Du er her

Vådlandsknuten - Utsiktsklassiker i en idyllisk rundtur

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Vådlandsknuten – Utsiktklassiker i en idyllisk rundturVådlandsknuten med sine 811moh byr på en storslått utsikt, toppen er rene utsiktsklassikeren på godværsdager. Den populære fjelltoppen ruver i terrenget blant nærliggende nabotopper. Deler av rundturen går igjennom et nakent og oversiktlig terreng, men varierer også blant skogkledde lier og idylliske tjern. Stien er T merket og skiltet.

Sett av 4t på rundturen som er på totalt 12,3km.
 


 

 

Kommune:                 Gjesdal
Tid:                              4t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       12,3km rundtur
Merket:                        Ja (T-merket og skiltet)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er en fordel, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels / Krevende
Høyde:                        Vådlandsknuten 811m.o.h

 


 

Parkering:

Vådlandsknuten – Parkering innerst på Madland.Fra Ålgård, følg Rv45 forbi Limavatnet og videre opp mot Oltedal. Følg veien til veikryss like før Oltedalsvatnet, her er det skiltet til «Madland» og «Brekko». Sving av til høyre og fortsett oppover, det er på nytt skiltet mot målet. Sving av til venstre og følg veien, Vølstad passeres. Et veikryss skiltet «Brekko Friluftsområde» passeres og videre går veien igjennom gårdsbruk på Madland. Fortsett igjennom et 2-3 grinder til du kommer til opparbeidet p.plass innerst på Madland. GPS posisjon N58 46.860 E6 06.429.

  

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Vådlandsknuten – En etter en følger vi den T merkede stien.På parkeringsplassen har mange turglade og kjekke mennesker allerede møtt opp, turen i dag er en fellestur og totalt ble vi 14stk. Værvarslet bare noen få dager i forveien meldte om store nedbørsmengder, men så langt har vi ikke sett snurten av regnet, og det er like greit. En etter en følger vi Fossbekken oppover i terrenget, Ståle utnevner seg selv til "portvakt" og sørger for å åpne og lukke grinda. Terrenget åpner seg, og vi ser opp mot dagens topp, nemlig Vådlandsknuten.

 

 

 

 

Vådlandsknuten – Flere idylliske små og store tjern passeres på turen til toppenDe røde T merkene tar oss østover i terrenget og parallelt med Kvislabekken tråkker vi oss oppover. Området byr på flere turalternativer, men dagens løype via Longatjørn og opp til toppen er ukjent for de fleste av oss i gruppa, inkludert meg selv. Stien slynger seg blant flere små tjern, de fleste steder på godt underlag, men også via noen urete partier. Myrullen står side om side blant de mange tjernene, det hele ser bare helt fantastisk ut og flere blir fristet med å sette opp telt i nærliggende omkrets.

 

 

 

 

Vådlandsknuten – Hege studerer utsikten på toppenDet er tid for å gripe fatt på den siste og kanskje tøffeste etappen? Hanklatjørna og Rolighetsvatnet er passert og vi konsentrerer oss i det vi går over det store og urete partiet like nedenfor toppen. Etter hvert som vi stiger blir sikten mot de tunge og truende skyene i sør, bare mørkere og mørkere. På toppen står Hege og studerer utsikten, hun og flere andre retter blikket mot Store Skykula som var forrige måneds fellestur. 


 

 

 

 

Vådlandsknuten – Utsiktklassikeren i kommunenEn etter en når vi toppen, det skrives så blekket spruter i tur boka som er å finne i kassa på varden. En ivrig gjeng knipser bilder side om side med den digre varden, utsikten er upåklagelig. Noen har allerede funnet seg godt til rette og nyter nistepakken med tidenes utsikt, slike høyder er nemlig ikke dagligdags for de fleste av oss. Det sies "at en god porsjon latter forlenger livet", og utvilsomt blir vi noen år eldre alle sammen etter den gode stemningen i gruppa.


 

 

 

 

Vådlandsknuten – På vei ned mot FisketjørnaVi har hatt en god pause på toppen, det er på tide å fortsette på rundturen. Fulle av energi kaster vi sekkene på ryggen og setter kursen ned mot Fisketjørna, et digert skar fører oss bratt nedover mot den skogkledde lia. Fjellformasjonene speiler seg i tjernet, det er tilnærmet vindstille og samtlige blir stående og måpe. Stien følger tjernet i ca en km, slik at idyllen opphører ikke med det første.

 

 

 

 

 

 

Vådlandsknuten – Stien følger den skogkledde lia like ved Fisketjørna.Cesilia med en lånt og flott hund følger stien over lia, speiderhytta kommer til syne, det er et stort bygg som er umulig og ikke få øye på. Vi har ikke lenge igjen, etappen nærmer seg slutten. Regnet uteble og nede på parkeringsplassen står vi alle samlet, igjen. En kjekk og flott rundtur er over, nå gjenstår bare å ønske alle en fin tur hjem.

Takk for en utrolig flott fellestur.

 

 

 

 

Bildegalleri
Dato: 03.02.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer