Du er her

Flokatveitnuten 901m.o.h – Flott topptur med mye utsikt

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Flokatveitnuten 901m.o.h – Etne – ToppturFjellet Flokatveitnuten ligger i Etne kommune, Hordaland Fylke. Toppen raker 901m.o.h med en fantastisk utsikt i alle retninger. På dager med god utsikt kan du se Folgefonna i retning nord. Toppen ble besteget fra Løkjelsvatnhytta hvor vi hadde tenkt å overnatte. Turen går på merket sti opp til Austmannavatnet 821m.o.h i nordlig retning, herfra må du gå ca 700m i nord vestlig retning uten merking og sti. Du bør sette av 3t tur/retur fra Løkjelsvatnhytta for å gå de 7,8km denne turen er på. Det er ingen problem å ta dette som en dagstur fra parkeringsplass ved Kritle, da bør du regne 1,5t ekstra pr.vei. Absolutt en kjempeflott tur som bør bestiges hvis du liker toppturer.

 

 

Kommune:                 Etne
Tid:                              3t tur / retur fra Løkjelsvatnhytta (I tillegg kommer eventuelle pauser )
Lengde:                       8,3km tur/ retur fra Løkjelsvatnhytta 
Merket:                        Ja (Med unntak av siste 700m, se tekst)
Terreng:                      Sti (Med unntak av siste 700m. Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Flokatveitnuten 901m.o.h

 

 

 

Parkering:

Flokatveitnuten 901m.o.h – Etne – ParkeringVi startet turen fra Løkjelsvatnhytta med parkering ved Kritle i Etne kommune. For å komme seg til parkeringsplass må du svinge av Europavei 134 og inn mot vei som fører deg forbi Rygg / Auastad og videre inn mot Aukland på veg 36. Følg veien videre opp mot Hårlandsvatnet og sving av til høgre ved skilt opp til Løkjelsvatnhytta. Det er viktig at du svinger opp til høgre og ikke fortsetter videre for da kommer du til Hårland (Stegane). Du kan også gå til Løkjelsvatn fra Hårland, da får du en litt mer luftig tur med litt klatring. Uansett, følg veien til toppen og forbi Kritlalia til du kommer på anvist parkeringsplass. Husk kr 35 (år 2013) for parkering som legges i konvolutt som finnes ved parkeringsplassen. Vi hadde ikke vekslepenger så vi måtte ut med kr 100. GPS posisjon N59 38.933 E6 05.855

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Flokatveitnuten 901m.o.h – Etne – ToppturTuren fra parkeringsplass ved Kritle og opp til Løkjelsvatnhytta tok oss knappe 1,5t, vi fikk pakket om og satt fra oss bagasje / sekker i hytta før ferden opp til Flokatveitnuten begynte. Vi er ikke kjent i området men, løypa var tegnet inn på GPS i forkant og kartet nøye studert. Før turen startet hadde vi en kaffekopp på trappa til Løkjelsvatnhytta i godt 20-25 varmegrader. Et hyggelig par kom gående mot hytta, de kunne fortelle at de hadde gått "stegane" opp fra Hårland. De var godt kjent i området noe vi benyttet oss av å vi fikk masse tips til hvor vi burde gå for å komme oss til Flokatveitnuten. Etter en hyggelig samtale med kaffe og niste satt vi kursen nord over på stien som blant annet går til Blomstølen. Haugesund Turistforening har gjort en kjempejobb, det er ingen tvil om hvor vi skal gå og merkingene står tett på steinene oppover i terrenget. Vi følger merket rute på vestsiden av Lykilsvatnet i nordlig retning, noen parti er fuktige grunnet stor snøsmelting. Terrenget er behagelig og stien fantastisk, utsikten bedres for hver høydemeter vi stiger. Etter en knapp kilometer kommer vi til et stiskille som går ned til Undsteinsstølen, her fortsetter vi videre på merket sti til Blomstølen. Videre oppover i terrenget går vi forbi enkelte tjern hvor store deler av tjernet enda er islagt, selv midten av Mai måned. Vi er nå fremme ved Austmannavatnet som ligger 821m.o.h, her fulgte vi stien helt til nordlig ende av vatnet før vi valgte og gå i nord vestlig retning opp til Flokatveitnuten. Avstanden uten sti og merking er ca 700m en vei, i tillegg ser du toppen fra Austmannavatnet.

 Flokatveitnuten 901m.o.h – Etne – ToppturPå veg opp mot Flokatveitnuten går Silje først med et forsprang på knappe 20 meter fra meg, plutselig flakser to fjellryper opp foran oss. Fantastisk syn, vi kom veldig nærme før de flakset sin vei. Uansett rype eller ikke fortsatte turen oppover og vi var alle tre spente på hva Flokatveitnuten ville by på av utsikt, varde og terreng. Utsikten var storslagen med fantastisk panorama utsikt i alle retninger, flott terreng som en hver topptur entusiast burde bestige. Etter en god pause på toppen og mange bilder ble knipset fortsatte turen ned til Austmannavatnet hvor merket sti viste vei tilbake til Løkjelsvatnhytta. Nede ved hytta satt Anne Helen, ei veninne av Silje og ventet på oss. Hun hadde overnattet ei natt ved Olali hytta for å så vandre opp til Løkjelsvatnhytta for å være med oss. Alle fire var samlet på kvelden i sikringshytta ved Lykilsvatn hvor vi disket opp med god mat og mange gode historier.

Er du interessert i å lese om turen fra Kritle til Løkjelsvatnhytta tur/retur kan du gjøre dette ved å klikke her.

 

 

Bildegalleri
Dato: 18.05.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer