Du er her

Tur i Klepp kommune

 

Klepp kommuneKlepp kommune byr på sandstrender i toppklassen. På godværsdager er idylliske steder som Bore og Orre stranda, nærmest fulle av badegjester. Tur områder som Frøylandsvatnet, Kleppelunden og naturstien på Øksnevad er verd et besøk. I kommunen finner du et flertall gravhauger fra folkevandringstida. Landskapet er flatt med enkelte høydedrag, det milde klimaet gir grunnlag for et godt og produktivt jordbruk. Fuglelivet langs Orrevatnet og kystlinjen er litt av en skue for øyet.

 

 

Det er 8 turforslag i Klepp kommune. Alle turforslag er listet i stigende rekkefølge nedenfor, men du kan når som helst velge din sortering i vår underkategori.

 

Underkategori 
Velg gjerne sortering for din tur, trykk på et av ikonene.

Kategori - Fottur

Kategori - Barnevennlig fottur

 


 

 

Hver tur inneholder detaljer som lengde, tid, kart, bildegalleri og turbeskrivelse.

 

Kalbergskogen - Et lunt alternativ på forblåste dager

Kalbergskogen – Et lunt alternativ på forblåste dagerI Kalbergskogen er mulighetene mange. En kan følge hoved-løypa, en ny opprusta grusvei, eller en av de mange skogstiene som er å finne her. Få av dem er merket, men det er mye tråkk å følge, noe som tyder på at dette er et populært turområde for lokalbefolkningen. Lun og koselig skog med massevis av fuglekvitter og flotte øyeblikk.

Sett av 1,5t på den totalt 3,4km lange rundturen.
 

Midgarsormen - Fra Sandtangen til Njåskogen

Midgarsormen - Fra Sandtangen til Njåskogen.Med en stor folkefest åpnet Midgarsormen 7.mai.2016. Siden da har mange tatt turen til dette «nye» turområdet som binder Sandtangen og Njåskogen sammen. Turveiene holder høy standard og egner seg godt for både barnevogn og rullestolbrukere, - i tillegg er hele turveien belyst. Det er tilrettelagt med benker og border langs turveien.

Sett av 2,5t tur/retur på den totalt 10,6km lange turen.
 

Kleppelunden - Familievennlig rundtur med lysløype

Kleppelunden –  Familievennlig rundtur med lysløypeKleppelunden er et viktig friluftsområde, området er svært populært blant mosjonister og turgåere. Som alternativ for familieturer byr stedet på sitteplasser, lekeapparater og sandkasser for å nevne noe. Det blir arrangert ulike arrangement fra scenen midt i området. Rundturen er belyst og lettgått med barnevogn.

Sett av 45min på den totalt 3km lange rundturen.
 

Jærkysten - Fra Friluftshuset på Orre til Hellestø

Jærkysten – Fra Friluftshuset på Orre til HellestøJærkysten byr på unike turmuligheter og kvaliteter, etappen fra Friluftshuset på Orre til Hellestø er ingen unntak. På solfylte dager strømmer badelystne til de mange og langstrakte strendene. Fiskerne står i kø langs utløpet av Figgjoelva som krysses på ei flott hengebro. Feistein fyr passeres før vi tråkker oss inn i Sola kommune og Hellestøstranda.

Sett av 3,5t en vei på den totalt 15,8km lange turen.
 

Øksnevad Natur og Kultursti - Barnevennlig rundtur

Øksnevad Natur og Kultursti - Barnevennlig rundtur.Øksnevad natur og kultursti byr på et varierende og flott terreng, rundturen er vekslende mellom skogkledde stier og åpne sletter langs Figgjoelva. Langs traseen er det satt opp informasjonsplansjer med fokus på natur og kultur. Ta med noe varmt å drikke samt nistepakken og ta en god pause i gapahuken langs elva. Barnevennlig rundtur.

Sett av 2t på rundturen, totalt 6km.
 

Sandtangen - Tursti langs Frøylandsvatnet

Sandtangen – Tursti langs FrøylandsvatnetSandtangen er et friluftsområde, opparbeidet og muliggjort av flere bidragsytere. Området benyttes i dag av syklister, mosjonister samt turgåere. Det er flere steder tilrettelagt med sitteplasser og i tillegg finnes det lekeapparater og egen trimpark. Turveien er belyst og turveiene er egnet for både barnevogner og rullestolbrukere.

Sett av 2t tur/retur, totallengde 10,1km.
 

Salteskogen Lysløype - Familietur

Salteskogen LysløypeSalteskogen byr på lysløype blant skogkledd terreng, den opparbeidede lysløypa er på knappe 2km og slynger seg som et åttetall i terrenget. Like etter inngangen har Sjøsprøyt 4H laget en flott gapahuk, den rommer plass til hele 30 stykker. Salteskogen blir benyttet av mosjonister og barnefamilier.

Sett av 30minutt på min rundtur som er på 2,3km.

 

Jærkysten - Skeie til Friluftshuset på Orre

Jærkysten – Jærstrendene – Tur – VandringSom med flere andre steder langs jærkysten byr også denne etappen på et yrende fugle og dyreliv blant kystlinjen og de mange sandstrendene som er å finne. Denne gang gikk etappen fra Skeie (campingplass) til Friluftshuset på Orre, sistnevnte kjenner mange til. Orreåna må krysses og det vil derfor være nødvendig å vade dersom en ikke ønsker å gå hele veien rundt. 

Sett av 2t en vei på den totalt 7,7km lange turen.
 

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer