Du er her

Nordra Krogavatnet - Idyllisk padletur fra Sirevåg

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 1


 

Nordra Krogavatnet – Idyllisk padletur fra SirevågNordra Krogavatnet byr på unike padlemuligheter. Vannet er lett tilgjengelig fra bilvei, og det er greit å sette ut kano/kajakk. Flere holmer, berg og idylliske steder passeres langs det godt to kilometer lange vannet. «Kroga-bolten» er vår egen «oppfinnelse» i valg av navn, men denne bolten kilt mellom stein og fjell kan en se fra kajakken.

Sett av 1,5t tur/retur på den totalt 4,8km lange turen.
 

 

 

Fakta
Fakta

Fylke:                          Rogaland
Kommune:                  
Tid:                              1t og 30min tur/retur (I tillegg kommer eventuelle pauser)
Lengde:                       4,8km tur/retur (Stigning 0m)
Høyde:                        Nordra Krogavatnet 7m.o.h

 

 

Vanskelighetsgrad
Vanskelighetsgrad - Enkel

Vi klassifiserer Nordra Krogavatnet og padleturen her som Enkel. Bakgrunnen valget er at det er enkel tilkomst til vannet, greit å sette uti kajakker/kano i tillegg til at vannet er lett-padlet.

Men, en skal alltid være forberedt på vær og vind, i tillegg til å ha med nødvendig utstyr. Husk klær/drakt som vil holde deg varm, selv om du skulle være uheldig å havne i vannet.

Kjekk liten padletur, enten i kano eller kajakk for enten vennegjengen eller familien – men en bør være to voksne til å bære kano/kajakk uti vannet. Les mer om vanskelighetsgrad.

 

 

Landskap & Terreng
Landskap & Terreng

Landskapet er for hele turen åpent, oversiktlig og det å følge vannveien er vel kanskje noe av det enkleste – om forholdene er greie? Vi mener at padleturen også egner seg for familier.

 

 

Merking & Skilting
Merking & Skilting

Det er ingen skilting langs vei til hverken parkering eller turstart. Men fra Nordsjøvegen (Fv44) er det god tilkomst og parkering like ved bilveien.

 

 

Aktivitetsmuligheter
Aktivitetsmuligheter

Vann/TjernFiske*Teltmuligheter
Sove uteHengekøye 

* Fiske: Etter avtale med grunneier.

 

 

Parkering
Parkering

Parkering v/ Fylkesvei 44 (Nordsjøvegen) like ved Nodra Krogavatnet i Hå kommune (Sirevåg).

Fra Bryne følger du Fv44 sørover mot Nærbø, Varhaug, Vigrestad, Brusand og videre forbi Ogna. Like etter broa til den populære Ognaelva, kommer Svingen Grill til syne. Fortsett  videre og jernbanebroa og kryss ned til Sirevåg passeres, like etter er det skiltet langs veien med severdighetsskilt merket «Krigsminner». Her skal en parkere, men på motsatt side, altså på venstre side av bilveien. GPS posisjon N58 29.861 E5 48.355.

Kjørebeskrivelse – Google Maps.
(Legg inn startsted)

 

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 3

 

 

Turbeskrivelse
Turbeskrivelse

Nordra Krogavatnet – Her ligger forholdene til rette for en fin kajakkturVi har padlet en del kajakkturer opp igjennom årene, men aldri vært på Nordra Krogavatnet på Sirevåg før. I tillegg skulle denne turen bli spesiell for oss, da det dette er vår første padle-fellestur.

Klokka tikket 18,00 en fin torsdag kveld. Fire deltakere møtte til padletur. Å sette ut kajakkene gikk som en lek, og kort tid etter var vi alle klare på vannet. Bjørn Tore viste vei, og loset oss i sørøstlig retning langs jernbanelinjen.

Det var flere enn oss fire som likte omgivelsene og padleopplevelsen så langt, for personalet hos NSB og Jærbanen vinket og tutet «Hei til oss»!

 

 

 

Nordra Krogavatnet – "Heidi har besteget "Kroga-bolten" i Hå kommune.Egentlig padler en vannet raskt fra ende til ende om en ønsker, men da går en glipp av alt det vakre enn kan se. Flere steder ser vi rester i kulturlandskapet etter tidligere gårdsdrift, i tillegg til stedene Vatnamot (seterhus) og Kinnarvåg.

Bjørn Tore bare måtte vise oss noe, men kunne ikke si hva før vi var der. Alle fikk raskt opp øynene for «Bolten» kilt mellom stein og fjell, men ikke alle tok utfordringen slik som Heidi og klatret opp – fordi det frarådes!

 


 

 

Nordre Krogavatnet – Kan det bli mer idyllisk?Det ble enstemmig vedtatt fra kajakkene å gi bolten navnet «Kroga-bolten».

Tilbakeveien går på motsatt side av vannet, og mot slutten går vi på «innsiden» lengst sør mot Kinnarvåg. Her er et siv, vannlinjer, skog og urørt utmarksområder så langt øyet kan se!

Utrolig hyggelig og kjekk fellestur – takk for turen!

 

 

 

Informasjon
Informasjon

Turen er padlet sommeren 2018, dato 09.august.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

Tillegg,

  • Nyt tiden, ta pauser og sist men ikke minst, koble av – dette er turen for rekreasjon!

 

 

Bildegalleri
Bildegalleri

 

Annonse (artikkelen fortsetter under annonsen)

Din annonse her? Se prisliste - Sone 4

 

 

Kart
Kart

Leaflet Kart: 

 

 

Turforslag i nærheten
Turforslag i nærheten

Homsevatnet - Til fjellgården Homse fra HerredsvelaLaugarvika - Telttur i idylliske omgivelser på OgnaHomse fjellgård - Fottur fra Herredsvela til MatningsdalBjørndalsnibå - Topptur fra Søra Hetland (Ogna)Bjørndalsniba - Fra Ogna til Matningsdal via HomsevatnJærkysten - Ogna til BrusandStem Holmavatn - Familietur i idyllisk terrengJærkysten - Rundtur ved OgnasandenUaland - Fottur via Rabali NaturreservatVedafjellet - Kveldstur til festningsanleggetDen Vestlandske HovedveiMusahålå - Spennende fottur fra Herredsvela

 

 

Turbeskrivelsen er skrevet av;
Forfatter: Kjell Arild Nummedal.

 

Skriv ny kommentar

Annonse

Din annonse her? Se prisliste - Sone 5

Fjell-Vandring AS       Motlandsmarka 152, 4365 Nærbø       Org. Nr: 919 665 920 MVA
Kontakt oss       Personvernerklæring

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer