Du er her

Tomannsbu Turisthytte - Fottur fra Hunnedalen

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Tomannsbu Turisthytte - Fottur fra Hunnedalen Tomannsbu turistforeningshytte er idyllisk plassert like ved Djupevatnet, den selvbetjente hytta er stor og romslig. Traseen er lettgått og varierende mellom et småkupert, frodig og nakent fjellandskap. Hytta er familievennlig, det er fine bademuligheter og egen båt like nedenfor. Tomannsbu er ei populær turisthytte.

Sett av 2t en vei, lengde 7km.
 

 


 

Kommune:                 Sirdal
Tid:                              2t en vei (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       7,0km en vei
Merket:                        Ja (Skiltet og T merket)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Tomannsbu 735m.o.h

 

 


Parkering:

Tomannsbu Turisthytte – Parkering ved Rv45 v/ TveitabrekkaParkeringnedenfor Rv45, nedenfor Tveitabrekka v/ Hunnedalen.

Fra Ålgård i Rogaland fylke, sving av E39 med skilt opp til Sirdal og Oltedal. Følg veien forbi Oltedal, Dirdal, Gilja og fortsett videre mot Hunnedalen. Like før du kjører inn i Vest-Agder fylke og inn i Sirdal kommune kommer P skilt til syne ved Høgaleitet. Fortsett noen hundre meter til og det er på nytt skiltet, denne gang til Tomannsbu. Det er gratis parkering og toalett på plassen. GPS posisjon N58 52.628 E6 35.877.

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Tomannsbu Turisthytte – Tøff etappe opp TveitabrekkaFellesferien er i gang, og jeg har akkurat startet på min 3 ukers lange ferie. Det er meldt sol og ypperlige forhold i lange tider fremover. Ole Andre og jeg stikker til fjells, denne gang til turistforeningshytta Tomannsbu. En bil er parkert nedenfor Tveitabrekka, den andre er parkert på Stavtjørn hvor vi skal avslutte turen. Vell, sekken er festet godt til overkroppen og kameraet er på og klar for bruk. Turen starter bratt opp Tveitabrekka, og i solsteiken får vi en tøff start.

 

 

 

 

 

Tomannsbu Turisthytte – Myrullen danner et hvit teppe langs traseen.På toppen av Tveitabrekka kan vi puste lettet ut, snaufjellet har tatt over og det bratte terrenget er byttet ut med et småkupert og frodig lende. Vi passerer flere små og store tjern, rundt dem vokser et hvitt teppe av nydelig myrull. Vi ser noen sauer, men på langt nå så mange som vi skulle ønsket. Med jevne mellomrom møter vi andre turgåere, noen inne for dagstur, andre har overnattet og er på vei tilbake.

 

 

 


 

 

Tomannsbu Turisthytte – Ole Andre på vei til Tomannsbu.Det er like før vi når turens mest utsiktsrike plass, og vi er bare et lite steinkast unna å nå toppunktet på hele 850 høydemeter. Store vatn omringet av enorme fjellformasjoner dominerer det hele, det er vanskelig og gi slipp på utsikten, men det må vi for svaberget like nedenfor er stedvis vått og er svært glatt. Den T merkede stien tar oss ned mot helårsbroa like vest for Store Øyevatn 724moh.

 

 


 

 

 

Tomannsbu Turisthytte – Vi passerer ei flott hytte ved Store Øyevatn.Vi ser ei flott hytte like ved utløpet av Store Øyevatn, minner kanskje litt om Tomannsbu ved første øyekast? Terrenget er ikke "veldig ulikt", men hytta og størrelsen på vatnet avslører det hele. Det frister med et bad i solsteken, og på rekke og rad finnes det et bredt utvalg av vatn og tjern. Men, vi blir enig om å komme oss til hytta og heller ta et bad ved Djupevatnet.

 

 

 

 

 

 

Tomannsbu Turisthytte – Myrlendt område igjennom Flåskaret.Traseen igjennom Flåskaret byr på unike og flotte øyeblikk, myrullen ligger som et teppe over det "sumpete" og gresskledde dalføret. Sauene beiter i det frodige terrenget, og like ved hopper vi fra stein til stein igjennom det våte terrenget. Vi er ikke langt unna dagens mål, men allikevel føler vi det nærmest obligatorisk å ta en kort pause langs et speilende tjern, noe så flott kan ikke bare vandres forbi.

 

 

 

 

 

 

Tomannsbu Turisthytte – Hytta ligger perfekt til på det glattskurte grunnfjellet.Djupevatnet kommer først til syne, og like rundt fjellsiden står ei stor og flott hytte på det glattskurte grunnfjellet. Vi kan høre barnelatter, det er tydelig at bekken like ved er populær. Hytta er utstyrt med to robåter, lekekrok, åtte soverom og flotte bademuligheter like ved for å nevne noe. Vi setter fra oss sekkene på utsiden og går inn for å hilse god kveld i stuen. Det er overrepresentert med turgåere sør for Skjævelands brua, faktisk hele 12 av 14 stykker.

 

 

 

 

 

Tomannsbu Turisthytte – Kortspill med hyggelige mennesker på hytta.Etter å ha funnet et soverom er det tid for å spise litt, dagens middag blir en påse turmat. På kvelden utveksler vi turerfaringer og tips, samt spiller kort og har det hyggelig. Noen er på sin første turistforeningshyttetur, mens andre er litt mer vandt til omgivelsene. Akkurat slik det også er når vi spiller kort, eller hva Ole Andre?
Vell, vi legger oss tidlig for å være opplagt til en noe lengre tur dagen etter, da går nemlig turen til turisthytta Støle.

 

 

Obs!

  • Fortsettelse på turen kan du lese her, da tar vi for oss etappen mellom turisthytta Tomannsbu og Støle.
     


 

Bildegalleri
Dato: 18.07.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Kommentarer

Kommentar: 
Hei, Må vi booke til den datoen vi ønsker å overnatte i hytten ?

Kommentar: 
Hei Robin, Du må på ingen måte booke rom på selv og ubetjente hytter. Ordningen er valgfri og det er opp til hver enkelt om en ønsker å forhåndsreseevere soveplass. Derimot kan det være lurt på større betjente hytter i høysesong, slik som Haukeliseter, Stranddalen, Preikestolhytta osv. Når det gjelder turisthytta Tomannsbu er det bare og pakke sekken og gå på tur :) En trenger ikke å reservere soveplass, det er valgfritt.

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer