Du er her

Kvidaheia 277m.o.h - Topptur fra Gaudland Turisthytte

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Kvidaheia 277m.o.h – Gaudland Turisthytte – ToppturToppturen fra Gaudland Turisthytte til Kvidaheia er varierende, og vandringen langs den skogkledde Spjodedalen byr på flott natur. Det stopper ikke der, stedvis langs stien har både blåbær og bringebærene virkelig satt rot, og en kan spise til nesten det uendelige! Ute av den skogkledde dalen skinner sola og de røde merkingene viser vei til toppen av Kvidaheia 277m.o.h.

Sett av 3t tur/retur på den totalt 9,8km lange turen.

 

 

Kommune:                 Sokndal
Tid:                              3t tur / retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       9,8km tur / retur
Merket:                        Ja (Topptur / Rød)
Terreng:                      Sti (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Kvidaheia 277m.o.h

 

 

 

Parkering:

Kvidaheia – Gaudland Turisthytte – ParkeringOpparbeidet parkeringsplass ved Gaudland Turisthytte i Sokndal kommune. For å komme til Gaudland er det flere valg, vi kom kjørende fra Nærbø og valgte veien via Helleland og opp mot Fv32 mot Eia. Denne veien er smal og stedvis noe dårlig, er usikker på om det er mange minutter å spare i motsetning til å kjøre Rv 44 via Eigersund og inn mot Gaudland. Uansett hvilken vei valget faller på følg vei 501 til skilt merket med Gaudland kommer til syne, herfra er det en liten kjøretur på grusvei til parkeringsplassen kommer til syne. GPS posisjon N58 23.802 E6 14.959

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Gaudland Turisthytte – Kvidaheia – TurPakket og klart står vi ved parkeringsplassen, allerede her får jeg en god stemning og følelse. Området er idyllisk ved Gaudlandstjørna, i tillegg var vi heldig og fikk se ei rådyrgeit blant busker og kratt på vei ned grusveien. Etter å ha slått på gps for sporing av turen starter vi ved å gå igjennom grinda hvor Turistforeningen ønsker velkommen til Gaudland Turisthytte. Temperaturen nærmer seg opp mot 20 varmegrader og sola skinner over det nedlagte småbruket, sauene har lagt seg godt til rette under et tre like i nærheten. Like ved porten inn til Gaudland Turisthytte er flere skilt montert og turmulighetene mange, vi skal likevel mot skiltene "Topptur og Kvidafjedlet". Sistnevnte er det samme som Kvidaheia som jeg ønsker å beskrive fjelltoppen som i resten av artikkelen.

 

 

 

Kvidaheia – Spjodedalen – Blåbær – SokndalVi følger rødmerket sti vestover og opp mot Spjodedalen. Turen starter med å stige knappe hundre høydemeter blant beitende sauer og lam, stedvis er det grønne gresset høyt langs stien. Sauene gjør en god jobb med å holde terrenget "klippet" og åpent for ferdsel. Nye skilt og merkinger viser vei innover i dalen, ruiner etter en mindre driftsbygning kommer tidlig til syne på vår høgre side. Eventyret fortsetter inn i det skogkledde terrenget hvor blåbær og bringebærene virkelig har slått "rot", langs stien er det stedvis fult av frodige blåbærbusker som enkelt kan høstes like langs stien. Blåbærene var farlig gode og faren for et reelt antioksidant sjokk var absolutt til stede, Hilde måtte flere ganger rope meg videre da jeg strandet blant de mange blåbærbuskene.

 

 

 

Kvidaheia – Fentjørn – Tur i SokndalVell, omsider kommer jeg løpende etter og vi passerer Fentjørn på vår høgre side, det vil si på sørsiden av tjernet. Området er idyllisk blant skogkledd terreng og fjellknauser med tjernet som skille. Fra tjernet krysser stien bekken ca 600m lengre fremme hvor Ålekjertjørna og det åpne terrenget kommer til syne. Vi fortsetter på rødmerket sti rundt Hedlersfjellet, stedvis er terrenget myrlendt og vanntette sko / støvler vil absolutt være å anbefale. I det vi runder Hedlersfjellet kommer Ljosevatnet til syne, terrenget er åpent, grønt og frodig blant mange små fjelltopper. Terrenget er stigende og siste etappe opp mot Kvidaheia 277m.o.h har startet, like bak oss ser vi flere turgåere på vei i samme fotspor.

 

 

 

Kvidaheia 277m.o.h – Topptur i Sokndal kommunePå toppen er det storslagen utsikt i alle retninger selv med sine 277m.o.h, faktisk så flott at jeg glemte å ta bilde av varden hvor tur boka ligger i postkassen. På toppen møter vi en ivrig turgåer med sine barnebarn som hadde dette som siste tur i arrangementet På Topp i Dalane 2013. Vi skriver ned koden for turmålet og registrerer besøk på Telltur.no i etterkant. Turen fortsetter på samme sti tilbake til Gaudland Turisthytte.

Fin tur i vakker natur, anbefales!

 

 

 


Bildegalleri
Dato: 15.08.2013

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer