Du er her

Tindeskarvatnet – Fottur i nydelige omgivelser

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Tindeskarvatnet – Fottur i nydelige omgivelserTindeskarvatnet ligger på kommunegrensa mellom Stranda og Sykkylven. Turen går fra Svartevatnet og gjennom Vassdalen hvor en går forbi små vann som ligger som perler på en snor. Her går en i bjørkeskog, ur og høyfjellsterreng. Vi er ikke på topptur, men får allikevel en vid utsikt fra Vassdalen.

Sett av 2,5 t tur/retur på den totalt 6,4 km lange turen.
 

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                         Møre og Romsdal
Kommune:                 Stranda og Sykkylven
Tid:                             2,5 timer tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                      6,4 km tur/retur (Stigning 516m)
Høyde:                        Tindeskarvatnet 990 moh.

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Middels/Krevende

Basert på turens lengde og stigning er turen til Tindeskarvatnet klassifisert Middels i vanskelighetsgrad. Men, det er mye stigning fordelt på antall kilometer, over 500 høydemeter på 3,2 kilometer, i tillegg til at en går i en del ur og steinete parti. Det er tydelig og god sti på store deler av turen, men også en del røtter og steiner som kan være glatte etter våte perioder. Har grunnet stigning og til dels krevende underlag valgt å gradere turen som Middels/Krevende.

Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Turen starter på grusvei og sti i skogsterreng, og det er bjørka som dominerer landskapet. Litt oppe i lia åpner landskapet seg, og resten av turen går i ur og høyfjellsterreng som er åpent og oversiktlig om sikten er tilstede. Vannene ligger som perler på en snor bundet sammen med bekker og små fossefall, der Tindeskarvatnet er det siste vannet på rekka.

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Det er skiltet helt i starten av turen mot Tindeskarvatnet, men ikke noe skilting utover det. Rødmerking av varierende grad, samt litt nødlinger. Det er stort sett god og tydelig sti, og vi opplevde at det var lett å finne frem til Tindeskarvatnet. Turen i korte trekk:

  1. Fra parkeringsplassen går en langs autovernet ca. 350 meter i sør-østlig retning før en kommer til en liten parkeringsplass på høyre side av veien. Her står skiltet mot Tindeskarvatnet, og i denne retningen skal vi. Grusveien følges over en bro, og vi følger stien som går bratt oppover Vassdalen på venstre side av elven.
  2. Stien forsvinner når vi står med ei ur rett foran oss, men om du ser godt etter så ser du at det er trappetrinn nesten gjennom hele ura. Om du er i tvil om hvor du skal her, så tenk at du skal fortsette å gå langs elva og du skal opp på høyre side av ura.
  3. Her er du igjen på tydelig sti som følges til Tindeskarvatnet.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

Denne turen går i nedbørsfeltet til vannverket, og det står ved turstart forbuds-skilt mot bading, fisking, telting og bruk av båt. En kan selvfølgelig drive med friluftsaktiviteter som telting på høyfjellet, men da om en tar hensyn til at alle vann på denne turen er forbundet med drikkevannskilden nede i Vassdalen.

 

 

Parkering
Parkering

Tindeskarvatnet – ParkeringParkering på opparbeidet parkeringsplass langs Fv60 i Sykkylven kommune.

Fra Stranda sentrum følg Fv60 i retning Stryn/Hellesylt og Ålesund. I kryss rett før Esso bensinstasjonen, sving til høyre og inn på Hevdalsvegen i retning Ålesund. Når en kommer til kommuneskiltet til Sykkylven kommune kjører en ca. 400 m og parkeringen er på venstre side.

GPS posisjon N62 17.423 E6 46.199.

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Tindeskarvatnet – Det stiger godt gjennom bjørkeskogenVi har vært på tur til Dalmannshornet, og på veien gikk vi forbi Tindeskarvatnet. Turen opp til Tindeskarvatet alene mener vi var så bra at den fortjener en egen turbeskrivelse. Vi starer med å gå noen hundre meter langs bilveien, før vi går av veien og følger skiltet mot Tindeskarvatnet. Etter et lite stykke langs grusvei/traktorvei kommer vi inn på en sti som går bratt opp gjennom bjørkeskogen. Stien her er tydelig, men preget av jord og røtter som vil være sleipe under våte forhold. Det åpner seg opp og ei ur ligger foran oss.

 

 

 

Tindeskarvatnet – Omgivelsene speiler seg i det krystallklare vannetPå avstand ser ura krevende ut, men når vi kommer nærmere ser vi at det går trappetrinn gjennom store deler av ura. Mot toppen av ura blir vi litt usikre på retningen, men holder høyre og finner stien når vi kommer opp. Vi har nå gjort unna de tøffeste stigningene, og herfra stiger det mer gradvis frem til Tindeskarvatnet. Videre gjennom Vassdalen er stien tydelig og lett å følge. Små vann ligger som perler på en snor, budet sammen med bekker og små fossefall.
 

 

 

 

Tindeskarvatnet – Skyene henger tungt over TindeskarvatnetVannet er krystallklart, og omgivelsene speiler seg i vanna. Det er egentlig litt grått og trist vær, men omgivelsene er allikevel spektakulære. Vi kommer frem til Tindeskarvatnet og her henger tunge skyer over vannet. Synet som møter oss er helt nydelig, og det er absolutt noe eget med å gå på tur i slike forhold. Fra Tindeskarvatnet går turen vår videre til Dalmannshornet, men returen går i samme fotspor. En tur i nydelige omgivelser som anbefales!

 

 

 

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er gått sommeren 2018, dato 20. juli.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Bildegalleri
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Den Trondhjemske postvei - Fra Herdalen til Ljøbrekka Dalmannshornet - Topptur i spektkaulære omgivelser

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Heidi Bjerre

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer