Du er her

FjellTrimmen - Historikk for året 2016

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

FjellTrimmen – Historikk for året 2016Året 2016 - Vårt første år med turer hver uke! Økningen har vært veldig god og det er utrolig hyggelig at så mange ønsker å være med oss på tur. Turene har gått både høyt og lavt i terrenget, noen langs kystlinjen, andre til utsiktsrike fjelltopper. Hver onsdag har vi vært ute, uansett vær og vind! Bli med oss i 2017 du også!

Les mer.

 

 

 

Totalt har hele 1001 stk deltatt på FjellTrimmen i løpet av året 2016. Deltakergjennomsnittet var 19,25 turglade mennesker fordelt på 52 turer. I 2015 var antallet fra mai (oppstart) og ut året på 571 deltakere. For 2016 var antallet hele 706 deltakere i samme tidsrom, noe som gir en økning på 135 stykker flere turgåere fordelt på 32 turer.

 

 

 

Kort oppsumert

FjellTrimmen – Historikk for 2016 kort oppsummert.Vi har vært både høyt og lavt i terrenget. Noen turer har gått langs vår vakre Jærkyst, andre har gått til høye fjelltopper. På turene er vi likesinnede og sammen har vi det utrolig sosialt og kjekt. Vi vil benytte anledningen til å takke alle for et fantastisk oppmøte, og for hjelpen og støtten vi har gitt hverandre.

Turene har vært i kommunene Hå, Time, Klepp og Gjesdal, og det skal de fortsette å være. Vi utvider med nye turer kontinuerlig innenfor disse kommunene.

 

 

 

Turen med flest deltakere

FjellTrimmen – Turen med flest deltakere i 2016.Vi får høre med jevne mellomrom at rundturen ved Nordra Sundet friluftsområde er ønsket, og det var den også denne gangen. Hele 43 likesinnede og glade turgåere var med den17.august, det ble rene folkevandringen igjennom Hellvik. Vi hadde også en fellestur hit i februar, da var hele 53 stykker med oss, - så dette er et populært og anbefalt turområde.

Turbeskrivelse:
Nordra Sundet friluftsområde

 

 

 

 

Turen med minst deltakere

FjellTrimmen 2016 - Turen med minst deltakere.Det ble turen til Nonsfjedlet en sen kalenderdag i mars måned. Vi ble seks stykker som trosset den bitende kulden og den heftige vinden, men tur ble det, og vi storkoste oss! Nonsfjedlet er å finne i Gjesdal kommune med start fra Edlandsvatnet v/ Neseskogen.

Turbeskrivelse:
Nonsfjedlet

 

 

 

Nedenfor finner du historikk for gjennomførte turer i 2016. Her kan du finne turbeskrivelser, antall på turene, hvor lang tid vi har brukt og bildegalleri fra hver tur.

 


 

Gjennomførte turer i 2016:

FjellTrimmen Januar måned

 • Uke 1, Dato 6.januar. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Sikvalandskula byr på en imponerende utsikt, den langstrakte fjellformasjonen ruver 424m.o.h. Terrenget er lettgått og stien byr ikke på de store utfordringene, men siste kneik mot kula vil sørge for at du er god og varm i det du når toppen. Turen er ikke merket, men godt nødlet. Sett av 1,5t på den totalt 5,3km lange tur/returen. Turen har vanskelighetsgrad Enkel og alle er velkomne til å bli med. Husk hodelykt!

  Antall med på tur: 24stk     Brukt tid: 1t 45min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Sikvalandskula - Topptur med imponerende utsikt


   
 • Uke 2, Dato 13.januar. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Hele Jærkysten når vi ikke over på en kveld, derfor er etappen splittet opp, og denne gang går vi mellom Hå Gamle Prestegård og Skeie. Jærkysten byr på fantastisk natur omringet av et rikt dyre og planteliv. Strekningen fra Hå Gamle Prestegård til Skeieskogen byr på flotte naturopplevelser. Turen tar ca 2t å gå (tur/retur). Den totale lengden er 8,3km, inkludert ned til Håtangen. Turen har vanskelighetsgrad Enkel og alle er velkomne til å være med. Husk hodelykt!

  Antall med på tur: 18stk     Brukt tid: 1t 30min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Jærkysten – Hå Gamle Prestegård til Skeie


   
 • Uke 3, Dato 20.januar. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Turen til Steinkjerringa er populær. Men i dag gjør vi en vri. Med start fra Holmavatnet setter vi oss i halvparten av bilene og kjører ned til Vandavatnet (5min kjøretid), det blir herfra turen starter. Da får vi en kjekk etappe i nakent og oversiktlig heiaterreng tilbake til Holmavatnet. Turen er på 6,2km og det vil gå med ca 1,5timer. Vanskelighetsgrad er satt til middels, men terrenget er flatt og lettgått. Turen er for alle, vell møtt! Husk hodelykt!
  Oppdatering 22.01.2016: Turen gikk til Synesvarden via Steinkjerringa.

  Antall med på tur: 11stk     Brukt tid: 1t 45min
  Parkering og turbeskrivelse: Steinkjerringa – Tur fra Holmavatnet


   
 • Uke 4, Dato 27.Januar. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Blåfjellet blir nok i mange tilfeller forbigått, til fordel for Bjødnalia. Det er absolutt ikke «fortjent». Denne topp, - og rundturen er akkurat passe, både som en kveldstur og som søndagstur for hele familien. Reisen igjennom Urdådalen byr på trolsk stemning blant blandingsskog og frodig natur, stien følger Urdåna til stiskillet opp mot Sælandsfjedlet. Er det fare for frost og glatte partier, lurer vi det til med en annerledes løype enn beskrevet nedenfor. Rundturen er på ca 1,5-2t og det er 4,8km langt, alle er velkomne til å bli med. Vanskelighetsgrad er Enkel. Husk hodelykt!

  Antall med på tur: 12stk     Brukt tid: 1t 30min
  Parkering og turbeskrivelse: Blåfjellet – Topp og rundtur i Sælandskogen

 

 

FjellTrimmen Februar måned

 • Uke 5, Dato 03.februar. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Turen går til Sveineskogen i Hå kommune. Traseen veksler mellom åpne sletter og skogkledde flater. Vi starter fra Opstad gamle skolehus, se parkeringsbeskrivelse nedenfor. Rundturen er på totalt 7,1km, det vil gå med ca 1,5t på turen. Vanskelighetsgrad er enkel, turen følger grusvei hele etappen. Turen er for alle, vell møtt! Husk hodelykt og ekstra batteri!

  Antall med på tur: 18stk     Brukt tid: 1t 20min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Sveineskogen – Rundtur i jærske omgivelser


   
 • Uke 6, Dato 10.februar. Vi møtes kl 18.15 v/ Ogna bedehus. (Gjennomført)
  Turen til Ualand går via den trolske Rabalia til den nedlagte gården. Stien går for det meste i et spennende skogsterreng, men det er også åpne og utsiktsrike etapper. Langs Ognavassdraget slynger edelløvtre seg i alle retninger, også ut i stien så her må en følge med. Underlaget veksler mellom sti og grusvei og hele turen er blåmerket og skiltet. Turen er på totalt 7,6km og det vil gå med ca 2t på tur/returen. Vanskelighetsgrad er enkel/middel. Turen er for alle, vell møtt! Husk hodelykt og ekstra batteri, samt eventuelle brodder!

  Obs!
  Vi parkerer ved Ogna bedehus og kjører samlet inn til kraftstasjonen, dette for at vi ikke skal kjøre unødvendig mange biler igjennom ulike gårdstun. Bedehuset er «pyramide-formet» og ligger i veikrysset innenfor Ognahallen. Følger en beskrivelsen i link nedenfor er Ogna bedehus å se langs veien.

  Antall med på tur: 11stk     Brukt tid: 2t tur/retur
  Parkering og turbeskrivelse: Ualand – Fottur via Rabali Naturreservat


   
 • Uke 7, Dato 17.februar. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Turen går til Fitjanuten. Nuten er en av de høyeste sentrumsnære toppturene i distriktet. Fjelltoppens nære plassering til bilvei gjør dette til en enkel og overkommelig topptur, for de aller fleste. Men en skal være klar over at dette nærmest er en motbakketur med konstant stigning. Turen er både skiltet og blåmerket. På toppen er det kikkert og turbok ved varden. Turen er på totalt 3,5km og det vil gå med ca 1,5t på tur/returen. Vanskelighetsgrad er enkel, men med en god del stigning. Turen er for alle, vell møtt! Husk hodelykt og ekstra batteri, samt eventuelle brodder!

  Antall med på tur: 7stk     Brukt tid: 1t 20min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Fitjanuten – Utsiktsrik topptur for hele familien


   
 • Uke 8, Dato 24.februar. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Utsiktsrike Urdalsnipa, eller også kalt Moisenderen står for tur. Det er god grusvei helt til toppen, men det stiger bratt opp til 561moh. Turen er på 2t tur/retur og er 8km lang, vanskelighetsgrad er satt til Middels. Vi møter ved parkeringsplass ved Moi i Bjerkreim kommune, like ved Time kommunegrensa. Turen er for alle, vell møtt! Husk hodelykt og ekstra batteri!

  Antall med på tur: 11stk     Brukt tid: 1t 40min (snø)
  Parkering og turbeskrivelse: Urdalsnipa 561m.o.h – Populært turmål hele året

 

 

FjellTrimmen Mars måned 

 • Uke 9, Dato 02.mars. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Bursfjellet er en utsiktsrik og flott fjelltopp. De fleste har kjørt forbi, men de færreste har vært på toppen. Turen er på 2t tur/retur, totalt 7,9km lang og vanskelighetsgrad er satt til Middels. Turen er for alle, vell møtt! Husk hodelykt!

  Antall med på tur: 9stk     Brukt tid: 2t     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Bursfjellet – En utsiktsrik fjelltopp


   
 • Uke 10, Dato 09.mars. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Bjørnalia, eller på Jærsk Bjødnalia er et kjent og populært turmål både for store og små. Reisen igjennom Urdådalen byr på trolsk stemning blant blandingsskog og frodig natur, stien følger Urdåna mot den nedlagte gården. Rundturen er på 8,3km, det vil gå med ca 2t på hele runden. Turen har vanskelighetsgrad Middels og alle er velkomne til å bli med. Husk hodelykt!

  Antall med på tur: 14stk     Brukt tid: 1t 45min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Bjødnalia - Rundtur via Sælandskogen og Urdådalen


   
 • Uke 11, Dato 16.mars. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Onsdagsturen går til Synesvarden og Steinkjerringa. Turen er på ca 2 timer og er 9,1km lang, samt har en vanskelighetsgrad Middels. Vi møter ved Holmavatnet Misjonssenter. Turen er for alle, vell møtt! Husk Hodelykt!

  Antall med på tur: 12stk     Brukt tid: 2t     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Synesvarden og Steinkjerringa – Rundtur fra Holmavatnet


   
 • Uke 12, Dato 23.mars. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Topptur til Nonsfjedlet 381moh, Gjesdal kommune. Turen følger god sti, samt en liten etappe med traktorvei i slutten på rundturen. Det er god utsikt fra toppens høydepunkt. Rundturen er på 3,8km, det vil gå med ca 1,5t tur/retur. Turen har vanskelighetsgrad middels og alle er velkomne til å bli med. Turen vi tar for oss avviker noe fra turbeskrivelsen under. Husk hodelykt!

  Antall med på tur: 6stk     Brukt tid: 1t 30min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Nonsfjedlet – En rundtur i vakre Eidlandsfjell området


   
 • Uke 13, Dato 30.mars. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Sikvalandskula byr på en imponerende utsikt, den langstrakte fjellformasjonen ruver 424m.o.h. Terrenget er lettgått og stien byr ikke på de store utfordringene, men siste kneik mot kula vil sørge for at du er god og varm i det du når toppen. Turen er ikke merket, men godt nødlet. Sett av 2t på den totalt 5,3km lange tur/returen. Turen har vanskelighetsgrad Enkel og alle er velkomne til å bli med.

  Antall med på tur: 36stk     Brukt tid: 1t 45min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Sikvalandskula - Topptur med imponerende utsikt

 

 

FjellTrimmen April måned

 • Uke 14, Dato 06.april. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Blåfjellet blir nok i mange tilfeller forbigått, til fordel for Bjødnalia. Det er absolutt ikke «fortjent». Denne topp, - og rundturen er akkurat passe, både som en kveldstur og som søndagstur for hele familien. Reisen igjennom Urdådalen byr på trolsk stemning blant blandingsskog og frodig natur, stien følger Urdåna til stiskillet opp mot Sælandsfjedlet. Rundturen er på ca 1,5t og det er 4,8km langt. Alle er velkomne til å bli med og vanskelighetsgrad er Enkel.

  Antall med på tur: 21stk     Brukt tid: 1t 15min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Blåfjellet – Topp og rundtur i Sælandskogen


   
 • Uke 15, Dato 13.april. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Vi kjører på med en tøff og utsiktsrik topptur. Urdalsnipa (Moi/Bjerkreimsenderen) rager hele 561moh.  Herfra er utsikten enorm og er vi heldig får vi oppleve den. Turen har vanskelighetsgrad Middels (grusvei hele turen). Det vil gå med ca 2t tur/retur. Turen er for alle, men vær oppmerksom på at det til tider er tøffe stigninger.

  NB – Det oppfordres til å kjøre samlet!
  Alternativt oppmøte ved Coop Prix Undheim for de som kjører forbi denne veien. Parker ut mot bilveien bak butikken der vi har hatt oppmøte flere ganger tidligere. Det tar ca 15minutt å kjøre herfra, møt derfor i god tid. Avreise Coop Prix Undheim kl 18.15. Jeg (Kjell Arild) møter ikke her. Fint om det er noen som kan ta kontakt, dersom de møter her?

  Antall med på tur: 28stk     Brukt tid: 1t 35min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Urdalsnipa 561moh – Populært turmål hele året


   
 • Uke 16, Dato 20.april. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Endelig skal vi gå til fjellgården Låglia, kom å bli med! Vær obs på at turen har fått ny parkeringsplass, denne er merket med P-Fiske/Tur fra bilveien, se turforslaget. Dette er virkelig en flott tur som slynger seg i et fint terreng og det er lite stigninger. Sett av 2 timer på den 6,7km lange turen (tur/retur). Vanskelighetsgrad er satt til middels. Turen er for alle, vell møtt!

  NB – Det oppfordres til å kjøre samlet!
  Alternativt oppmøte ved Coop Prix Undheim for de som kjører forbi denne veien. Parker ut mot bilveien bak butikken der vi har hatt oppmøte flere ganger tidligere. Det tar ca 15minutt å kjøre herfra, møt derfor i god tid. Avreise Coop Prix Undheim kl 18.15. Jeg (Kjell Arild) møter her.

  Antall med på tur: 24stk     Brukt tid: 1t 45min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Låglia – En nedlagt fjellgard i flott kulturlandskap


   
 • Uke 17, Dato 27.april. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Den populære fjelltoppen Brusaknuden står for tur. Vi skal gå en rundtur, men går ikke oppom fjelltoppen Karten som beskrevet i turforslaget nedenfor. Sett av 2,5t på den ca 7km lange rundturen. Vanskelighetsgrad er satt til Middels og vi kommer til å holde en jevnt og godt tempo på hele turen. Vell møtt!

  NB – Det oppfordres til å kjøre samlet!
  Alternativt oppmøte ved Coop Prix Undheim for de som kjører forbi denne veien. Parker ut mot bilveien bak butikken der vi har hatt oppmøte flere ganger tidligere. Det tar ca 15minutt å kjøre herfra, møt derfor i god tid. Avreise Coop Prix Undheim kl 18.15. Jeg (Kjell Arild) møter ikke her. Fint om det er noen som kan ta kontakt, dersom de møter her?

  VIKTIG VIKTIG VIKTIG!!!
  Vi skal parkere ved Husavatnet, følg parkeringsbeskrivelse for denne turen;
  Karten – Topp og rundtur fra Husavatnet.
  Generell turbeskrivelse finner du her; Brusaknuden – Rundtur fra Husavatnet (gjelder ikke for parkering)

  Antall med på tur: 33stk     Brukt tid 2t     Bildegalleri (Facebook)

 

 

FjellTrimmen Mai måned

 • Uke 18, Dato 04.mai. Vi møtes kl 18,30. (Gjennomført)
  Ulvarudlå med sine 418m.o.h er et fint turmål, toppen byr på fantastisk utsikt i alle retninger. Terrenget er varierende, åpent og enkelt å ferdes i. Vi møtes på Coop Prix Undheim kl 18,15, herfra vil vi samle oss i minst mulig biler og kjøre samlet til Tjåland i Time kommune. Kjøreturen vil ta ca 5-10 minutt. Rundturen er på 7,5km, det vil gå med ca 2 - 2,5t på hele runden. Turen har vanskelighetsgrad Middels og alle er velkomne til å bli med. Husk vanntett fottøy på denne turen.

  VIKTIG!
  Det blir felles oppmøte på Coop Prix Undheim kl 18.15. Herfra kjører vi samlet pga parkeringsmulighetene. Kommer du kjørende via Sikveland kan du kjøre direkte opp til Tjåland.

  Antall med på tur: 19stk     Brukt tid: 2t     Bildegalleri (Facebook) 
  Parkering og turbeskrivelse: Ulvarudlå 418m.o.h - Rundtur fra Tjåland via Aurenes


   
 • Uke 19, Dato 11.mai. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Nordra Sundet friluftsområde er det vanskelig å beskrive, - det må bare oppleves! Stien slynger seg mellom flotte sandstrender, utsiktsrike knauser, vakker furuskog og vill kystnatur. Ved Gyarhavn og Skadbergvågen er det tilrettelagt med gapahuk, toaletter, bryggeanlegg og mye mer. Kom og bli med på en nydelig tur! Turen har vanskelighetsgrad Middels og alle er velkomne til å bli med. Husk godt fottøy. Sett av 2,5t på den 9,8km lange rundturen.

  Det blir alternativt oppmøte v/ grusplass tilhørende Hanabersmarka (Jærmuseet) kl 17.55. En kan selvfølgelig også kjøre direkte til Hellvik om en vil.

  Antall med på tur: 19stk     Brukt tid: 2,5t     Bildegalleri (Facebook)
  Parkeringsbeskrivelse: Hanabergsmarka (grusplass).
  Parkeringbeskrivelse: Nordra Sundet friluftsområde (Hellvik).


   
 • Uke 20, Dato 18.mai. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Vi kjører på med en tøff motbakketur til fjelltoppen Hoka i Oltedal! Her kommer en ikke om det er din første tur etter et langt sofaopphold. Fra en starter, og til en er oppe går det kun rett opp. Men når en først er oppe, får en virkelig «belønning» for arbeidet. Denne turen har vanskelighetsgrad Middels, men stigningen er høy (558 høydemeter). Sett av 2,5t tur/retur på den totalt 5,1km lange turen. Kom og bli med!

  Antall med på tur: 16stk     Brukt tid: 1t 45min     Bildegalleri (Facebook)
  Det blir alternativt oppmøte v/ gamle Eikeland skole kl: 18.00.
  Parkeringsbeskrivelse: Gamle Eikeland skole.
  Parkering og turbeskrivelse direkte i Oltedal: Hoka – Utsiktsrik og tøff motbakketur.


   
 • Uke 21, Dato 25.mai. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Vi skal til Roda og Ole Høylandshåla. Terje Gautestad viser oss nok en ny og spennende tur! Dvs, turen til Roda har jeg gått, men ikke til Ole Høylandshåla, så det blir spennende! Kom og bli med på en flott tur i et behagelig og lettgått terreng. Sett av 2,5t tur/retur på den totalt 7,6km lange turen. Turen har vanskelighetsgrad Middels og alle er velkomne til å bli med! Vi snakkes.

  Det blir alternativt oppmøte v/ grusplass tilhørende Hanabersmarka (Jærmuseet) kl 17.55. En kan selvfølgelig også kjøre direkte til Hellvik/Lunhulen om en vil.

  Antall med på tur: 17stk     Brukt tid: 2t     Bildegalleri (Facebook)
  Parkeringsbeskrivelse: Hanabergsmarka (grusplass).
  Parkeringsbeskrivelse: Roda 107m.o.h - En liten fjelltopp med mye utsikt.

 

 

FjellTrimmen Juni måned

 • Uke 22, Dato 01.juni. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Vi kjører på med en ny topp og rundtur for FjellTrimmen. Denne gang skal vi til Håfjellet som er å finne i vakre Gjesdal kommune. Turen er sentrumsnær, men allikevel får en følelsen av å være på fjelltur langt borte fra alt det hverdagslige. Turen har vanskelighetsgrad Middels og en må kunne beherske litt etappevis stigninger for å delta. Sett av 2t på den totalt 5,9km lange rundturen. I tillegg kommer eventuelle pauser. Turen er for alle, vell møtt!

  Antall med på tur: 23stk     Brukt tid: 2t     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Håfjellet – Sentrumsnær topp og rundtur


   
 • Uke 23, Dato 08.juni. Vi møtes kl 18.30 v/ Ognahallen. (Gjennomført)
  Turen til Ualand går via den trolske Rabalia til den nedlagte gården. Stien går for det meste i et spennende skogsterreng, men det er også åpne og utsiktsrike etapper. Langs Ognavassdraget slynger edelløvtre seg i alle retninger, også ut i stien så her må en følge med. Underlaget veksler mellom sti og grusvei og hele turen er blåmerket og skiltet. Turen er på totalt 7,6km og det vil gå med ca 2t på tur/returen. Vanskelighetsgrad er enkel/middel. Turen er for alle, vell møtt! 

  Obs!
  Vi parkerer ved Ognahallen og kjører samlet inn til kraftstasjonen (parkeringsplass for tur), dette for at vi ikke skal kjøre unødvendig mange biler igjennom gårdstunene. Ognahallen ligger like ved det «pyramide-formede» Bedehuset langs veien. Følger en link i beskrivelsen nedenfor er både Ognahallen og Ogna bedehus å se langs veien.

  Antall med på tur: 17stk     Brukt tid 1t 45min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Ualand – Fottur via Rabali Naturreservat


   
 • Uke 24, Dato 15.juni. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Bjørnalia, eller på Jærsk Bjødnalia er et kjent og populært turmål både for store og små. Reisen igjennom Urdådalen byr på trolsk stemning blant blandingsskog og frodig natur, stien følger Urdåna mot den nedlagte gården. Rundturen er på 8,3km, det vil gå med ca 2t på hele runden. Turen har vanskelighetsgrad Middels og alle er velkomne til å bli med. Vell møtt!

  Antall med på tur: 16stk     Brukt tid: 1t 40min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Bjødnalia - Rundtur via Sælandskogen og Urdådalen


   
 • Uke 25, Dato 22.juni. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Denne uken går vi til populære Synesvarden og Steinkjerringa. Området er oversiktlig og lettgått, men etter nedbørsrike dager bør en ha gode og vanntette sko. Rundturen tar ca 2 timer og er 9,1km lang. Vanskelighetsgrad er satt til Middels. Vi møtes ved Holmavatnet Misjonssenter. Turen er for alle, vell møtt!

  Antall med på tur: 30stk     Brukt tid: 2t     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Synesvarden og Steinkjerringa – Rundtur fra Holmavatnet


   
 • Uke 26, Dato 29.juni. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Blåfjellet blir nok i mange tilfeller forbigått til fordel for Bjødnalia. Det er absolutt ikke «fortjent». Denne topp og rundturen er akkurat passe, både som en kveldstur og som søndagstur for hele familien. Reisen igjennom Urdådalen byr på trolsk stemning blant blandingsskog og frodig natur. Stien følger Urdåna til stiskillet opp mot Sælandsfjedlet.

  OBS!
  Vi «vrir» om litt på løypa beskrevet nedenfor og går til Bjødnalia først (skogs/grusveien), fra Bjødnalia går vi ned til skiltet «Over Sælandsfjellet» og oppom Blåfjellet. Herfra går vi ned igjen til parkeringsplassen, hele turen er en rundtur. Rundturen vil ta ca 2 – 2,5t og alle er velkomne til å bli med. Vanskelighetsgrad er Middels.

  Antall med på tur: 16stk     Brukt tid: 2t     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Blåfjellet – Topp og rundtur i Sælandskogen

 

 

FjellTrimmen Juli måned

 • Uke 27, Dato 06.juli. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Vi tar for oss fjelltoppen Lyefjellet med utvidet rundtur denne gang. Vi går ikke oppom Njåfjellet. Dette blir en flott rundtur, men vil avvike noe fra beskrivelse under slik turen blir et stykke lengre. Vi møtes i Åsen i Time kommune. Det vil gå med ca 2t på runden. Vanskelighetsgrad er satt til Middels. Turen er for alle, vell møtt!

  Antall med på tur: 32stk     Brukt tid: 1t 45min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Lyefjellet og Njåfjellet – Rundtur


   
 • Uke 28, Dato 13.juli. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Sikvalandskula byr på en imponerende utsikt. Den langstrakte fjellformasjonen ruver hele 424m.o.h. Terrenget er lettgått og stien byr ikke på de store utfordringene, men siste kneik mot kula vil sørge for at du er god og varm i det du når toppen. Turen er ikke merket, men godt nødlet. Sett av 2t på den totalt 5,3km lange tur/returen. Turen har vanskelighetsgrad Enkel/Middels og alle er velkomne til å bli med.

  Antall med på tur: 37stk     Brukt tid: 1t 45min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Sikvalandskula - Topptur med imponerende utsikt


   
 • Uke 29, Dato 20.juli. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Ny tur til fjellgården i Låglia, - kom å bli med! Vær obs på at turen har fått ny parkeringsplass, denne er merket med P-Fiske/Tur fra bilveien, se turforslaget. Dette er virkelig en flott tur som slynger seg i et oversiktlig og flott terreng, det er i tillegg lite stigninger. Sett av 2 timer på den 6,7km lange turen (tur/retur). Vanskelighetsgrad er satt til Middels. Turen er for alle, vell møtt!

  NB – Det oppfordres til å kjøre samlet!
  Alternativt oppmøte ved Coop Prix Undheim for de som kjører forbi denne veien. Parker ut mot bilveien bak butikken der vi har hatt oppmøte flere ganger tidligere. Det tar ca 15minutt å kjøre herfra, møt derfor i god tid. Avreise Coop Prix Undheim kl 18.15. Jeg (Kjell Arild) møter her.

  Antall med på tur: 24stk     Brukt tid: 2t     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Låglia – En nedlagt fjellgard i flott kulturlandskap


   
 • Uke 30, Dato 27.juli. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Bursfjellet er en utsiktsrik og flott fjelltopp. De fleste har kjørt forbi, men de færreste har vært på toppen. Rundturen tar ca 2t, er totalt 6,6km lang og har vanskelighetsgrad Middels. På denne turen må en tilbakelegge en litt «tøff» motbakke.  Det bør være kortere enn 1 år siden forrige fjelltur om en skal synes at dette er litt kjekt selv. Rundturen er en flott tur som anbefales! Kom og bli med.

  Antall med på tur: 10stk     Brukt tid: 1t 45min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Bursfjellet – Lettgått topp og rundtur fra Eikeland

 

 

FjellTrimmen August måned

 • Uke 31, Dato 03.august. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Den populære fjelltoppen Brusaknuden står for tur. Vi skal gå en rundtur, men går ikke oppom fjelltoppen Karten som beskrevet i turforslaget nedenfor. Sett av 2-2,5t på den ca 7km lange rundturen. Vanskelighetsgrad er satt til Middels og vi kommer til å holde en jevnt og godt tempo på hele turen. Vell møtt!

  NB – Det oppfordres til å kjøre samlet!
  Alternativt oppmøte ved Coop Prix Undheim for de som kjører forbi denne veien. Parker ut mot bilveien bak butikken der vi har hatt oppmøte flere ganger tidligere. Det tar ca 15minutt å kjøre herfra, møt derfor i god tid. Avreise Coop Prix Undheim kl 18.15, dere må selv organisere samkjøring fra Coop Prix Undheim.

  VIKTIG VIKTIG VIKTIG!!!
  Vi skal parkere ved Husavatnet, følg parkeringsbeskrivelse for denne turen; Karten – Topp og rundtur fra Husavatnet.
  Generell turbeskrivelse finner du her; Brusaknuden – Rundtur fra Husavatnet (gjelder ikke for parkering)
  Antall med på tur: 12stk     Brukt tid: 2t 15min     Bildegalleri (Facebook)


   
 • Uke 32, Dato 10.august. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Vi kjører på med en tøff motbakketur til fjelltoppen Hoka i Oltedal! Her kommer en ikke om det er din første tur etter et langt sofaopphold. Fra en starter, og til en er oppe går det kun rett opp. Men når en først er oppe, får en virkelig «belønning» for arbeidet. Denne turen har vanskelighetsgrad Middels, men stigningen er høy (558 høydemeter). Sett av 2t tur/retur på den totalt 5,1km lange turen. Kom og bli med!

  Antall med på tur: 17stk     Brukt tid: 2t 30min (utvidet rundtur)     Bildegalleri (Facebook)
  Det blir alternativt oppmøte v/ gamle Eikeland skole kl: 18.00.
  Parkeringsbeskrivelse: Gamle Eikeland skole.
  Parkering og turbeskrivelse direkte i Oltedal: Hoka – Utsiktsrik og tøff motbakketur.


   
 • Uke 33, Dato 17.august. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Nordra Sundet friluftsområde er det vanskelig å beskrive, - det må bare oppleves! Stien slynger seg mellom flotte sandstrender, utsiktsrike knauser, vakker furuskog og vill kystnatur. Ved Gyarhavn og Skadbergvågen er det tilrettelagt med gapahuk, toaletter, bryggeanlegg og mye mer. Kom og bli med på en nydelig tur! Turen har vanskelighetsgrad Middels og alle er velkomne til å bli med. Husk godt fottøy. Sett av 2,5t på den 9,8km lange rundturen.

  Antall med på tur: 43stk     Brukt tid 2,5t     Bildegalleri (Facebook)
  Parkeringbeskrivelse: Nordra Sundet friluftsområde (Hellvik).


   
 • Uke 34, Dato 24.august. Vi møtes kl 18,30. (Gjennomført)
  Ulvarudlå med sine 418m.o.h er et fint turmål, toppen byr på fantastisk utsikt i alle retninger. Terrenget er varierende, åpent og enkelt å ferdes i. Vi møtes på Coop Prix Undheim kl 18,15, herfra vil vi samle oss i minst mulig biler og kjøre samlet til Tjåland i Time kommune. Kjøreturen vil ta ca 5-10 minutt. Rundturen er på 7,5km, det vil gå med ca 2t på hele runden. Turen har vanskelighetsgrad Middels og alle er velkomne til å bli med. Husk vanntett fottøy på denne turen.

  VIKTIG!
  Det blir felles oppmøte på Coop Prix Undheim kl 18.15. Herfra kjører vi samlet pga parkeringsmulighetene. Kommer du kjørende via Sikveland kan du kjøre direkte opp til Tjåland.

  Antall med på tur: 21stk     Brukt tid: 1t 50min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Ulvarudlå 418m.o.h - Rundtur fra Tjåland via Aurenes.


   
 • Uke 35, Dato 31.august. Vi møtes kl 18,30. (Gjennomført)
  Denne uken tar vi for oss deler av Jærkysten. Etappen går fra Ogna til Brusand i en rundtur. Rundturen er på 7,3km og vil ta ca 1,5 time. Vanskelighetsgrad er middels, men terrenget er flatt og lettgått. Kanskje ser vi «steinsauen»? Turen er for alle og vell møtt!

  PS,
  Er været godt utvider vi rundturen ytterligere og koser oss langs kystlinja. Turen vil da ta ca 2t.

  Antall med på tur: 31stk     Brukt tid: 1t 30min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: 
  Jærkysten – Ogna til Brusand

 

 

FjellTrimmen September måned

 • Uke 36, Dato 07.september. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Bjørnalia, eller på Jærsk Bjødnalia er et kjent og populært turmål både for store og små. Reisen igjennom Urdådalen byr på trolsk stemning blant blandingsskog og frodig natur, stien følger Urdåna mot den nedlagte gården. Rundturen er på 8,3km, det vil gå med i underkant av 2t på hele runden. Turen har vanskelighetsgrad Middels og alle er velkomne til å bli med. Vell møtt! Husk hodelykt og ekstra batteri!

  Antall med på tur: 21stk     Brukt tid: 1t 50min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Bjødnalia - Rundtur via Sælandskogen og Urdådalen


   
 • Uke 37, Dato 14.september. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Vi tar turen til fjelltoppen Roda. Terrenget er vekslende og spennende blant flere vann og tjern. Turstart fra Lunhulen på Hellvik. Kom og bli med på en flott tur i et behagelig og lettgått terreng. Sett av 2 t tur/retur på den totalt 7,6km lange turen. Turen har vanskelighetsgrad Middels og alle er velkomne til å bli med! Vi snakkes. Husk hodelykt og ekstra batteri!

  Det blir alternativt oppmøte v/ grusplass tilhørende Hanabersmarka (Jærmuseet) kl 17.55. En kan selvfølgelig også kjøre direkte til Hellvik/Lunhulen om en vil.

  Antall med på tur: 24stk     Brukt tid: 1t 45min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkeringsbeskrivelse: Hanabergsmarka (grusplass).
  Parkeringsbeskrivelse: Roda 107m.o.h - En liten fjelltopp med mye utsikt.


   
 • Uke 38, Dato 21.september. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Denne uken går vi til populære Synesvarden og Steinkjerringa. Området er oversiktlig og lettgått, men etter nedbørsrike dager bør en ha gode og vanntette sko. Rundturen tar ca 2 timer og er 9,1km lang. Vanskelighetsgrad er satt til Middels. Vi møtes ved Holmavatnet Misjonssenter. Turen er for alle, - vell møtt! Husk hodelykt og ekstra batteri!

  Antall med på tur: 21stk     Brukt tid: 1t 45min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Synesvarden og Steinkjerringa – Rundtur fra Holmavatnet


   
 • Uke 39, Dato 28.september. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Vi kjører på med en tøff og utsiktsrik topptur. Urdalsnipa (Moi/Bjerkreimsenderen) rager hele 561moh.  Herfra er utsikten enorm og er vi heldig får vi oppleve den. Turen har vanskelighetsgrad Middels (grusvei hele turen). Det vil gå med i underkant av 2t tur/retur. Turen er for alle, men vær oppmerksom på at det til tider er tøffe stigninger. Husk hodelykt og ekstra batteri!

  NB – Det oppfordres til å kjøre samlet!
  Alternativt oppmøte ved Coop Prix Undheim for de som kjører forbi denne veien. Parker ut mot bilveien bak butikken der vi har hatt oppmøte flere ganger tidligere. Det tar ca 15minutt å kjøre herfra, møt derfor i god tid. Avreise Coop Prix Undheim kl 18.15. Jeg (Kjell Arild) møter ikke her, men fint om noen som møter her kan ta kontakt?

  Antall med på tur: 14stk     Brukt tid: 1t 30min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Urdalsnipa 561moh – Populært turmål hele året

 

 

FjellTrimmen Oktober måned

 • Uke 40, Dato 05.oktober. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  NY rundtur – Kom og bli med! Vi går til toppene Nonsfjedlet og Bursfjedlet i Gjesdal/Time kommune. Vi er så heldig og skal få lov til å være med Siw Svensen på en kanonkjekk rundtur. Her har hun lagt ned arbeid med å kartlegge for hvor vi kan gå og avtalt med grunneiere på forhånd, utrolig flott og tusen takk! :) Turen følger for det meste god sti, samt en liten etappe med traktorvei i slutten på rundturen. Det er god utsikt fra begge toppene og vi håper på tidenes solnedgang fra en av disse! Det vil gå cirka 2t 15minutt på denne rundturen, men det kan nok variere noe siden dette er ny tur. Turen har vanskelighetsgrad middels. Turen vi tar for oss avviker «en del» fra turbeskrivelsen under, men benytt artikkelen for parkeringsinformasjon.
  Husk hodelykt og ekstra batterier!!

  Antall med på tur: 21stk     Brukt tid: 2t     Bildegalleri (Facebook)
  Parkeringsbeskrivelse: Nonsfjedlet – En rundtur i vakre Eidlandsfjell området


   
 • Uke 41, Dato 12.oktober. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Sikvalandskula byr på en imponerende utsikt, den langstrakte fjellformasjonen ruver 424m.o.h. Terrenget er lettgått og stien byr ikke på de store utfordringene, men siste kneik mot kula vil sørge for at du er god og varm i det du når toppen. Turen er ikke merket, men godt nødlet. Sett av 1t og 45min på den totalt 5,3km lange tur/returen. Turen har vanskelighetsgrad Enkel, men som nevnt må en regne med noe stigning mot slutten. Husk hodelykt og ekstra batterier!!

  Antall med på tur: 20stk     Brukt tid: 1t 45min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Sikvalandskula - Topptur med imponerende utsikt


   
 • Uke 42, Dato 19.oktober. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Turen går til Fitjanuten. Nuten er en av de høyeste sentrumsnære toppturene i distriktet. Fjelltoppens nære plassering til bilvei gjør dette til en enkel og overkommelig topptur, for de aller fleste. Men en skal være klar over at dette nærmest er en motbakketur med konstant stigning. Turen er både skiltet og blåmerket. På toppen er det kikkert og turbok ved varden. Turen er på totalt 3,5km og det vil gå med ca 1,5t på tur/returen. Vanskelighetsgrad er Enkel, men med en god del stigning. Turen er for alle som liker litt motbakker. Husk hodelykt og ekstra batteri!!

  Antall med på tur: 24stk     Brukt tid: 1t 20min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Fitjanuten – Utsiktsrik topptur for hele familien


   
 • Uke 43, Dato 26.oktober. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Enda en topptur – Kom og bli med! Denne gang skal vi til Håfjellet som er å finne i vakre Gjesdal kommune. Turen er sentrumsnær, men allikevel får en følelsen av å være på fjelltur langt borte fra alt det hverdagslige. Turen har vanskelighetsgrad Middels og en må kunne beherske litt etappevis stigninger for å delta. Sett av 2t på den totalt 5,9km lange rundturen. I tillegg kommer eventuelle pauser. Turen er for alle, - Kom og bli med! Husk hodelykt og ekstra batteri!!

  Antall med på tur: 9stk     Brukt tid: 2t
  Parkering og turbeskrivelse: Håfjellet – Sentrumsnær topp og rundtur

 

 

FjellTrimmen November måned

 • Uke 44, Dato 02.november. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Bjørnalia, eller på Jærsk Bjødnalia er et kjent og populært turmål både for store og små. Reisen igjennom Urdådalen byr på trolsk stemning blant blandingsskog og frodig natur, stien følger Urdåna mot den nedlagte gården. Rundturen er på 8,3km, det vil gå med i underkant av 2t på hele runden. Turen har vanskelighetsgrad Middels og alle er velkomne til å bli med. Vell møtt! Husk hodelykt og ekstra batteri!

  Antall med på tur: 25stk     Brukt tid: 1t 45min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Bjødnalia - Rundtur via Sælandskogen og Urdådalen


   
 • Uke 45, Dato 09.november. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Vi kjører på med en tøff motbakketur til fjelltoppen Hoka i Oltedal! Her kommer en ikke om det er din første tur etter et langt sofaopphold. Fra en starter, og til en er oppe går det kun rett opp. Men når en først er oppe, får en virkelig «belønning» for arbeidet. Denne turen har vanskelighetsgrad Middels, men stigningen er høy (558 høydemeter). Sett av 2t tur/retur på den totalt 5,1km lange turen. Kom og bli med! Husk hodelykt og ekstra batteri!

  Antall med på tur: 15stk     Brukt tid: 1t 45min     Bildegalleri (Facebook)
  Det blir alternativt oppmøte v/ gamle Eikeland skole kl: 18.00.
  Parkeringsbeskrivelse: Gamle Eikeland skole.
  Parkering og turbeskrivelse direkte i Oltedal: Hoka – Utsiktsrik og tøff motbakketur.


   
 • Uke 46, Dato 16.november. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Bursfjellet er en utsiktsrik og flott fjelltopp. De fleste har kjørt forbi, men de færreste har vært på toppen. Rundturen tar ca 2t, er totalt 6,6km lang og har vanskelighetsgrad Middels. På denne turen må en tilbakelegge en litt «tøff» motbakke.  Det bør være kortere enn 1 år siden forrige fjelltur om en skal synes at dette er litt kjekt selv. Rundturen er en flott tur som anbefales! Kom og bli med! Husk hodelykt og ekstra batteri!

  Antall med på tur: 15stk     Brukt tid: 1t 40min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Bursfjellet – Lettgått topp og rundtur fra Eikeland.


   
 • Uke 47, Dato 23.november. Vi møtes kl 18.30 v/ Ognahallen. (Gjennomført)
  Turen til Ualand går via den trolske Rabalia til den nedlagte gården. Stien går for det meste i et spennende skogsterreng, men det er også åpne og utsiktsrike etapper. Langs Ognavassdraget slynger edelløvtre seg i alle retninger, også ut i stien så her må en følge med. Underlaget veksler mellom sti og grusvei og hele turen er blåmerket og skiltet. Turen er på totalt 7,6km og det vil gå med ca 2t på tur/returen. Vanskelighetsgrad er enkel/middels. Turen er for alle, vell møtt! Husk hodelykt og ekstra batteri!

  Obs!
  Vi parkerer ved Ognahallen og kjører samlet inn til kraftstasjonen (parkeringsplass for tur), dette for at vi ikke skal kjøre unødvendig mange biler igjennom gårdstunene. Ognahallen ligger like ved det «pyramide-formede» Bedehuset langs veien. Følger en link i beskrivelsen nedenfor er både Ognahallen og Ogna bedehus å se langs veien.

  Antall med på tur: 23stk     Brukt tid: 2t 10min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Ualand – Fottur via Rabali Naturreservat.


   
 • Uke 48, Dato 30.november. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Den populære fjelltoppen Brusaknuden står for tur. Vi skal gå en rundtur, men går ikke oppom fjelltoppen Karten som beskrevet i turforslaget nedenfor. Sett av 2,5t på den ca 7km lange rundturen. Vanskelighetsgrad er satt til Middels og vi kommer til å holde en jevnt og godt tempo på hele turen. Vell møtt! Husk hodelykt og ekstra batteri!

  NB – Lyst til å kjøre samlet?
  Alternativt oppmøte ved Coop Prix Undheim for de som kjører forbi denne veien. Parker ut mot bilveien bak butikken der vi har hatt oppmøte flere ganger tidligere. Det tar ca 15minutt å kjøre herfra, møt derfor i god tid. Avreise Coop Prix Undheim kl 18.15. Jeg (Kjell Arild) møter ikke her. Fint om det er noen som kan ta kontakt, dersom de møter her?

  Antall med på tur: 7stk     Brukt tid: 1t 45min

  VIKTIG VIKTIG VIKTIG!!!
  Vi skal parkere ved Husavatnet, følg parkeringsbeskrivelse for denne turen; Karten – Topp og rundtur fra Husavatnet.
  Generell turbeskrivelse finner du her; Brusaknuden – Rundtur fra Husavatnet (gjelder ikke for parkering)

 

 

FjellTrimmen Desember måned

 • Uke 49, Dato 07.desember. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Denne gang tar vi en ny tur ut i FjellTrimmen-turene. Vi skal gå fra Sælandskogen, over Lyngaland og rundt Melsvatnet og tilbake til Sælandskogen i en rundtur. Det vil gå med cirka 2t på runden som er ca 8,8km lang. Det er en del grusvei på denne etappen, men også utmark/innmark samt sti. Kjekk rundtur i «Jærske» omgivelser. Turen har vanskelighetsgrad Middels og vi kommer til å holde et litt fortere enn «tur–tur» tempo. Husk hodelykt og ekstra batteri!

  Antall med på tur: 17stk     Brukt tid: 1t 45min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkeringsbeskrivelse (Artikkel gjelder kun parkering): Blåfjellet – Topp og rundtur i Sælandskogen


   
 • Uke 50, Dato 14.desember. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Julen nærmer seg og vi slår til med en motbakketur. Blir du med hit kan du spise ribba med god samvittighet når jula kommer. Vi snakker selvsagt om utsiktsrike Urdalsnipa, eller også kalt Moisenderen. Det er god grusvei helt til toppen, men det stiger bratt opp til 561moh. Turen er på 2t tur/retur og er 8km lang, vanskelighetsgrad er satt til Middels. Vi møter ved parkeringsplass ved Moi i Bjerkreim kommune, like ved Time kommunegrensa. Turen er for de som liker motbakker og mestrer motbakker over tid, vell møtt! Husk hodelykt og ekstra batteri!

  Antall med på tur: 27stk     Brukt tid: 1t 40min
  Parkering og turbeskrivelse: Urdalsnipa 561m.o.h – Populært turmål hele året


   
 • Uke 51, Dato 21.desember. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Onsdagsturen går til Synesvarden og Steinkjerringa. Turen er på ca 2 timer og er 9,1km lang, samt har en vanskelighetsgrad Middels. Vi møter ved Holmavatnet Misjonssenter. Turen er for alle, vell møtt! Husk Hodelykt og ekstra batteri!

  Antall med på tur: 10stk     Brukt tid: 1t 45min
  Parkering og turbeskrivelse: Synesvarden og Steinkjerringa – Rundtur fra Holmavatnet


   
 • Uke 52, Dato 28.desember. Vi møtes kl 18.30. (Gjennomført)
  Enda en topptur – Kom og bli med! Denne gang skal vi til Håfjellet som er å finne i vakre Gjesdal kommune. Turen er sentrumsnær, men allikevel får en følelsen av å være på fjelltur langt borte fra alt det hverdagslige. Turen har vanskelighetsgrad Middels og en må kunne beherske litt etappevis stigninger for å delta. Sett av 2t på den totalt 5,9km lange rundturen. I tillegg kommer eventuelle pauser. Turen er for alle, - Kom og bli med! Husk hodelykt og ekstra batteri!

  Antall med på tur: 13 (20)stk     Brukt tid: 1t 45min     Bildegalleri (Facebook)
  Parkering og turbeskrivelse: Håfjellet – Sentrumsnær topp og rundtur

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer