Du er her

Lyefjellet og Njåfjellet - Rundtur

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Lyefjellet og Njåfjellet – Utsiktsrike fjelltopper.Lyefjellet er et kjent stedsnavn for de fleste jærbuer, her finnes et nettverk av stier omkring de mange toppene. Vi startet ved Åsen i Time kommune og tok for oss toppene Varden og Prekestolen som er å finne på Lyefjellet og Nåfjellet. En kaffepause langs Ulvatjørna er en selvfølge, her kan barna springe og leke i skogholtet.

Sett av 2t på de 5,7km rundturen er på.
 


 

Kommune:                 Time
Tid:                              2t rundtur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       5,7km rundtur
Merket:                        Delvis (Skilt / Rødmerket / Noen steder er uten merking)
Terreng:                      Sti / Grusvei (Vanntett fottøy er nødvendig, f.eks lave fjellsko)
Vanskelighetsgrad:   Middels
Høyde:                        Lyefjellet 274m.o.h og Njåfjellet 261m.o.h

 


Parkering:

Parkering i Åsen like ovenfor Åsvatnet.Gratis parkering i Åsen, like nedenfor Lyefjellet i Time kommune.

Fra Bryne, følg Arne Garborgs veg mot Kvernelandsvegen 506 og den berømte "1900 svingen". Følg skilting mot Lye og Ålgård, følg Ålgårdsvegen 506 forbi innkjørsel til Lyefjellet. Videre forbi Larheia og skilt til Undheim, det er merket med et lite skilt opp mot Åsen. Avkjørselen går bratt opp i stigende terreng like rundt en sving. Fortsett opp og igjennom gårdstunet, stor opparbeidet parkeringsplass helt innerst. GPS posisjon N58 44.622 E5 45.539

 

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Informasjon:

Lyefjellet og Njåfjellet – På vei mot gårdstunet i ÅsenLitt på sparket tok vi ut på en rundtur med besøk til to fjelltopper, Hilde, Leidulf og jeg. Det var meldt regn store deler av dagen, men i små mengder fra morgningen av.

Med start fra Åsen i Time kommune følger vi grusvei mot gårdstunet parallelt med drikkekilden Åsvatnet. Hilde snur seg og oppdager at jeg er langt bak, da er det godt og kunne skylde på at fotografering tar tid. Like før gårdstunet går det en skogsvei opp i terrenget, vi følger denne igjennom et lite skogholt før vi er på fjellkjeden Lyefjellet.

 

 

Lyefjellet og Njåfjellet – Leidulf og Hilde på vei mot VardenI mellom Ulvatjørna og Varden kommer vi til et stiskille merket med retningsvisende skilt. Varden er for øvrig Lyefjellet`s høyeste topp med 274m.o.h og hit skal vi først, selve toppen byr på imponerende utsikt over store deler av Jæren.

Tettbebyggelsen Lyefjell viser godt igjen, det bygges flere steder i regionen, og også her. Lyefjellet er et populært turmål, og følelsen av å være "til fjells" er tilstede selv stedets nærme plassering til bebyggelse.

 

 


Lyefjellet og Njåfjellet – Pause ved UlvatjørnåEtter en forblåst topptur går tilbakeveien mot stiskillet i samme fotspor, denne gang skal vi mot Ulvatjørna over Piggberg. Det er flere stier og velge mellom, men våres rute går langs østsiden av tjernet.

I nordlig ende av drikkevatnet Ulvatjørna er det tydelige spor etter høy aktivitet, flere har brukt bålplassen som er å finne her. Vi fikk nøye oss med primusvarmet kaffekjele på denne forblåste søndagen, ikke alle dager er like godt egnet for bålkos. Leidulf hadde tatt med rester av julebaksten som vi satt stor pris på.

 

 


Lyefjellet og Njåfjellet – Leidulf på vei tilbake til parkeringsplassEn velfortjent pause er over, vi skal opp på Prekestolen før rundturen går mot slutten. Demningen i nordlig ende av Ulvatjørna passeres, vi finner masse tråkk og følge bort hit men ingen merking til selve toppen. Prekestolen er for øvrig Njåfjellet`s høyeste topp med utsiktsrike 261m.o.h.

Tilbakeveien legges over fjellknausen som er like bak pausestedet, videre på sti ned mot Jæren Skoglag sine skogsveier. Det er bruer på de verste myrlendte partiene.

Skogsveien følges ned mot Åsvatnet og videre tilbake til parkeringsplass.

God Tur.

 


 

Bildegalleri
Dato: 05.01.2014

Feil ved visning? Klikk her
For å kommentere og se bilder i stort eksemplar klikk her (Facebook bildegalleri)

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer