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Støle Turisthytte – Fjellveien fra Tomannsbu.Støle turistforeningshytte ligger øverst i Kvitladalen, området rundt er idyllisk og fredfylt. Elva Loni renner urørt forbi turisthytta og videre ned mot kjente Kvitlen og Brattabø. Med start fra turisthytta Tomannsbu slynger stien seg i et variert og spennende terreng. Stien er både rødmerket og skiltet, deler av turen følger en gammel ferdselesåre.

Sett av 3,5t en vei på den totalt 11,1km lange turen.
 

 

 

Kommune:                 Sirdal
Tid:                              3,5t en vei (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       11,1km en vei
Merket:                        Ja (Skiltet og T merket)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Støle turisthytte 540m.o.h og Tomannsbu turisthytte 735m.o.h

 


 

Parkering:
Parkeringsmulighetene er mange, på denne flotte sommerturen gikk turen med utgangspunkt fra Tomannsbu. Men, turisthytta Støle kan vandres til fra flere ulike stier, jeg vil prøve å liste opp noen av alternativene.

Utgangspunkt for turen er fra turisthytta Tomannsbu. Tomannsbu fra Hunnedalen
Parkering og turbeskrivelse fra Hunnedalen til Tomannsbu finner du ved å klikke inn på artikkelen her.

Støle fra Skredå
Parkering og turbeskrivelse fra Skredå til Støle finner du ved å klikke inn på artikkelen her.

Støle til Stavtjørn
Parkering og turbeskrivelse fra Støle til Stavtjørn finner du ved å klikke inn på artikkelen her.

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Støle Turisthytte – Ole Andre langs de mange vatnene.I det gardinene rolig svaier av en lun vind, skinner solstrålene inn på soverommet, jeg våkner og tar en liten titt ut av det smale vinduet. Sola skinner i øst og vi er midt i fjellheimen, omringet av store fjell og vann sitter vi omsider ved frokostbordet og har det hyggelig med andre turglade mennesker. Noen skal tilbake til Hunnedalen, mens andre skal videre til Støle slik som Ole Andre og jeg. Hyttepliktene er unnagjorte og vi er pakket og klar for neste etappe.

 

 


 

 

Støle Turisthytte – Vi er kommet til sørlig ende av Vassvollvatnet.Det åpne og oversiktlige terrenget har tatt oss langs Djupevatn, Langavatn og Vassvollvatnet. En skulle gjerne tro at stien går i et flatt og lettgått lende?
Det gjør den også for det meste, men det er verd å nevne at det stedvis er kupert, myrlendt og at enkelte svaberg kan være glatte. Vi står i den sørlige enden av Vassvollvatnet og kikker utover, stien går bratt ned Vasshollia mot et lite tjern og en støl. I tjernet svømmer store stimer med rumpetroll, mens fuglene kvitrer fra trærne rundt.

 

 

 

 

Støle Turisthytte – Det idylliske stedet Øyestøl.Vi nærmer oss turisthytta Støle. Stedet Flæet er innenfor synsrekkevidde, men det er langt ned og vi tar det hele i et veldig rolig tempo i bratte skaret. Ole Andre og jeg er nede i kjent terreng, det er nemlig ikke så mange ukene siden vi var på Støle og da gikk vi fra Skredå igjennom Skredådalen. De store fjellsidene leder oss på lik linje med de røde T ene ned mot Øyestøl, vi følger traseen av en gammel ferdselsåre mellom Jæren og Skredå.
 

 

 

 

 

Støle Turisthytte – Utsikt fra hytta og videre ned mot Kvitladalen.I den frodige Øyestøldalen sildrer Øyestøllona parallelt med stien, det er tydelig at flere har vandret her i en årrekke før oss. Rundt oss ser vi flere sauer og lam, de er eksperter på å holde vegetasjonen både i og rundt stien vedlike. I det vi runder fjellryggen av Finnbakkan ser vi hytta, øverst på en høyde ligger Støle uforstyrret til i terrenget. Vi setter fra oss sekkene på utsiden av hytta, det er tid for et forfriskende bad i elva Loni som idyllisk sildrer nedover Kvitladalen. 

 

 

 

 

Støle Turisthytte – En kjekk kveld med kortspill og drøs.Vi er foreløpig alene på den selvbetjente turistforeningshytta, men vi venter på ei mor og datter som vi traff dagen før på hytta Tomannsbu, i mellomtiden nyter vi stillheten i den solfylte hytteveggen. Det ble i midlertidig så stille at jeg sovnet på utsiden, Ole Andre er inne og slapper av. Plutselig skvetter jeg til og hører stemmer, det er "kjentfolk" fra Tomannsbu. Sammen har vi en hyggelig kveld, og datteren var utrolig flink til å lage mat til oss alle, på menyen sto det Pasta Parma m/ skinke.

 

 

 

 

Støle Turisthytte – En ny etappe står for tur, vi skal til Stavtjørn.Etter en fantastisk hyggelig kveld med godt drøs og kortspill, er vi på nytt klar for en ny dagsetappe. Vi får i oss en god porsjon frokost, rydder hytta og henter vann til oppvask og vask av hytta. Vi takker for laget og ønsker hverandre god tur videre. Etappen vi har fremfor oss er lang og vi ønsket å starte på turen til Stavtjørn så tidlig som mulig.

Takk for en fin tur Ole Andre.

 


 

Obs!

  • Fortsettelse på turen kan du lese her, da tar vi for oss etappen fra Støle til Stavtjørn.


 

Bildegalleri
Dato: 19.07.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer