Du er her

Kommuneoversikt i Trøndelag

Her vil du finne turer rangert etter kommuner i Trøndelag fylke. Klikk deg inn nedenfor eller i menyen til venstre for hvilken kommune du ønsker å finne en tur i.


Trøndelag fylke

Telemark fylkeTrøndelag fylke byr på et svært variert landskap, et rikt dyre- og planteliv, og gode muligheter for jakt og fiske. Hele ni nasjonalparker ligger i Trøndelag, hvor Dovrefjell, Trollheimen og Sylan er blant de vakreste fjellområdene i Norge. Dovrefjell er en av de få stedene i verden hvor du kan oppleve moskus, mens Forollhogna nasjonalpark har Skandinavias mest produktive villreinstamme. Trekanten i Trollheimen er en av Norges mest populære vandrerute, og i Trøndelag kan du gå den offisielle «Norge på tvers» ruten.

 

 

 

Velg kommune

Meråker kommune

Meråker kommune

Meråker kommune er et utfartssted for friluftsliv, med uendelige muligheter både på sommer- og vinterstid. Kommunen domineres av fjell, vidder og skog. Her finner du mange flotte turmuligheter og merkede løyper, samt meget gode forhold for vintersport og isfiske. Meråker har gode fiskemuligheter og et svært rikt dyreliv. Her kan du blant annet se rovdyr som bjørn, jerv og gaupe. Kommunen er et eldorado for sopp og bærplukking. Og visste du at Meråker er kjent for å være blant Norges varmeste steder sommerstid?

 

 

  Selbu kommune

Selbu kommuneSelbu kommune byr på vekslende natur, fra åpent fjellandskap og vakkert naturlandskap, til frodige skoger og villmarksnatur. Skog- og fjelltraktene i østre del av kommunen inngår i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Selbu er en av de virkelig store jakt- og fiskekommunene i Trøndelag, med over 300 fiskevann og store utmarksområder. Nea, som er en av Nord-Europas beste ørretelver, er å finne i kommunen. Selbu byr på flotte områder til både fjellturer, terrengsykling og langrenn.

 

 

Stjørdal kommune

Stjørdal kommuneMidt-Norges hovedflyplass Værnes ligger i Stjørdal, og er med å gjøre kommunen til et knutepunkt i Midt-Norge. Ved fjorden i Stjørdal kan du velge å starte eller avlutte om du går Norge på tvers. En del av Skarvan og Roltdalen nasjonalpark ligger i Stjørdal, hvor kommunens høyeste topp Storskarven ligger. På Forbodsfjellet har du milesvis utsikt i alle retninger utover Trøndelag, og er et utmerket sted hvis du vil se nordlyset. Stjørdalselva som er velkjent for sin store laks, er en av de beste lakseelvene i landet.

 

 

  Tydal kommune

Tydal kommuneTydal kommune byr på rik natur med høye fjell og vakre daler, gode fiskemuligheter og et spennende dyreliv. Nord-Europas rikeste røyevann og ei av Europas beste ørretelver ligger i Tydal, og naturvernområdet Sylan har sin hovedlokasjon i kommunen. Fjelltoppen Storsylen med sine 1763,6 moh., ligger på grensen mellom Norge og Sverige, men selve toppen ligger på norsk side i Tydal. Om du går Norge på tvers starter eller avslutter turen ved svenskegrensen i Tydal. Aktivitetsmulighetene i kommunen er mange, riding i tydalsfjella, padling og kiting er noe av det du kan oppleve her.

 

 

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer