Du er her

Jærkysten - Ogna til Brusand

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Jærkysten - Ogna til BrusandJærkysten byr på turmuligheter mange bare kan drømme om, noen strekninger bedre tilrettelagt enn andre for turgåing. Til felles har de alle en utstrakt natur og flott vegetasjon, noe som ikke er et unntak for dagens etappe fra Ogna til Brusand. Denne etappen er godt tilrettelagt og populær, med start fra Svingen Grill bør du sette av 1,5t på hele turen som totalt er på 7,3km.

 


 

Kommune:                 Hå
Tid:                              1,5t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       7,3km rundtur
Merket:                        Nei (Gjerdeklyvere)
Terreng:                      Sti / Grusvei (Vanntett fottøy er en fordel)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Høyeste punkt 22m.o.h

 


Parkering:

Jærkysten – Parkering ved Svingen GrillParkering ved Svingen Grill i Hå kommune.

Parkering ved Svingen Grill like etter broa med Ognaelva, Hå kommune. Fra Nærbø følger du Rv44 sørover mot Varhaug, Vigrestad, Brusand og videre forbi Esso stasjonen på Ogna. Like etter broa til den populære Ognaelva kommer Svingen Grill til syne, vis hensyn ved parkering. GPS posisjon N58 30.780 E5 48.333.

 

 


 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Jærkysten – Turen starter langs Rv44 på grusveiDet er første nyttårsdag, det nye året starter med en tur. Med start fra Svingen Grill starter jeg ikke alene, flere har tatt turen til kystlinjen for å nyte de mektige og åpne områdene som er å finne her.

Etter nedbørsrike dager går Ognaelva nå over sine bredder, det ser ut til å falle i god smak for en livlig andeflokk. Jeg passerer brua og fortsetter mot Esso på Ogna, på andre siden av tog perrongen er det også mulig å parkere, følg skilting langs Rv44.

 

 


Jærkysten – Utsikt så langt øyet kan se.Jeg nærmer meg campingplassen på Ogna, like ovenfor golfanlegget. Her går turen ned mot kystlinjen i vestlig retning, det er også mulig å gå over høydedraget ved parkeringsplassen like ovenfor tog perrongen.

Jeg blir stående nærmest målløs og beundre det enorme havgapet, mektige bølger skyller inn mot land en etter en. Vell, jeg må videre og Holmasanden står for tur. Her har Jæren Friluftsråd satt opp skilt merket friområde.


 

 


Jærkysten – Redningsbøye langs sandstrandaEt lite toalett i enden av inntegnet vei på kartet passeres før jeg følger de mange stiene i sanddynene. Ved Ogna badestrand / Holmasanden ligger mange hytter idyllisk til på andre siden av skogholtet ved Ogna camping. For å komme over den lille bekken er det tilrettelagt med trebro, jeg tar nå et steg inn på en viktig severdighet. Nemlig det gamle smalsporede jernbanesporet fra 1878 – 1944, denne traseen følger jeg bort til Ogna Camping, men ikke inn på plassen. I stede tar jeg en avstikker ut mot havet slik at jeg får sett hele sandstranda på Brusand.

 

 


Jærkysten – Deler av traseen går på det gamle jernbanesporet.Min vandring går på jernbanetraseen tilbake samme vei, istedenfor å gå tilbake til Holmasanden følger jeg grusvei tilbake til camping plass like ovenfor golfanlegget. Tilbakeveien parallelt med Rv44 er kanskje ikke den mest spennende etappen, men det blir en fin liten rundtur til slutt.

Ta gjerne med litt niste og nyt stemningen til en stemningsfull utsikt så langt øye kan se.

God Tur.

 

 

 

Bildegalleri
Dato: 01.01.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer