Du er her

Urdalsnipa 561m.o.h - Populært turmål hele året

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Urdalsnipa – Bjerkreimsenderen – Bjerkreim kommuneUrdalsnipa eller ofte kalt Bjerkreimsenderen og Moisenderen er et fint turmål med mye utsikt. Turen starter 227m.o.h og det stiger jevnt stort sett hele veien opp mot 561m.o.h hvor senderen står. Fra toppen har du flott panorama utsikt i alle retninger, og mange turmål som Karten, Brusaknuden og Ulvarudlå kommer til syne. Hele turen går på grusveg, du bør beregne ca 2t tur / retur, den totale lengden på turen er 8km.

 

 


 

Kommune:                 Bjerkreim
Tid:                              2t tur / retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       8km tur / retur
Merket:                        Nei 
Terreng:                      Grusvei (Joggesko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Urdalsnipa 561m.o.h

 


Parkering:

Urdalsnipa – Bjerkreimsenderen – ParkeringParkeringsplass ved Moi i Bjerkreim kommune. Vårt utgangspunkt er fra Nærbø og det vil da være naturlig å kjøre opp mot Karlsbu som ligg like i nærheten av vatnet Storamoset. Fortsett på vei 504 forbi Kartavoll og videre mot Bue. Like etter innkjørsel til Osland er det tilrettelagt med en stor veilomme hvor det ofte står lastebiler parkert, fortsett knappe 250m før du svinger inn til høgre over brua til Moi. Like etter kommer en parkeringsplass til syne rett før gårdstunet. Vis hensyn ved parkering. GPS posisjon N58 38.977 E5 55.270

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 


Informasjon:

Urdalsnipa – Bjerkreimsenderen – MoisenderenTuren starter på 227m.o.h rolig ned mot Røyslandsvatnet. Grusveien går igjennom gårdstun så hvis hensyn til grunneier. Langs vatnet i vestlig ende er det ei lita strand og området er idyllisk. Lengre opp i bakken drives det med honningproduksjon fra de mange bikubene som er utplassert. Ved vatnet er du på turens laveste punkt, herfra går det stort sett oppover avbrutt av et lite parti som går litt mindre oppover. Med andre ord, ikke gå for hardt ut i begynnelsen. Etter at første etappe er unnagjort er det mulig å skjære ut og inn på sti opp mot Trollshaugen og Joneknuten i vestlig retning, men dette vil bli en helt annen tur og et annet fottøy vil være nødvendig. Følelsen av et noe flatere terreng varer ikke lenge, vi er snart i enden ved fjelltoppen Ørnareiret, her starter nok turens hardeste etappe. Men, med en slik utsikt som bedres for hver meter blir fort stigningen omgjort til noe positivt. Tårnet på senderen viser godt igjen fra de fleste toppene på Jæren.
 

 

Urdalsnipa – Bjerkreimsenderen – Moisenderen

Men, når endelig Ulvatjørn er et faktum på din venstre side er du like i nærheten. Nå er det kun to små etapper igjen før målet er nådd. På toppen er utsikten ubeskrivelig, her er det panorama utsikt i alle retninger. Bjerkreimsenderen sprer tv-signal til store deler av Rogaland i tillegg til å være et kommunikasjonstårn. 

Retur går på samme grusvei tilbake til parkeringsplass. Selv om underlaget er godt og turen går på grusvei kan enkelte oppleve dette som en krevende tur. Tilpass tempoet til din fysiske begrensning så vil det være fult mulig å bestige toppen.


 

 

Bildegalleri
Dato: 18.11.2012
Feil visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

GPX fil: 
Leaflet Kart: 

 

 

Kommentarer

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer