Du er her

Vallresknuten og Storeknuten – Gilja

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Vallresknuten og Storeknuten – Gjesdal – Gilja – TurEn flott dag mot slutten av April måned ble brukt til å bestige Vallresknuten med sine 885m.o.h. Vallresknuten er lokalisert i Gjesdal kommune, nærmere bestemt Gilja v/ Giljastølsvatnet. På toppen av Vallresknuten har du en flott utsikt i alle retninger, terrenget er stort sett flatt i nærliggende områder. Du bør sette av ca 2t til topp punktet og ca 1,5t ned, ca 4t tur / retur. Vi brukte 6t tur / retur inkludert avstikkeren til Storeknunten samt at det var mye snø i stien. 12km tur / retur. 
 

 

 

 

Kommune:                 Gjesdal
Tid:                                 6t tur / retur
Lengde:                        12km tur / retur
Merket:                          Nødlet (Turen til Storeknuten er ikke nødlet)
Terreng:                        Sti
Vanskelighetsgrad:  Middels
Høyde:                          Vallresknuten 885m.o.h          Storeknuten 583m.o.h

 

 


Parkering:
Vallresknuten og Storeknunten – Gjesdal – Giljastølen – ParkeringFra Ålgård i Rogaland fylke, sving av E39 med skilt opp til Sirdal og Oltedal. Du skal kjøre forbi Oltedal og Dirdal men, ved Gilja svinger du opp mot Giljastølveien 281 og følger denne veien opp til Giljastølen Camping og Alpin anlegget. Skal du parkere ved camping plass koster dette 70,- i år 2013.
GPS Posisjon N58 49.344 E6 17.030

 

 

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under)
Annonse: Månafossen Opplevelser AS - Kombiner klatre- og fottur!

 

 


Informasjon:
Vallresknuten og Storeknuten – Gjesdal – Gilja – TurSilje og jeg var klar for langtur å bestemt oss for å bestige Vallresknunten en flott søndag mot slutten av april måned. Vi var usikker på forholdene med tanke på snømengder og hvor tung turen ville bli grunnet dette. Vell, vi startet ved godt mot etter å ha parkert bilen ved Giljastølen Camping som ligger like i nærheten av Giljastølsvatnet. Vi beveget oss mot parkeringsplassen til alpin anlegget og opp mot skitrekket som vi forøvrig følgte et godt stykke opp bakken. Vi hadde undervurdert stigningen i starten og hadde kledd oss godt grunnet varierende værforhold og en del vind men, vi merket fort at vi måtte skifte til lettere klær ettersom vi gikk oppover. Halvveis i bakken tar vi en liten pause og studerer den flotte utsikten som allerede er kommet til syne, fargene i naturen er flotte og blandingen av vinter og vår farger med snørester gjer dette til et flott syn. Vell, vi må videre og fortsetter oppover til siste sving opp mot skitrekket på traktor veg. Her er det Viktig at du fortsetter i sør østlig retning rett opp retning Vallresknuten for å komme inn på stien som er nødlet. Se bilde i bildegalleri nedenfor for detaljer.
Vi er nå kommet oss opp i terrenget hvor en flott sti ligger fremfor oss, det er ingen tvil om hvor vi skal gå med en slik flott sti samt alle nødlingene som viser veg langt frem. Vell oppe ved Måkavatnet 779m.o.h flater terrenget ut og Vallresknunten kommer til syne. Vi passerer vatnet på nord siden og fortsetter østover på stien før vi brekker sør øst mot Vallresknunten. Terrenget rundt og ved Måkavatnet er noe lunde flatt uten større stigninger noe som gjør dette til en luftig tur på en vindfulle dager, ha med varme klær i sekken.  

 Vallresknuten og Storeknuten – Gjesdal – Gilja – TurSilje er som vanlig først oppe ved topp punktet og det var hun også her, straffen er at hun må skrive oss begge og Pita (hunden) inn i gjesteboken. Utsikten fra Vallresknuten med sine 885m.o.h var flott. Det blåser kraftig på toppen og vi velger å gå tilbake på samme sti for å finne en litt lunere plass for å spise litt mat, vi endte opp med å sette oss ned att med Måkavatnet. Solen som av og til tittet frem i det mørke skydekket varmet så godt at deler av sporene i snøen etter oss var borte bare etter noen timer. Etter en kort matpause fortsetter vi i retning skitrekkets topp punkt, vi skal følge stien helt tilbake og ned på traktor vegen igjen. Vi hadde bestemt oss på forhånd å legge turen innom Storeknuten 583m.o.h, på GPS kartet viste det en sti fra skitrekkets topp og helt ned til fjellet. Denne stien er ikke nødlet men, er enkel å følge i vegetasjonen. Etter en kort visitt fortsetter vi på samme sti tilbake til toppen av skitrekket hvor vi går inn på traktor veg, vi følger traktor vegen et stykke ned før vi tar siste pause og nyter utsikten ut over Giljastølsvatnet med en kopp kaffe.

Dette er en flott tur for voksne, ungdommer og seniorer. Turen blir nok i lengste laget for barn.
Husk å signere deg inn i gjesteboken ved varden, Vallresknuten er for øvrig med i Vardejakten som Ålgård Orientering har.

God Tur!

 


Bildegaller
Dato: 21.04.2013

Feil ved visning? Klikk her

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer